notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Hogyan tartsuk meg motivációnkat az edzés során ?

hirdetes

A motiváció fenntartása az edzésben

Tizenkét éves személyi edzői tapasztalatom szerint a legfontosabb része az életmódváltásnak a motiváció, a célkitűzés problémaköre. A fogynivágyók nagy többsége szívesen átugraná ezt a részét a tervezésnek, de higgyétek el a siker 80%-ban ezen múlik.

 

A következőkben bemutatjuk, hogy hogyan tarthatod fenn a motivációdat

Mielőtt tovább haladnánk, gondolj át néhány dolgot és válaszolj a kérdésekre!

  •   Mit gondolsz a motivációról és a célkitűzésről? Írj le mindent ami eszedbe jut!
  •   Előfordult már veled, hogy kitűztél egy célt és sikerült elérni?
  •   Mit tettél, hogyan sikerült? Írd le a célhoz vezető utat! Milyen érzés volt célba érni?
  •   Olvastál már a motivációról és a célkitűzésről? Mi volt a legemlékezetesebb dolog amit megjegyeztél?
  •   Légy őszinte magadhoz: egy 10 – es skálán mennyire érzed fontosnak ezt a témakört a változás útján?


Szánj rá időt, írd le a válaszokat! Tisztázd saját magadnak, hogy honnan indulsz. Amit most leírsz, néhány hónap múlva felbecsülhetetlen kincs lesz számodra, mert látni fogod a fejlődésedet! Ha ezzel megvagy, olvasd el az alábbi történetet.

Jaroldeen Astlund Edwards:  A Nárcisz alapelv

Franciaországban a San Bernardino hegylánc állandóan ködbe burkolózó csúcsai közelében van a NÁRCISZ – KERT, amely minden évben mindössze 3 hétig nyújt felejthetetlen élményt a látogatóknak.
Csukd be a szemed, és képzelj el két hektárnyi 35 színárnyalatban pompázó nárciszt egy hegyoldalon! A 35 színárnyalat külön csíkokban rendezve örvénylik, folyik lefelé, mintha mindegyiknek meglenne a saját folyója. Az olyan szavak mint a „ csodálatos” önmagukban egyszerűen nem képesek leírni azt a hihetetlenül gyönyörű látványt, amit a virágokkal teli hegyoldal mutat. Mindezt egy nő csinálta, aki a hegyen lakott. Képzeld el két hektárnyi virág, 50 000 palánta, egyetlen nő a két kezével egyesével ültette. . . 1958 – ban kezdte . . .

hirdetes

Hogy mi motiválta?

Az eredmény szeretete, amely annyira ritkán mutatkozik meg, évente csak 3 hétig látható. Mégis palántáról – palántára haladt egyik évben a másik után . . .Pusztán az ültetés lassú folyamatának a szeretete és annak a szeretete vezette, hogy a munka eredménye lassan kibontakozik.


Ez az ismeretlen nő örökre megváltoztatta a világot, amelyben élt. Egy eltörölhetetlenül fenséges, királyi pompát teremtett, ami ihletet és inspirációt ad mindannyiunk számára.
A  NÁRCISZ ALAPELV az öröm és az ünnep legnagyszerűbb elve.


Megtanítja, hogy céljaink, álmaink felé csak lépésről – lépésre haladhatunk. Azért így, hogy mindeközben megtanuljuk szeretni amit csinálunk, és megtanuljuk használni a felhalmozódás erejét.

hirdetesNe akarjunk 2 hét alatt, gyorsan lefogyni, csak lassan, közben megtanulva egy csomó mindent a szervezetünk működéséről, megszeretve az edzést, megtalálva a nekünk legjobb táplálkozást. Csak lassan, lépésről – lépésre, hogy legyen idő minderre! Semmit nem lehet megúszni.
Ha a napi apró erőfeszítésekre szánt időt  összeadjuk, idővel óriási dolgokra leszünk képesek.A célhoz vezető úton nem léteznek rövidebb utak, vagy titkos átjárók/ csodaszerek stb. / csak a kitartó, következetes munka. Minden nap megtenni az apró feladatokat, amelyek felhalmozódva megváltoztatják az életed minőségét.

Tedd fel a kérdést magadnak!


Mi mindent elérhettem volna, ha 10 – 20 évvel ezelőtt lett volna egy célom, és lépésről – lépésre haladva dolgoztam volna érte ideáig? Az elvesztegetett idő részben szomorúsággal tölti el az embert, de másrészről tudod mit?

KEZDD HOLNAP!  SIKERRE FEL
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes


Szótár

Finn szauna

  Alapvető jellemzője a magas hőmérséklet, 80 Celsius fok, alacsony páratartalommal... Tovább

Veronika (orvosi)

Latin neve: Veronica officinalis   Eredete, élőhelye Hazája Európa és... Tovább

Tovább a lexikonra