notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Mi történik fogainkkal, ha nem járunk fogorvoshoz?

hirdetes

Ez történik a fogaiddal, ha nem jársz fogorvoshoz

SzSz
hirdetes

Az évenkénti fogászati szűrés rendkívül fontos, hiszen, ha nem ápoljuk megfelelően fogainkat és nem figyelünk oda a szájhigiéniára annak rengeteg szövődménye lehet. De mire számítsunk ebben az esetben? 

Ez történik a fogaiddal, ha nem jársz fogorvoshoz

Fogaink állapota több mindent befolyásol, mint gondolnánk 

Fogaink állapota nem csak fogászati problémákat okozhat, hanem az egész szervezetünkre hatással lehet. Általánosságban a rossz szájhigiénia következtében elsősorban persze fogászati betegségek jelentkezhetnek, mint a fogszuvasodás, ínygyulladás, foggyökérgyulladás, szájzár, végül fogvesztés. Egy-egy gyulladás ráhúzódhat több szövetünkre, amely komoly fájdalomhoz, lázhoz vagy akár szívproblémákhoz is vezethet. Kóros gyulladás esetén gócbetegségek és diabétesz egyaránt kialakulhat. Nem is gondoltad volna, ugye? 

Emellett nem is beszélve arról, hogy nagyban befolyásolja táplálkozásunkat, mivel, ha fogfájásban vagy éppen foghiányban szenvedünk, általában kerüljük a keményebb, szilárdabb ételek fogyasztását. Ezáltal nem tudjuk bevinni a megfelelő mennyiségű tápanyagot és ásványi anyagot szervezetünkbe, amely szintén további szövődményeket okozhat szervezetünkben. 

 

Mi a megoldás? 

Elsősorban fontos odafigyelni a megfelelő otthoni szájhigiéniára. A rendszeres fogmosás mellett érdemes használnunk fogselymet, fogköztisztítókefét és szájvizet. Ezek az eszközök segítenek fogainknak és a szájüregünknek megszabadulni a felhalmozódott ételmaradékoktól és baktériumoktól. Amennyiben ezek a szájban maradnak a fogakon lepedékként megszilárdulnak és kialakul a fogkő. A fogkövet pedig csak fogorvos tudja eltávolítani, hiszen az otthoni eszközök erre nem alkalmasak. 

hirdetes

 

Miért van szükség a fogkő eltávolítására? 

A fogkő eltávolítására azért van szükség, hogy a fent felsorolt fogászati és egészségügyi problémákat elkerülhessük. A rendszeres fogászati dentálhigiénés kezelés elengedhetetlen ahhoz, hogy fogaink egészségét fenntartsuk. Persze, arról se feledkezzünk meg, hogy a fogkő nem csak egészségügyi problémákat tud okozni, de fogaink sárgásnak fognak tűnni, így emiatt nem lesz túl esztétikus sem. 

 

Mit javasol a fogorvos? 

A fogorvosok nem csak az otthoni megfelelő szájhigiénia megtartására és a fogkő eltávolítására hívják fel a figyelmet, hanem arra is, hogy a rendszeres fogászati állapotfelmérés elengedhetetlen fogaink egészsége érdekében. Ajánlott évente minimum egyszer, de ideális a félévenkénti fogászati szűrővizsgálat elvégeztetése, hogy fogainkat minél tovább megtarthassuk. Ennél többszöri fogászati ellenőrzésre csak abban az esetben van szükség, ha már valamilyen fogászati probléma kialakult. Erről a fogorvos természetesen minden esetben tájékoztat. 

 

Ha szeretnénk, hogy fogaink minél tovább egészségesek maradjanak és öreg korunkra se kelljen protézist vagy fogimplantátumot készíttetnünk, érdemes meglátogatni fogorvosunkat félévente. Most már Te is átgondolod, hogy felkeresd rendszeresen fogorvosod? Válaszd a NaturaDent Lézerfogászatát, ahol nem csak fogaid egészségügyi állapotára figyelnek oda, de készséggel állnak rendelkezésedre bármilyen fogászati probléma esetén! 
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

Mit helyettesítenek a NoCarb termékek?

2020-02-24

Mit helyettesítenek a NoCarb termékek?

A fogyókúrát és az életmódváltást az imádott ételek utáni "kísértés" vagy az anyagi problémák szakítják félbe. Most mutatok egy egyszerű és pénztárcabarát megoldást erre!

Hasznos tanácsok az immunrendszer erősítéséhez

2020-02-20

Hasznos tanácsok az immunrendszer erősítéséhez

A legyengült immunrendszer (vitamin- és mozgáshiány) miatt könnyen megbetegedhetünk! Hogy elkerüljük ezeket a kellemetlen betegségeket meg kell erősítenünk immunrendszerünket. Megmutatjuk, hogyan

Ismerjük meg a kavitációs kezelést

2020-02-19

Ismerjük meg a kavitációs kezelést

2-3 centi a kritikus részekről kezelésenként? Hogyan lehetséges ez? A kavitációs kezelés lényege, hogy a szervezetbe jutva, úgy halad át az emberi test vezetõ közegein, hogy a bõr alatti zsírsejtekkel szemben kíméletlen, miközben a környezõ szöveteket sértetlenül hagyja

A biciklizés előnyei! Nyeregbe fel!

2020-02-18

A biciklizés előnyei! Nyeregbe fel!

Bringázni szuper! Egyszerre támogatjuk vele testi és lelki egészségünket. Ha csak munkába járunk vele, már azzal is sokat tettünk egészségünkért, de igyekezzetek sűrűbben használni. Szuper program például ha barátokkal akartok csinálni valamit vagy leugra.

9 Otthoni módszer az éjszakai fogfájás csillapítására

2020-02-13

9 Otthoni módszer az éjszakai fogfájás csillapítására

A fogfájás igazán megkeserítheti mindennapjainkat, különösen az éjszaka folyamán, hiszen aludni sem tudunk tőle. Hogyan csillapítsuk fájdalmunkat az éjszaka közepén?

Milyen betegségeket okoz a D-vitamin hiánya?

2020-02-11

Milyen betegségeket okoz a D-vitamin hiánya?

A D-vitamin egy részét a bőrünk állítja elő napfény hatására. A D-hormonnak is nevezett kalciferol nem csupán a csontok egészségére, hanem az egész test működésére kihatással van.

Ennyien olvasták az oldalt ebben a hónapban:
92 767
ENNYIEN OLVASTÁK AZ OLDALT
2020. JANUÁR 1. ÓTA:
338 470
Közösség

Szótár

Veronika (orvosi)

Latin neve: Veronica officinalis   Eredete, élőhelye Hazája Európa és... Tovább

Nyírfacukor

    Mi is az a nyírfacukor   A nyírfacukor egy fehér,édes,... Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 1

Átlagos értékelés: 4.0