Hogyan tartsuk meg motivációnkat az edzés során ?

A motiváció fenntartása az edzésben

hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

 

Tizenkét éves személyi edzői tapasztalatom szerint a legfontosabb része az életmódváltásnak a motiváció, a célkitűzés problémaköre. A fogynivágyók nagy többsége szívesen átugraná ezt a részét a tervezésnek, de higgyétek el a siker 80%-ban ezen múlik.

 

Mielőtt tovább haladnánk, gondolj át néhány dolgot és válaszolj a kérdésekre!

  •   Mit gondolsz a motivációról és a célkitűzésről? Írj le mindent ami eszedbe jut!
  •   Előfordult már veled, hogy kitűztél egy célt és sikerült elérni?
  •   Mit tettél, hogyan sikerült? Írd le a célhoz vezető utat! Milyen érzés volt célba érni?
  •   Olvastál már a motivációról és a célkitűzésről? Mi volt a legemlékezetesebb dolog amit megjegyeztél?
  •   Légy őszinte magadhoz: egy 10 – es skálán mennyire érzed fontosnak ezt a témakört a változás útján?


Szánj rá időt, írd le a válaszokat! Tisztázd saját magadnak, hogy honnan indulsz. Amit most leírsz, néhány hónap múlva felbecsülhetetlen kincs lesz számodra, mert látni fogod a fejlődésedet! Ha ezzel megvagy, olvasd el az alábbi történetet.

Jaroldeen Astlund Edwards:  A Nárcisz alapelv

Franciaországban a San Bernardino hegylánc állandóan ködbe burkolózó csúcsai közelében van a NÁRCISZ – KERT, amely minden évben mindössze 3 hétig nyújt felejthetetlen élményt a látogatóknak.
Csukd be a szemed, és képzelj el két hektárnyi 35 színárnyalatban pompázó nárciszt egy hegyoldalon! A 35 színárnyalat külön csíkokban rendezve örvénylik, folyik lefelé, mintha mindegyiknek meglenne a saját folyója. Az olyan szavak mint a „ csodálatos” önmagukban egyszerűen nem képesek leírni azt a hihetetlenül gyönyörű látványt, amit a virágokkal teli hegyoldal mutat. Mindezt egy nő csinálta, aki a hegyen lakott. Képzeld el két hektárnyi virág, 50 000 palánta, egyetlen nő a két kezével egyesével ültette. . . 1958 – ban kezdte . . .

hirdetes

Hogy mi motiválta?

Az eredmény szeretete, amely annyira ritkán mutatkozik meg, évente csak 3 hétig látható. Mégis palántáról – palántára haladt egyik évben a másik után . . .Pusztán az ültetés lassú folyamatának a szeretete és annak a szeretete vezette, hogy a munka eredménye lassan kibontakozik.
Ez az ismeretlen nő örökre megváltoztatta a világot, amelyben élt. Egy eltörölhetetlenül fenséges, királyi pompát teremtett, ami ihletet és inspirációt ad mindannyiunk számára.
NÁRCISZ ALAPELV az öröm és az ünnep legnagyszerűbb elve.
Megtanítja, hogy céljaink, álmaink felé csak lépésről – lépésre haladhatunk. Azért így, hogy mindeközben megtanuljuk szeretni amit csinálunk, és megtanuljuk használni a felhalmozódás erejét.

hirdetes

Ne akarjunk 2 hét alatt, gyorsan lefogyni, csak lassan, önmegvalósítás, személyi edzés, motiváció, célkitűzésközben megtanulva egy csomó mindent a szervezetünk működéséről, megszeretve az edzést, megtalálva a nekünk legjobb táplálkozást. Csak lassan, lépésről – lépésre, hogy legyen idő minderre! Semmit nem lehet megúszni.
Ha a napi apró erőfeszítésekre szánt időt  összeadjuk, idővel óriási dolgokra leszünk képesek.

A célhoz vezető úton nem léteznek rövidebb utak, vagy titkos átjárók/ csodaszerek stb. / csak a kitartó, következetes munka. Minden nap megtenni az apró feladatokat, amelyek felhalmozódva megváltoztatják az életed minőségét.

Tedd fel a kérdést magadnak!


Mi mindent elérhettem volna, ha 10 – 20 évvel ezelőtt lett volna egy célom, és lépésről – lépésre haladva dolgoztam volna érte ideáig? Az elvesztegetett idő részben szomorúsággal tölti el az embert, de másrészről tudod mit?

KEZDD HOLNAP!  SIKERRE FEL!
 


 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Szótár

okj

MI is az az OKJ? Az OKJ képzés napjaink egyik legkeresettebb képzések egyike. Az OKJ... Tovább

Mezei zsurló

Latin neve: Equisetum arvense   Eredete, élőhelye   A mezei zsurló egész... Tovább

Tovább a lexikonra
hirdetes

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 108

Átlagos értékelés: 4.8