Egészséges mártogatósok receptgyűjteménye

Egészséges mártogatósok

Tzatziki

Tzatziki

Hozzávalók: 1  nagy uborka 2 dl görög joghurt 2 gerezd fokhagyma Só Olívaolaj Friss menta levelek vagy/és kapor
Elkészítés:   Az uborkát meghámozzuk, lereszeljük és megsózzuk. Egy szitába tesszük és hagyjuk a sóban ázni kb 1 órát (ha nincs erre időnk, 20 perc bőven...

Raita

Raita

Hozzávalók: 2 kisebb uborka 1 csésze joghurt 1 tk mustár mag 1 tk őrölt római kömény 0.5 tk reszelt friss gyömbér Só, bors, paprika, friss  koriander vagy menta    
Elkészítés: Az uborkát hámozzuk meg, és vágjuk pici darabokra. Keverjük el a joghurttal. Száraz serpenyőben pörköljük meg 1 percig a mustármagot az őrölt római köménnyel....

Zöldfűszeres

Zöldfűszeres

Hozzávalók: 20 dkg natúr krémsajt 15 dkg natúr joghurt 1 csokor zöldfűszer 1 tk (csípős) mustár só, bors    
Elkészítés: A krémsajtot keverjük össze a joghurttal. Annyi joghurtra lesz szükség, hogy krémes állagú legyen a mártogatós. Keverjük bele a megmosott, leszárított és apróra...

Humusz

Humusz

Hozzávalók: 10 dkg csicseriborsó (főtt vagy konzerv) 2 és fél ek tahini (szezámmag püré) 2 kis gerezd tört fokhagyma 1 citrom leve (de néha fél is elég) 2 ek olívaolaj Só,...
Elkészítés: A konzerves csicseriborsóról öntsük le a vizet, és mossuk át folyóvízben alaposan (főleg ha sós vízben volt tárolva)! Ha a csicseriborsót magunk főztük, a...

Guacamole

Guacamole

Hozzávalók: 2 érett avokádó 1 citrom leve (vagy 2 zöldcitrom) 1 kis paradicsom 1 kis zöldpaprika (kaliforniai) 1 kis hagyma (ideálisan salotta hagyma) 1 marék friss koriander Só,...
Elkészítés: Az avokádót vágjuk félbe, és egy kiskanállal kaparjuk ki a húsát. Vágjuk fel kis darabokra a hozzávalókat, és egy robotgéppel dolgozzuk el durván (de ne...

Mogyorós gombakrém

Mogyorós gombakrém

Hozzávalók: 35 dkg gomba 1 közepes vöröshagyma  65 ml olívaolaj 1 ek aprított rozmaring 1 ek aprított kakukkfű 1 tk szárított élesztő Fél citrom leve 1 konzerv...
Elkészítés: A gombát és hagymát apróra feldaraboljuk. Az olajat egy serpenyőben felmelegítjük, ebben a hagymát és gombát puhára sütjük. Hozzáadjuk a rozmaringot, kakukkfüvet...

Céklás mártogatós

Céklás mártogatós

Hozzávalók: 20 dkg főtt cékla Negyed csésze joghurt 1 tk őrölt koriander 2 tk  őrölt  római kömény só    
Elkészítés: A hozzávalókat keverjük el. Friss citromlével frissíthetjük és préselt fokhagymát is adhatunk hozzá.

Pikáns babkrém

Pikáns babkrém

Hozzávalók: 40 dkg bab (friss vagy fagyasztott) Fél zöld chili aprítva Fél tk őrölt római kömény Fél tk csmege paprika 1 kis gerezd fokhagyma, préselve Só, bors 3 ek...
Elkészítés: A friss lóbabot megpucoljuk, átmossuk. A lóbabot forró vízben megfőzzük – a frisset 8 percig, a fagyasztott verziót 3-4 percig. Lecsepegtetjük, hideg vízbe...


címkék: recept

Ajánlj nekünk receptet!




IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE!X
Érdekelnek a legfrissebb fogyással, alakformálással kapcsolatos hírek, legújabb blogbejegyzéseink?


A 'FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE' gomb megnyomásával hozzájárulást adsz a hírlevelek fogadásához és elfogadod az Adatvédelmi Szabályzatunkat.