notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Az influenza megelőzése nagyon fontos. Viseljünk maszkot és mossunk gyakran kezet influenza járványkor.

Influenza megelőzésInfluenza megelőzése

 

Az influenza járványos időszakban kerülni kell a zárt helyeket, tömegeket. A beteg pár napig maradjon otthon, de legalábbis védje környezetét azzal, hogy zsebkendőbe köhög, tüsszent vagy maszkot hord. Az influenza megelőzés másik módja az évente felvehető influenza elleni oltás.

 

Influenza megelőzés immunvédelemmel

 

Minél erősebb az immunrendszerünk, annál kisebb az esélyük a kórokozóknak. Ezért együnk vitamindús ételeket, sok nyers zöldséget, mozogjunk rendszeresen, lehetőleg a szabadban, tiszta levegőn, és biztosítsuk szervezetünknek a rendszeres pihentető alvást. A rendszeres alváshiány, a túlhajszoltág, a stressz legyengítik az immunrendszert.

A felnőtt bélrendszerét szétterítenénk, akkor nagyobb helyet foglalna el mint egy focipálya. Ebben a hatalmas üzemben él az immunsejtjeink 70%-a, ami azt jelenti, hogy a fertőzésekkel szembeni ellenállásunk alapja az egészséges bélrendszer. A belek és az ott élő kb. 400-500 fajta mikroorganizmus egy finom egyensúlyi állapotban vannak, amit könnyen felborít a dohányzás, az alkohol, a stressz, a környezeti szennyezés, a nehézfémek, az antibiotikumok. Sokatmondó szám, hogy amíg az anyatejjel táplált csecsemőknél a hasznos baktériumok alkotják a bélflóra zömét, 95-98%-ot, addig a felnőtteknél ez az arány csak 10%.

Az immunrendszer hosszútávú helyreállításának egy bizonyítottan eredményes eszköze a Biosa Flora ital, ami ellenőrzötten ökológialag tiszta cukormelaszon fermentált tejsavkultúrát, a mikroorganizmusok különleges szimbiózisát (Lactobacillus, Streptococcus, Bifidobacterium), gyógynövényeket és flavonoid kivonatot tartalmaz. A Biosa Flórát érdemes hosszabb távon, akár fél évig szedni az immunrendszer stabilizálása érdekében.

 


címkék: