notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Ezekre a hibákra figyelj oda te is!

hirdetes

A hat legnagyobb hiba, amit a nők elkövetnek az edzőteremben

Szélesi Ferenc

Sokan új évi fogadalomként elkezdtek edzőterembe járni, amivel nincs is semmi baj, sőt, járjatok is. Sokan úgy döntöttek, hogy végre nem csak járni fognak a terembe, hanem hatékonyabbá teszik az edzésüket, ezzel sincs semmi baj. A nők többsége azonban elkövette vagy még mindig elköveti azt a hat súlyos hibát, amiről most beszélni fogunk.

Ez a hat leggyakoribb hiba, amit a nők elkövetnek az edzőteremben

A nők többsége elmegy az edzőterembe, felül a szobabiciklire, leteker x kilométert, aztán fut egy kicsit, nyom pár hasprést és megelégedve hazamegy. Hölgyeim – tisztelet a kivételnek, szerencsére egyre többen vannak – ez így nem vezet sehova, a kardió edzés nem elég önmagában, mondjuk biztosan több, mint a semmi, ez tény. A következő hat pont segíteni fog neked abban, hogy hatékonyabb, eredményesebb legyen az edzésed, nézzük hát!

1. Félelem a nagy súlyoktól


Az első és egyben legnagyobb hiba, hogy a nők félnek a nagy súlyoktól, vonakodnak tőlük teljesen. A félelem oka a legtöbbet emlegetett mondat: „nem akarok túl izmos lenni”. Ez a mondat még mindig nem állja meg a helyét, nem attól leszel túl izmos, hogy nagy súlyokkal dolgozol.

Ez a félelem alaptalan, többek között azért, mert a nők tesztoszteronszintje jóval alacsonyabb, mint ami szükséges ehhez, illetve nagy kalória bevitelre is szükség lenne, ami a nők esetében nem is nagyon lehetséges, mivel a legtöbb hölgy megrögzött diétázó. A lényeg az, hogy ne félj a súlyoktól, próbáld ki, először személyi edző segítségével, meglátod, hogy hamarosan szembetalálkozol az előrelépéssel. Felgyorsul az anyagcseréd, a zsírégetés, erősebb leszel, mint gondolnád.

hirdetes
 

Nézzük a többi hibát is!

Ez a hat leggyakoribb hiba, amit a nők elkövetnek az edzőteremben

2. Túlzásba vitt izolációs gyakorlatok


Egy másik ugyancsak gyakori hiba, hogy túl sok izolációs gyakorlatot végeznek a hölgyek. Egy adott izomcsoportot akarnak megdolgoztatni folyamatosan, nincs ezzel baj, de van mellette más is, amit csinálni lehet illetve nem lehet, hanem kell! Fókuszáljunk inkább az összetett gyakorlatokra, mint a fekve nyomás, guggolás, felhúzás és így tovább. Ezek eredményezni fogják a sokkal nagyobb kalóriaégetést, és nagyobb erőt nyerünk. Ne hanyagoljuk el az alapgyakorlatokat sem!


3. Túl hosszú szünetek a sorozatok között


A következő fontos hiba, hogy a nők szeretik ellazsálni az edzéseket, olyan, mintha kávézás közben pletykálnának a barátnőjükkel, telefonálnak, stb. Ezt jó lenne, ha mindenki elfelejtené! Ne feledd, nem a barátnőddel beszélgetsz éppen, nem az a legfontosabb most, hogy elmondd valakinek, mi történt a pasiddal a múlt héten, fókuszálj a feladatodra inkább! Rövidebb szünetekkel több zsírt égethetsz el és gyorsabb eredményt érhetsz el. Most megint előhozom a személyi edző szerepét, ebben nagyon sokat segíthet.
 

Ez a hat leggyakoribb hiba, amit a nők elkövetnek az edzőteremben

4. A nők többsége nem fókuszál az egész testére

hirdetes


Sok nő figyelmen a specifikus izomcsoportokat, mint például a mellkas izmait. A nők többsége attól fél, hogy az edzések során a mellük mérete kisebb lesz, ez viszont nem csak ettől függ. A mellek mérete azért lesz kisebb, mert csökken a testzsír. A női mell zsírszövetekből áll, ez befolyásolja a méretét. Ha biztosítjuk a kellő mennyiségű testzsír százalékot folyamatosan, akkor ez nem történhet meg.

5. Kardió edzés


Ötödik hiba, hogy túl gyakran kezdik a nők az edzést kardióval. Ne felejtsd el, hogy a kardió edzéssel kifárasztod magad feleslegesen az edzés előtt, ezzel értékes energiát fogsz elveszíteni, ami az edzés során hiányozni fog. Fontos a kardió edzés is, de időzítsd az edzésed végére, a hangsúly a súlyzós edzésen legyen!

6. Étrend


Az utolsó hiba az, hogy nem eszel eleget. Sok nő állandóan diétázik, és ezáltal túl kevés kalóriát visz be a szervezetébe. Edzés után a testednek szüksége van energiára és tápanyagra, elengedhetetlen, hogy egyél. Egy kiegyensúlyozott étkezés edzés előtt és edzés után, meglátod, hogy sokkal eredményesebb leszel.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes


Szótár

Túledzettség

Olyan állapot, amelynek során csökken a teljesítőképesség, és csökkennek a... Tovább

Edzésalkalmazkodás (adaptáció)

  A sportalkalmazkodáson az egyénnek, szervezetének, szervrendszereinek meghatározott... Tovább

Tovább a lexikonra