notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

A csoportos edzés előnyeit ismerheted most meg, olvasd el cikkünket te is

hirdetes

Csoportos edzés, avagy amikor sosem vagy egyedül

Körmendi Bence

A fitnesztermek legmeghatározóbb edzései közé tartoznak a csoportos órák. Manapság már számtalan féle edzésmódszer közül lehet választani az alap aerobiktól kezdve a súlyzó rudas órán át a trambulinon való ugrálásig, melyet szakképzett edzők irányítása alatt végezhetsz. Idős vagy éppen fiatal? Táncolni szeretsz, újdonságra vágysz, esetleg a kihívásokat keresed? Saját testsúllyal edzenél, vagy különböző eszközöket próbálnál? 

Nézd meg te is mik a csoportos edzések előnyei, ismerd meg a legjobb tréningeket

A skála rendkívül széles, nincs olyan, aki ne találna kedvére valót. Miért nem próbálsz ki te is valamit? Egy csoportos órának közösségi ereje van. Jó azok közt lenni, akiknek az érdeklődése azonos a miénkkel... Jó elszakadni a rohanó mindennapok világából és kiadni a bennünk felgyülemlett feszültséget... Jó a kihívást keresni és versengeni másokkal... Jó érezni a hajtást és egymás motiválását... Jó tartozni valahova... Jó tenni az egészségünkért... Ezeket mindenki élvezi, ilyen az emberi természet. Lehet, hogy te leszel valaki szemében a példa. Ha te megcsinálod, más is megakarja majd és ez visz előre mindenkit - az egész csoportot. Gondoltál már erre? Sokkal több motivációt meríthetsz...

Te hova jársz? Aerobik? Zumba? TRX? Step? Pilates? CrossFit? Hot-Iron? Kangoo? Köredzés? X-Co? GFlex? Intervall? Gerincgimnasztika?... Esetleg máshová? 

Nézd meg te is mik a csoportos edzések előnyei, ismerd meg a legjobb tréningeket

Köredzés


Egy óra keretein belül levezényelt edzésmódszer akár pulzus kontroll mellett. A különböző állomásokon mindenki más-más izomcsoportot edz. A köredzés egy remek edzésmódszer, mely segítséget nyújt akár különböző céljaink megvalósításában. A test főbb izomcsoportjait átmozgatva lehetőségünk nyílik a jó kondíció eléréséhez, vagy akár fogyásra is.

hirdetes

Zumba


A Zumba® a latin inspirációnak engedve a csípő és törzs mozdulatait kötelezően beemeli a mozgásanyagba. A Zumba® fitneszben nincs hosszan tartó koreográfia, amit meg kell jegyezni, oktatás az autentikus, valódi zenék struktúráját megőrizve csökkenti az edzésprogram monotonitását, rövidtávú memóriát, jóval kisebb figyelmet igényel.

Gerincgimnasztika

hirdetes


A civilizált (ülő) életmódból adódó gerincpanaszok (hát- és derékfájás, rossz tartás) megelőzését, megszüntetését szolgáló torna. A tréning lényege az ízületek alapos átmozgatása, a gerinc működésében résztvevő izmok (hát, has, far, váll) erősítése, nyújtása.


Hot-Iron


Az Iron System egy egyedülálló súlyzó rudas edzésmódszer a gyors, ámde tartós edzéseredmények eléréséhez. Az Iron System egy német termék, amely mára az USA-tól Olaszországig lelkesíti a fitnesz stúdiók közönségét. Nem csodaeszköz vagy misztikus edzésmódszer, hanem szakemberek által tudományosan megalapozott és létrehozott edzésprogram.


GFlex


Ez is a hagyományos felfüggesztéses edzésrendszerek és eszközök egy továbbfejlesztett változata, mely a funkcionális, saját testsúllyal végzett edzésmódszerre épül. Különlegessége az a csigás áttétel, mely lehetővé teszi, hogy a tér bármely irányába szabad mozgást lehessen végezni. Változatos, izgalmas, koordinációt fejleszthető gyakorlatok minden izomcsoportra.

Weboldal: www.fitneszmania.hu

Facebook: www.facebook.com/fitneszmania

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes


Szótár

Szeder

(Rubus fruticosus)   Eredete, élőhelye   A szeder nemzetségen belül a szeder fajok... Tovább

Edzéseszközök

  Azok az eszközök és eljárások, amelyek az edzések levezetését segítik. A... Tovább

Tovább a lexikonra