notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Igyál többet

hirdetes

Igyál többet! - De hogyan?

Puskás Rékka
A legyajoribb kifogások, amiket hallani szoktam: elfelejtem, nem kívánom, nem csúszik le, unalmas az íze, vagy NINCS IS ÍZE, ez biztos túl sok, képtelenség, állandóan pisilni kell, nehéz a palack, és különben is jó ez emígy… Szóval ilyen érvek mindenkinek rendelkezésére állnak, ha minden áron saját maga ellensége akar lenni. Viszont az a mocsok nagy szerencsénk, hogy a víz is mindenkinek pont annyira áll rendelkezésére, mint az idióta “észérvei” az ivás ellen. 
Igyál te is több vizet!

A víz a legolcsóbb, legtermészetesebb és legalapvetőbb “gyógyszer”

Egy olyan kincs és varázslat, amivel jobbá teheted az életed. Meg hosszabbá. Kapsz pár praktikát és módszert, amivel hozzászoktathatod Magad a napi 3-4 literhez. Igen, jól látod, nincs gépelési hiba. Ennyit kéne inni normális esetben, NEM FÉL LITERT, A KUTYAMINDENIT!!!

Nagyon fel tud mérgelni, amikor afelől próbálnak meggyőzni, hogy nekik márpedig 5 deci folyadék elég egy napra, amiben benne van a leves meg a baracklé is, merthogy “hát nézzem meg, élnek”. Na ja: a bőrük mint a ráncos nejlonszatyor vagy olyan pattanásos, mint akit sörétessel arcba lőttek, a hajuk egy fakó roncs, a körmük törik, a szemük rossz… ja, és az emésztésük egy katasztrófa. És azt hiszik, hogy ez jó, mert fogalmuk sincs arról, milyen az, amikor valóban jó. Merthogy az tök rendben van, hogy fél levél hashajtóval kezdik és zárják a napot. Gratulálok ezúton is. Az eddig kemikáliákra költött pénzükön meg vehettek volna tíz évre elegendő csirkemellet.

 
 

Változatosság, ez a kulcsszó az induláshoz!

Sokan arra panaszkodnak, hogy dögunalom a vízivás. Se íze, se bűze, semmi élvezet benne. Hát mert hozzá vannak szokva a kólás-barackleves rémálmokhoz. Meg kéne tanulni élvezni a víz tisztaságát. Hogy milyen őrület jól tud esni egy nagy pofa tiszta, friss víz. Hogy mekkora értéke van annak!

De ha valóban unalmas ledöntögetni 3-4 litert pusztán vízből, végül is oké, megértem. Erre találták ki a gyümölcsteákat! Főzzél. Reggel, este, vegyél  két jó nagy hőálló üveg kancsót, és használd. Én minden reggel lefőzök másfél liter teát két üvegben. Van otthon párféle szuper gyümölcsfilterem, amik elegendőek egy liter vízhez. Illatosak, finomak, változatosak és nem adnak a vízhez semmi káros pluszt, amit az eddigi üdítőszörnyekkel bevittél. Ja, és még valami: NE ÍZESÍTSD!!! Beleversz nekem itt három kanál cukrot meg citrompótlót, és elrontod az egészet. A popómérettől a fogzománcig mindennek árt.

hirdetes

Hallom ugye, hogy “De mert hát honnan vegyek mindig kézhez innivalót?” Honnan, honnan, hát VIGYÉL! Mi sem egyszerűbb. Veszel egy literes ásványvizes üveget, vagy kettőt. A kulacs úri huncutság, tök fölösleges. Szóval ezt megtöltöd vízzel vagy az imént említett otthoni teáddal reggel, és igen, hurcibálod egyfeszt. Nem nyavajogsz, hogy “jaj, de ez nehééééz”, mert ez legalább kiváló hajtóerő, hogy benyakald! Mert ugye minél többet iszol meg belőle, annál könnyebb lesz a táskád. 

“Há’ de pisilni kell…”

Jééé, nem mondod?! Ez ilyen. Ha iszol, pisilni fogsz. Mert tisztulsz: a veséd, a véred, a szerveid, az emésztőrendszered, minden. Eleinte többet fogsz pisilni, mert a szervezeted nincs hozzászokva a többletfolyadékhoz, inkább azt szokta meg, hogy azt a minimális bevitt mennyiséget kell okosan beosztania. Szegény, mit össze kínoztad eddig…

Szóval ha pár hét-hónap eltelik több folyadék mellett, akkor a tested ezt is megszokja, nem folyik át rajta annyi, hanem elkezdi visszatölteni magát: a bőrödbe, a hajadba, a szerveidbe, a véredbe… Így leszel jobban, így válik szebbé a külsőd és egészségesebbé a belsőd. Persze pisilni így is gyakrabban fogsz, de ha én meg tudom oldani a lecsapolást, akkor Te is. Akinek ezzel van baja -hacsak nem sebész vagy, aki szívátültetés közben szaladgál ki budira-, az tehet egy szívességet. Teljesen komolyan mondom: sose felejtsd el, hogy ehhez jogod van. Aki az ellenkezőjét próbálja meg Veled elhitetni, vagy számon kér, annak bátran mondd ezt meg. Semmi joga Téged korlátozni. És fogja be.

hirdetes

Igen. Ha eddig pár decin vegetáltál, kérlek, ne próbáld Magad megerőszakolni három literrel, mert már egy liter után rosszul leszel! Ez nem verseny. Teljesen természetes, hogy a testednek át kell állnia a nagyobb kapacitásra, és nem jó dolog lesokkolni ötszörös adaggal. Ráérsz. Akár egy év is lehet, mire eljutsz a napi 3-4 literig. 

Úgyhogy adj időt Magadnak, légy kitartó és következetes, figyeld a tested, és ha hetente-kéthetente kitartóan emeled egy decivel a napi adagod, már jó úton jársz. Ha edzel aznap, vagy jó hosszú napod van, nyugodtan tegyél rá még 1-2 decit. És ne felejtsd el! Tartsd be a szabályokat, légy szigorú Magadhoz és ne add fel! H

Hajrá, kezdheted is!

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában


Szótár

Palástfű

Latin neve: Alchemilla vulgaris   Eredete, élőhelye   A Boldogasszony palástjaként... Tovább

keresőoptimalizálás

KERESŐOPTIMALIZÁLÁS meghatározása Keresőoptimalizálás definíciója   A... Tovább

Tovább a lexikonra
egészség egészséges életmód egészséges táplálkozás