notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Fogyás: hogyan ne add fel!

hirdetes

Így ne add fel a fogyást

A fogyás gyakran nehéz, nagy akaraterőt és sok időt igényel – ám, ha sikerül, az jelentősen, pozitív irányban változtatja meg az életed, hidd el. Nem csak egy sokkal egészségesebb életmódot jelent, hanem az önbizalmad is jelentősen megnő, hiszen sikerült bebizonyítani magadnak: képes vagy a céljaid elérésére!

Így ne add fel a fogyást

Ahhoz, hogy rászánd magad, nincs szükség túl sok időre. De ahhoz, hogy belekezdj és ténylegesen be is tartsd, ahhoz már igen.

Ne várj a csodákra!

Vannak, akik úgy gondolják, hogy ha kitartóan tornáznák, akkor egyszer csak varázsütésre megszeretik azt, és mindig nagy kedvvel fognak tornázni. Nos, ha erre a ragyogó pillanatra vársz, akkor sajnos igencsak sokáig kell várakoznod, ez ugyanis nem megy magától.

A várakozás helyett viszont tehetsz több olyan apróbb lépést is, amelyek segítenek elérni ezt a célt. Például ha kezdetben minden héten csak egyszer-kétszer tornázol, és figyelsz arra, hogy elegendő vitamint juttass a szervezetedbe zöldségek és gyümölcsök által, akkor máris egy lépést tettél afelé, hogy szép alakod és erős szervezeted legyen, ami nagy kincs manapság.

Ne add fel a fogyást, hagyj fel az állandó kifogásokkal!

Minden nap más és más. Ami tegnap még elég erős motiváció volt ahhoz, hogy elmenj kocogni, az nem biztos, hogy ma is hatásos lesz. Az egyetlen dolog, amit ilyenkor tehetsz, az, ha számbaveszed, hogy melyek azok a dolgok, amelyek motiválni szoktak. Ha találsz legalább egy ilyet, az könnyen rávehet arra, hogy kiszabadulj a négy fal közül. Tanácsos egy baráttal vagy barátnővel sportolni, hogy meglegyen benned a versenyszellem, mert senki sem szeret lemaradni, nemde? 

hirdetes

Ne add fel a fogyást, motiváló gondolatok

Mielőtt elveted az edzés gondolatát, koncentrálj az alábbi, motiváló gondolatokra:

 • Jól fogom érezni magamat az edzés végén
 • Csak bemelegítek, utána pedig meglátom, hogy folytatom-e az edzést
 • Ma vacsorázni megyek, úgyhogy előtte mindenképpen le kell dolgoznom a kalóriákat
 • Egy kis mozgás után feltöltődve vághatok neki a napomnak
 • Ha végeztem az edzőteremben, otthon olvasni, tévézni, vagy épp játszani fogok egy kicsit
   

Sikers fogyás: légy nyitott mindenre!

Sok olyan dolgot kipróbálhatsz, amit eddig még nem csináltál. Csatlakozhatsz például egy spinning csoporthoz, vagy éppen belevághatsz a latin tánc fortélyainak elsajátításába. Ha ezek nem vonzanak eléggé, vagy éppen egy kis szellemi kikapcsolódásra van szükséged, akkor felkereshetsz egy jóga tanfolyamot. Ha ezek még mindig nem elég csábítóak, akkor megeshet, hogy más élményekre vagy új helyszínre van szükséged, mint például:

hirdetes
 • Bicajozás a természetben
 • Rollerezés
 • Jógázás labda segítségével

Lásd a fejlődést!

Az egyik legmotiválóbb dolog az, ha látod, hogy milyen sokat elértél már. Vezess naplót, hogy a korábbi dolgokra is emlékezz, és lásd, hogy mennyit mozogtál már az adott hónapban. Ilyenkor igazán büszke lehetsz magadra, és önbizalmat meríthetsz belőle. A legjobb módja annak, hogy mérni tudd a fejlődésedet, az, ha egy táblázatban jelölöd, hogy mikor milyen jellegű mozgást végeztél.

Következmények

Ha nem csinálod meg a házi feladatot, annak megvannak a következményei. Ugyanez igaz akkor is, ha leállsz a mozgással. Ha nem sportolsz egy keveset minden héten, akkor annak visszavonhatatlan következményei lesznek: a mozgásszegény életmódnak számos hosszú távú következménye is lehet, például:

 • elhízol
 • rosszul érzed magad a bőrödben 
 • különböző betegségek kialakulása is előfordulhat nálad 
hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes


Szótár

Tavaszi kankalin

Latin neve: Primula officinalis   Eredete, élőhelye   Legfőbbképp Magyarországon... Tovább

Atkins diéta

Sokan az Atkins módszernek köszönhetik ideális testalkatuk visszanyerését. Az Atkins könyv... Tovább

Tovább a lexikonra