notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Divat szakma lett az edzősködés

hirdetes

Divat szakmák - Az edző

Minden kornak megvan a maga "top szakmája". Az, amit olyan vagány dolog  csinálni. Nálunk ez egy ideig a dubajozás volt. Elég volt megnézni a  családi hátteret és rögtön kiderült, hogy másfél szobás panelből,  diploma, de sok esetben érettségi nélkül, na meg persze munka nélkül, nem igazán lehet 7es bömbit venni, ha csak nem négykézláb keresi meg az emberlánya a rá valót.
Személyi edző mint divat szakma

Divatból edzősködni?! Ugyan már...

Eljött aztán az idő, mikor ezzel sokat kezdtek foglalkozni és már kissé  ciki volt, hogy ha valaki több f*szt fogott, mint kilincset. Kellett  valami új vagányság. Ez lett az edzősködés.
 
Úgyis, heti 4-5 napot a teremben tölt a szentem és persze hozzám  hasonlóan rühelli a koránkelést, ezt meg délután és este is lehet  csinálni, ráadásul jó pénzért, szóval, miért is ne, elvégezték a sulit  és elözönlötték a termeket.
 
Azóta az alja nagy része kihullott, maradtak azok, akik tényleg edzősködni akarnek és megvan bennük az a bizonyos X-faktor, ami jó edzővé teszi őket. Félreértés ne essék, ez ugyanúgy vonatkozik pasikra is, csak velük kapcsolatban nem tudtam dubajozós példát írni.
 
 

Személyi edző mint divat szakma

De manapság egy új "coolság" ütötte fel a fejét, ez pedig a blogolás. Annak is a fitness vonala. Nem tudom mennyire vettétek észre, de a facebbok-on pl. félpercenként kapok az arcomba valami okosságot sportról, alakformálásról, fogyi tippekről, tápszerekről. A legkeményebb az egészben, hogy mindezt olyan emberektől, akiknek fingjuk sincs a sportról és a fitnessről.

Cool dolog lett ugyanis ezzel foglalkozni. Ha valaki egy kis figyelmet akar magának, akkor kell csinálni egy fitness blogot. Ezt teszi manapság szinte mindenki, aki már egyszer lefotózta magát edzőruciban és egyik reggel kihagyta a kávéból a cukrot. Persze szar volt az íze, de akkor pont jó volt, mert így ki lehetett posztolni, hogy milyen rohadt egészséges életet is él.

Személyi edző mint divat szakma

 

Attól, hogy figyelsz az alakodra, még nem leszel edző

Nem venném el senki kedvét a blogolástól, de attól, hogy te figyelsz az alakodra és egy két szart nem eszel meg, amit a többi ember igen, még nem leszel edző. A büntethetőség határát súrolják, a hozzá nemértő tanácsokat osztogató emberek, akik mindenféle papír nélkül, mindenféle képzettség nélkül adnak tanácsokat kétségbeesett embereknek. Cukorbetegeknek, pajzsmirigy problémával küzdőknek, 70-80 kiló túlsúllyal szenvedőknek.

hirdetes

Teszik, mindezt úgy, hogy gőzük sincs az alapokról, a dolgok hatásáról, arról, hogy a test mire, hogyan reagál. Hogy is lenne? Soha nem tanulták. Úgy írják, hogy összeollózták a "tudásukat". Elolvasnak más oldalakat, mint pl az vitalzone, ahol jó edzők és táplálkozási tanácsadók vannak, vagy épp az én blogomat és amit ezeken látnak, azt megpróbálják a saját szájízük szerint átformálni... A baj az, hogy ebből még jó nem sült ki.

Félreértés ne essék, nem azt mondom, hogy csak ez a két jó blog létezik, de a többinek érthető okokból nem fogok reklámot csinálni.

 

 

Úgy érzem, mostanra ért be az embereknél a Californication hatása. A piás, laza, mindenkit megdugó Hank Moody karaktere. Ezért aztán mindenki írni akar és halál lazának látszani, miközben egy villanyoszlop méretű karó figyel a seggébe, amit olyan mélyen van, hogy bányászok sem tudnák a felszínre hozni.

Személyi edző mint divat szakma

Légy önmagad!

Nem attól lesz valaki érdekes, hogy el akar játszani egy karaktert, amihez semmi köze nincs. Az egyediségre bukik a tömeg, az egyéniségekre. Arra, aki pont leszarja, hogy nem süt a Nap, reggel akkor is felveszi a napszemüveget, mert nincs kedve az emberek búvalb*szott fejét bámulni. Annak van sikere, aki kancsin látja a világot. Aki tényleg úgy rá tud csodálkozni a dolgokra, hogy "itt most mindenki balf*sz vagy én vagyok repülő?" Ezek az emberek mondják ki azokat a dolgokat, amire a 99% gondol, de soha nem teszi meg, vagy nem mondja ki, de nagyon szeretné, viszont ők be vannak szarva.

hirdetes

Na, ezt érezni a fitness blogokon is. Nincs bennük egyediség, nincs bennük vagányság és tökösség. Mindez pedig a hozzá nemértés miatt hiányzik. Ha ugyanis nem tudod, hogy mi a helyes, mi a jó, akkor nem is fogsz tudni tanácsot adni. Akkor írod a sületlenségeket, hogy "neked szerintem crossfit típusú edzést kellene végezni" Mindennek a legalja és itt látszik meg igazán a tudatlanság, amikor futni küldik a delikvenst és "kardió" edzést javasolnak. Szépen csengő szó mindkettő, csak épp a megoldást nem mondják el, hogyan lehetne hasznosan és hatékonyan edzeni.

Vavyan Fable mondta a 3 médiabölcsességet: VAN az a pénz! Nincs az a nívótlanság, amit nem éri meg alulmúlni. Nem nézheted elég hülyének a publikumot.

Nos, ezekre a fitness és életmód blogokra, ez mind igaz. Elég csak belegondolni abba, hogy egyesek a borsófehérjét is isteni csodaként hirdetik és tömik az emberek agyába, hogy mekkora baromság az új édesítőszer, mert a világon, most ez a csodaszer...na persze.

Szerző:
Kiss Sándor - Sasa

facebook.hu/sasafitness

 
hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes


Szótár

Méhtoxin terápia

Ezt a fajta gyógymódot már 300 éve ismerik, azonban 2007-ben kezdték el világszerte... Tovább

Low carb diéta

Alacsony szénhidrát-bevitelen alapuló diéta. Tovább

Tovább a lexikonra