notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Így mosd meg a salátádat a baktériumok kiküszöbölése érdekében!

hirdetes

Ezért mosd meg minden esetben a salátát!

SzSz
hirdetes

Mielőtt megennéd, mindenképp meg kell mosni az élelmiszerboltban megvásárolt salátát. Hogy miért? Mert számos nem kívánt kórokozó is rajta lehet a salátaleveleken. Az alábbi egyszerű lépéseket betartva, te is biztonságosan fogyaszthatod a zöldségeket! 

Saláta mosás

Sajnos már volt példa rá a világban, hogy valaki egy római salátán lévő E. coli nevezetű baktérium fertőzésébe halt bele, így nem árt vigyázni. Soha nem lehet elég felkészültnek lenni, így akármilyen nyers zöldséget vagy gyümölcsöt veszünk, minden esetben mossuk meg őket fogyasztás előtt, bár nem mindegy hogyan tesszük ezt.  

 

A CDC szerint az Egyesült Államokban évente közel 10 millió élelmiszer-fertőzött betegségről számoltak be az utóbbi években. Ezek közül 51% szennyezett növényekből és 23% -k leveles zöldből származik. Marhahús, vadhús, sertéshús és baromfi a betegségek 22% -áért, a tejtermelés pedig 17% -kal volt felelős.

hirdetes

 

 

Baktériumok: a jók és a rosszak


A baktériumok ugyanolyan részesei az életnek a bolygónkon, mint az oxigén. Vannak jó baktériumok, mint például azok, amelyek a beleken emésztik az ételt, és vannak olyan rossz baktériumok, mint a fent említettek. 

 

Egy közelmúltbeli svéd tanulmány kimutatta, hogy miközben a friss zöldeket leöblítjük, nem tudjuk megszüntetni az összes baktériumot, de jelentősen csökkenthetjük azokat. A kutatók azt mondják, a végső megoldás az, hogy a „zöld termékek” gyártói és forgalmazói az otthoni konyhák ipari módszereket használjanak ezek semlegesítésre. 

 

Az élelmiszeripari cégek megpróbálták besugározni a termékeket, ultrahangos hullámokkal bombázni, klórt és más vegyszerekkel használva megmosni. Ezek a módszerek csökkenthetik a baktériumok számát, de nem túl hatékonyak. A fogyasztók nem is fogadták el az ilyen módszereket. 


De akkor mit tehetünk otthon a baktériumok ellen?
 

 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
Ennyien olvasták az oldalt ebben a hónapban:
91 572
ENNYIEN OLVASTÁK AZ OLDALT
2020. JANUÁR 1. ÓTA:
451 961
Közösség

Szótár

Energia felvétel

A felvett energia a táplálék energiájából származik.   Tovább

Nyelési nehézség

Diszfágia Legtöbbször valamilyen mechanikus akadály (szűkület, daganat, idegen test) vagy... Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 114

Átlagos értékelés: 4.9