notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Popsiformáló gyakorlatok

hirdetes

Ez a két egyszerű gyakorlat minden farizmodat megdolgoztatja!

A fenék izmai nem csak azért vannak, hogy jól nézzenek ki – ezek az izmok felelősek felsőtested vázának megtartásáért is. Ha a farizmok nem elég erősek, az tested többi pontján is érződik, méghozzá fájdalmasan.

Ez a két egyszerű gyakorlat minden farizmodat megdolgoztatja!

A hát alsó részében érzett fájdalom gyakran ezen izmok, pontosabban a gluteus medius izom gyengeségéből adódik, amely a fenék oldalán helyezkedik el. Ez a gyengeség az elhanyagolt csípők számlájára írható.

A probléma enyhítéséhez vagy megelőzéséhez olyan gyakorlatokra lesz szükséged, amelyek megmozgatják a lábaidat (a testedhez közel húzzák, vagy attól eltolják őket).

A fenék robosztusabb, középső része a gluteus maximus. Ha ez a rész legyengül, akkor még a legalapvetőbb hétköznapi tevékenységek (hajlongás, lépcsőzés, stb.) is problémákat okoznak majd. Tehát ezeknek az izmoknak is mozogniuk kell, ami azt jelenti, hogy a gyakorlatoknak nem csak a gluteus mediust kell megdolgozniuk.

A jó hír az, hogy a következő oldalon található két gyakorlat mindezeket lefedi! Naponta kétszer, heti két nap szánd rá magad, és a későbbiekben érezhető eredményekre számíthatsz majd!

hirdetes

Ez a két egyszerű gyakorlat minden farizmodat megdolgoztatja!

Hátrarúgás

Ha igazán szeretnéd megdolgoztatni a gluteus maximust, akkor próbáld ki a hátrarúgásokat. Ez a gyakorlat nem csak a fenék középső részét veszi igénybe, hanem a hát alsó tájékát is. A következőket kell tenned hozzá:

  1. Ereszkedj két kézre és két térdre – a tenyereid a vállaid, a térdeid pedig a csípőd alatt helyezkedjenek el.
  2. Emeld meg és nyújtsd ki hátrafelé a jobb lábadat úgy, hogy párhuzamos legyen a törzseddel. Figyelj rá, hogy a lábfejed megfeszüljön közben és hogy a nyakad is párhuzamos maradjon a felső testeddel – a gyakorlat közben arcod mindig a padló felé nézzen. Tartsd meg ezt a pózt, majd térj vissza a kiinduló helyzetbe.
  3. hirdetes
  4. Végezd el ezt összesen 12-szer az egyik lábaddal, majd szintén ennyiszer a másikkal is.

Négylábú póz lábemeléssel

Ehhez a gyakorlathoz ugyan azt a kezdőpózt kel felvenned, mint a hátrarúgásokhoz, azonban a gyakorlat inkább a gluteus medius és gluteus minimus (közepes és kisebb farizmok) aktivizálására való. Ezek azok oldalsó izmok nem olyan erősek, mint a gluteus maximus, de nélkülözhetetlen szerepet játszanak a megfelelő testtartás és alak fenntartásában. Ez gyakorlat a csípőt és a farizmokat is megdolgoztatja.

  1. Vedd fel ugyan azt a négylábú pózt, amelyet az előző gyakorlatban is használtál – kézfejek a vállak alatt, térdek a csípő alatt.
  2. Húzd fel a jobb térdedet oldalra, kifelé, közben pedig ügyelj rá, hogy folyamatosan behajlítva maradjon. Egészen addig próbáld emelni a lábad, amíg a térded közel csípőmagasságba ér. Tartsd meg ezt a pózt néhány másodpercig, majd térj vissza a kiinduló helyzetbe.
  3. Az előző gyakorlathoz hasonlóan 12-12 felhúzásra lesz szükséged mindkét lábaddal.
hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes


Szótár

Körte típusú elhízás

A körte típusú elhízás során az alma típusú elhízással szemben nem a hasra, hanem a... Tovább

Obezitológus

Az obezitológus az elhízás kezelésében járatos belgyógyász szakorvos. Tovább

Tovább a lexikonra