Hogyan tartsuk meg motivációnkat az edzés során ?

A motiváció fenntartása az edzésben

Tizenkét éves személyi edzői tapasztalatom szerint a legfontosabb része az életmódváltásnak a motiváció, a célkitűzés problémaköre. A fogynivágyók nagy többsége szívesen átugraná ezt a részét a tervezésnek, de higgyétek el a siker 80%-ban ezen múlik.

 

A következőkben bemutatjuk, hogy hogyan tarthatod fenn a motivációdat

Mielőtt tovább haladnánk, gondolj át néhány dolgot és válaszolj a kérdésekre!

  •   Mit gondolsz a motivációról és a célkitűzésről? Írj le mindent ami eszedbe jut!
  •   Előfordult már veled, hogy kitűztél egy célt és sikerült elérni?
  •   Mit tettél, hogyan sikerült? Írd le a célhoz vezető utat! Milyen érzés volt célba érni?
  •   Olvastál már a motivációról és a célkitűzésről? Mi volt a legemlékezetesebb dolog amit megjegyeztél?
  •   Légy őszinte magadhoz: egy 10 – es skálán mennyire érzed fontosnak ezt a témakört a változás útján?


Szánj rá időt, írd le a válaszokat! Tisztázd saját magadnak, hogy honnan indulsz. Amit most leírsz, néhány hónap múlva felbecsülhetetlen kincs lesz számodra, mert látni fogod a fejlődésedet! Ha ezzel megvagy, olvasd el az alábbi történetet.

 

Jaroldeen Astlund Edwards:  A Nárcisz alapelv

Franciaországban a San Bernardino hegylánc állandóan ködbe burkolózó csúcsai közelében van a NÁRCISZ – KERT, amely minden évben mindössze 3 hétig nyújt felejthetetlen élményt a látogatóknak.
Csukd be a szemed, és képzelj el két hektárnyi 35 színárnyalatban pompázó nárciszt egy hegyoldalon! A 35 színárnyalat külön csíkokban rendezve örvénylik, folyik lefelé, mintha mindegyiknek meglenne a saját folyója. Az olyan szavak mint a „ csodálatos” önmagukban egyszerűen nem képesek leírni azt a hihetetlenül gyönyörű látványt, amit a virágokkal teli hegyoldal mutat. Mindezt egy nő csinálta, aki a hegyen lakott. Képzeld el két hektárnyi virág, 50 000 palánta, egyetlen nő a két kezével egyesével ültette. . . 1958 – ban kezdte . . .

 

Hogy mi motiválta?

Az eredmény szeretete, amely annyira ritkán mutatkozik meg, évente csak 3 hétig látható. Mégis palántáról – palántára haladt egyik évben a másik után . . .Pusztán az ültetés lassú folyamatának a szeretete és annak a szeretete vezette, hogy a munka eredménye lassan kibontakozik.


Ez az ismeretlen nő örökre megváltoztatta a világot, amelyben élt. Egy eltörölhetetlenül fenséges, királyi pompát teremtett, ami ihletet és inspirációt ad mindannyiunk számára.
A  NÁRCISZ ALAPELV az öröm és az ünnep legnagyszerűbb elve.


Megtanítja, hogy céljaink, álmaink felé csak lépésről – lépésre haladhatunk. Azért így, hogy mindeközben megtanuljuk szeretni amit csinálunk, és megtanuljuk használni a felhalmozódás erejét.Ne akarjunk 2 hét alatt, gyorsan lefogyni, csak lassan, közben megtanulva egy csomó mindent a szervezetünk működéséről, megszeretve az edzést, megtalálva a nekünk legjobb táplálkozást. Csak lassan, lépésről – lépésre, hogy legyen idő minderre! Semmit nem lehet megúszni.
Ha a napi apró erőfeszítésekre szánt időt  összeadjuk, idővel óriási dolgokra leszünk képesek.A célhoz vezető úton nem léteznek rövidebb utak, vagy titkos átjárók/ csodaszerek stb. / csak a kitartó, következetes munka. Minden nap megtenni az apró feladatokat, amelyek felhalmozódva megváltoztatják az életed minőségét.

