notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Próbáld ki te is az egyik leghatékonyabb mozgásformát: a falmászást!

hirdetes

Próbáld ki te is az egyik leghatékonyabb mozgásformát: a falmászást!

Törj a magasba tested formálása érdekében! A falmászás nem csak egy nagyon izgalmas, változatos és kellemes időtöltés, de egyben olyan izmokat mozgat meg, és erősít testeden, amelyek létezéséről talán eddig még nem is tudtál. Ezen kívül persze azért meg is izzaszt – így az alakformálást és az erősítést egyben, egy nagyszerű szórakozási formával tudod egybekötni!

Próbáld ki te is az egyik leghatékonyabb mozgásformát: a falmászást!

Extrém sport és biztonságos kikapcsolódás?

Ha egy olyan embert kérdezünk meg a falmászásról, aki még csak nem is próbált hasonlót, felmerülhet benne a kérdés, hogy nem veszélyes-e ez az extrém sport?

A válasz azonban igen egyszerű: a falmászás egy olyan típusú extrém sport, amelyben egyesül az extrémitás izgalma, az adrenalin, és a biztonság is – hiszen az edzőtermi környezetben végzett ilyen irányú sportban nincs különösebb veszélyhelyzet, hiszen biztonsági hámmal, és kötelekkel rögzítenek, így a leesés veszélye nem áll fenn.

Ebből adódik az is, hogy a falmászás egy olyan sport, amelyet kortól függetlenül bárki végezhet! Emlékszem, 5-6 éves lehettem az első falmászás élményemnél, mikor is egy városi rendezvényen adódott lehetőségem kipróbálni magamat egy ilyen helyzetben… és bizony már akkor alig bírtak leszedni szüleim a fal tetejéről, és a szenvedély a mai napig elkíséri életem!

Éppen ezért ezt a mozgásformát azzal végzed, akivel szeretnéd. Barátokkal, edzőpartnerrel, vagy akár a családoddal is - hiszen még a gyerkőcök is élvezni fogják.:)

hirdetes

 

Alakformálás és edzés, szórakozással egybekötve

Persze van néhány olyan elhivatott ember a földön, aki minden mozgásformát örömmel végez, de azt hiszen többen vagyunk olyanok, akik bizony nem szeretnek szenvedve, vagy esetleg akár unatkozva gyakorlatokat végezni, mégis formás, erős testre vágyunk.

hirdetes

Mindkét csoport számára kiváló sporttevékenység lehet a falmászás, ami szórakozással és izgalommal egybekötve mozgatja át egész testünket! Töltsd fel magad adrenalinnal, erősítsd és formáld tested a falon, míg élvezheted a teljes biztonságot és kikapcsolódást is.

Az alakformálás leghatékonyabb módjai minden esetben azok a mozgásformák, amelyek minél több izomcsoportot mozgatnak meg egyszerre… Ilyen például a tánc, a futás, és bizony a listán igen előkelő helyen végez a falmászás is, hiszen egy-egy mászás során tetőtől talpig erőfeszítéseket kell tennünk, és a monotonitást is elkerülhetjük – így az alakformálás valódi, élvezetes hobbivá válhat!

 

Hogyan kezdhetsz neki?

A falmászás egyik legjobb tulajdonsága, hogy gyakorlatilag bárki, bármikor elkezdheti. Első gondolatra azt hinnéd, hogy ehhez a sporthoz különleges erőnlétre van szükséged – de ez nem feltétlen igaz. Természetesen vannak itt is fokozatok, és a profi falmászóknak bizony valóban szükséges jó kondiban tartani magukat, de a kezdéshez nem kell más, csak a szándék – no és egy jó edzőterem. Azért van ez így, mert a falmászás során gyakorlatilag saját testedet kell mozgatnod, és annak súlya segít az edzés hatékonyságában is.

Természetesen elmehetsz egyszer egyszer falat mászni az edzőterembe, de akár tanfolyamon, és edzéseken is részt vehetsz képzett szakemberek segítségével, akik megtanítják neked a falmászás minden trükkjét!

Jó szórakozást kívánok – találkozunk a fal tetején! ;)

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes


Szótár

Mozgáskoordináció

  Azon képesség, amely a mozgások végrehajtásának célszerű szabályozását segíti... Tovább

Bulémia

Mély lelki válságban előforduló, kórosan fokozott étvágy, amely csupán táplálkozással... Tovább

Tovább a lexikonra