notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Fürdőruha sportolásra 2022-ben

hirdetes

Fürdőruha sportolásra 2022-ben

Egyik kedvenc sportom az úszás. Nincs is annál természetesebb mint amikor valaki hal módjára lebeg a víz felszínén. A szakemberek szerint az úszás a legegészségesebb sport. Ha belegondolunk ebben lehet is valami hiszen az izületeket biztosan nem terheli annyira mint a futás mondjuk. Úszni legjobban uszodában szeretek. Ott ahol nem kell folyamatosan küzdeni a hullámokkal és tudok koncentrálni a csapásokra. Tengerben vagy óceánban lubickolni szeretek és általában csak néhány percet. Furcsamód nem vagyok képes hosszú órákat eltölteni a tengerben. Ez egy ilyen rossz tulajdonságom, de őszintén a kedvenc részem egy ilyen nyári vakáció során a parton való megszáradás és a vízben való pancsolás váltogatása. Idén nyáron Horvátországba tervezünk menni a párommal és ehhez kellene még a szezon beindulása előtt egy beszereznem egy jó fürdőruhát.

Sport fürdőruha

Amint az a bevezetésből kiderült jó kapcsolatban állok a vízzel. Heti legalább kétszer uszodában úszok és minden évben legalább egyszer meglátogatom a tengerpartot is. Ilyen okokból muszáj egy viszonylag változatos fürdőruha tárat tartanom. A tankini, a monokini, a bikini, és az egyrészes fürdőruha természetesen eleme a kollekciómnak. Mivel bikiniben nem túl könnyű úszni kénytelen voltam beszerezni egy egyrészes fürdőruhát. Ebből egy viszonylag egyszerű darabot vettem néhány évvel ezelőtt, mert szerintem az uszoda nem a kifutó és itt nem igazán számít, hogy épp mennyire vagyunk dekoratívak. A lényeg hogy megmozgassuk testünket és ezt a lehető legkényelmesebb ruhában tudjuk megtenni. Arról pedig el is felejtettem beszámolni, hogy párommal járunk az uszodába. Ehhez neki is be kellett szereznie egy jó fürdőnadrágot és így jutottunk el Budapest egyik népszerűbb bevásárlóközpontjában található ruhabolt férfi fürdőnadrágok részlegére.

A boltba belépvén hatalmas mennyiségű sportolásra alkalmas fürdőruhával találtuk magunkat szembe és az eladó legnagyobb meglepetésünkre vietnámi származású volt. “Fürdőruha női, jobbra, fürdőruha férfi, balra.” - hangzott az utasítás. Párommal egymásra mosolyogtunk és folytattuk felfedező körutunkat az üzletben. Kék fürdőruhák, hosszúak, rövidek, egyrészesek, kétrészesek és még sorolhatnám. Ilyen mértékű diverzitást egy esőerdő sem tud elérni, gondoltam. Értem én, hogy egy ilyen erősen kioptimalizált tőkecentrikus eladóegység megtesz mindent azért, hogy a lehető legszélesebb körű vásárlói réteg igényeit kielégítse, de nem lehetne esetleg ezt úgy csinálni, hogy amikor én belépek az üzletbe, akkor elrejtik azokat a darabokat, amik engem nem érdekelnek és csak azokat hagyják elől, amik potenciálisan érdekesek lehetnek számomra? Tudom ez irreális igény, de igazán tarthatna itt a mesterséges intelligencia.

hirdetes

A viccet félretéve elkezdtünk válogatni a férfi alsó közül. Valami kényelmes, mozgásra alkalmas fürdőruhát kerestünk a páromnak. A horvátországi nyaralás során ugyanis sziklás vidékre terveztünk utazni és mind a ketten imádunk a magas sziklákról a vízbe ugrálni. Minél magasabb egy ilyen szirt annál nagyobb csábítást jelent számunkra. Amikor viszont ilyen magasból csobbanunk a vízbe a fürdőruhát nagy erőhatások érik és természetesen egyikünk sem szeretné ha a fürdőruha a második ugrás során elszakadna és mehetnénk be a városba újat keresni. Így tehát elkezdtük megkeresni a lehető legjobb minőségű alsót, de természetesen ez sem bizonyult túl egyszerű feladatnak. Találtunk itt akciós fürdőruhákat két-három ezer forintos áron, de azért nem ringattuk magunkat abba a hitbe, hogy ennyiért lehet normális darabot kapni. Elkezdtünk tehát a kicsivel drágább modellek között keresgetni és végül egy 15.000 forintos fekete fürdőruha alsót választottunk párunknak. A horvátországi nyaralásra még sajnos egy hónapot kell várnunk, de remélhetőleg jól teljesít majd a fürdőruha és nem szakad el az első adandó alkalommal. Velem kicsit más a helyzet, mivel egy néhány éve külföldön tudtam beszerezni egy különösen jó minőségű egyrészes női fürdőruhát és ez már jó pár utazást kibírt. A Holt-tengertől kezdve a legextrémebb rafting túrákig ez a fürdőruha szerencsére még mindig jól teljesített. Úgy gondolom ez szerencse kérdése is, de nyilván ha nem a legolcsóbb darabot vesszük meg, akkor egy néhány évig azért számíthatunk egy ilyen hálás darabra.    

hirdetes
hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes


Szótár

Bazsalikom

Latin neve: Ocimum basilicum L.   Származása, élőhelye   Dél-Ázsiában,... Tovább

Zsálya

Latin neve: Salvia officinalis   Eredete, élőhelye   A Földközi-tenger... Tovább

Tovább a lexikonra