 

Tedd fel a kérdést magadnak!


Mi mindent elérhettem volna, ha 10 – 20 évvel ezelőtt lett volna egy célom, és lépésről – lépésre haladva dolgoztam volna érte ideáig? Az elvesztegetett idő részben szomorúsággal tölti el az embert, de másrészről tudod mit?

KEZDD HOLNAP!  SIKERRE FEL
 

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Még több cikk

Csak 15 perced van? Itt a tökéletes edzés az alakformáláshoz!

2019-04-17

Csak 15 perced van? Itt a tökéletes edzés az alakformáláshoz!

A rövid, de intenzív edzések is lehetnek ugyanolyan hatékonyak, mint a hosszú edzések. Ha csak 15 perced van, de szeretnél formába jönni, akkor ezt a lépcsős edzéstervet neked találták ki. Mindössze 15 perc alatt mind a lábaidban, mind a farizmokban garantált lesz a másnapi izomláz. Mutatjuk, hogyan.

5 tipp, hogy megszeresd a testmozgast

2019-04-15

5 tipp, hogy megszeresd a testmozgast

5 szuper hatékony tipp, amik segítenek benne, hogy a testmozgás életed végéig hétköznapjaid fontos része legyen. Fogadd meg ezeket a tippeket, mozogj, élj egészséges, boldog, hosszú életet!

Ezért kell minden nőnek a súlyzós edzés

2019-04-09

Ezért kell minden nőnek a súlyzós edzés

Sok hölgy irtózik a súlyzós edzésektől, mert azt hiszi, hogy túl izmos lesz miatta. Azonban sokkal több előnnyel jár a súlyzós edzés, mint gondolnád, emellett biztos, hogy nem leszel túl izmos miatta, csak tónusos és feszes alakod lesz. Mutatjuk miért ne hagyd ki a súlyzós edzéseket!

5 egyszerű, otthon is elvégezhető gyakorlat a tökéletes popsiért

2019-04-03

5 egyszerű, otthon is elvégezhető gyakorlat a tökéletes popsiért

5 szuper-egyszerű, de annál hatékonyabb fenékformáló gyakorlat, amit otthon is elvégezhetsz, és tökéletes popsit garantál nyárra. Ne kelljen idén szégyenkezni a strandon.

20 perces kardió edzés otthon, amitől beindul a fogyás

2019-04-02

20 perces kardió edzés otthon, amitől beindul a fogyás

20 perces otthoni kardió edzés, amitől leolvadnak rólad a kilók. Könnyedén, otthon, eszköz nélkül is elvégezhető kardió gyakorlatok, amiktől nyárra bombaformába kerülhetsz. Íme a legjobb otthoni kardió gyakorlatok.

Így lesz a kardió edzés hatékony

2019-04-01

Így lesz a kardió edzés hatékony

A kardió edzések unalmassá válhatnak, hiszen több időbe telhet, mint a szokványos súlyzós edzések. Kutatások kimutatták azonban, hogy egy rövidebb, nagyobb intenzitású kardió edzés is ugyanolyan egészségügyi előnyökkel jár, mint a hosszabb mérsékelt edzések. Lássuk, hogyan csináld hatékonyan!

Ennyien olvasták az oldalt ebben a hónapban:
165 635
ENNYIEN OLVASTÁK AZ OLDALT
2019. JANUÁR 1. ÓTA:
860 106
Közösség

Szótár

Gyermekláncfű

Latin neve: Taraxacum officinale   Népies elnevezései: Pongyola pitypang, pitypang,... Tovább

Energia leadás

A szervezet az energia döntő részét anyagcsere révén adja le, de energiát használ fel az... Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 203

Átlagos értékelés: 4.7