A jó fizikum előnyei!

A jó fizikum előnyei!

vitalzone.hu
hirdetes

A jó fizikum számtalan előnyt jelent. Sokan nem törődnek azzal, hogy a testükből kihozzák a maximumot, vagy legalább egy olyan minimumot, ami egészségesnek és esztétikusnak mondható. A külső nem minden, ez igaz, ugyanakkor sokat elárul a belsőről.

A jó fizikum előnyei!

Aki kordában tartja fizikai megjelenését és igyekszik erős, egészséges és esztétikus lenni, arról könnyebben hisszük el, hogy amibe belevág, az működőképes lesz. Hiszen saját magát is rendben tudja tartani. A jó fizikum egészséget jelent.

 

Akinek rendben van a teste, annak sokkal több energia áll rendelkezésére a napi rutinhoz, külön feladatokhoz, szórakozáshoz. Az egészség mindennek az alapja, hiszen, ha nehézkesek, túlsúllyal küzdők, fáradékonyak, lassúak vagyunk és az izmaink gyengék, kötöttek, az ízületeink pedig kattognak, nem számíthatunk túl sok jóra. Egy hegy megmászása igazi élmény, viszont rossz fizikummal az élmény inkább fárasztó, kemény és kiborító munka. A megfelelő fizikum könnyebbé teszi az életet.

 

hirdetes

Most nem kell nevetni, de a befőttes üveg fedelének lecsavarása is összefügg ezzel. Ugyanúgy összefügg a lépcsőzés a cipekedés, a futás a busz után, hogy csak a rendszerint tapasztalható, kifárasztó dolgokat említsük. A jó fizikum azt feltételezi, hogy az ember sportol, egészségesen él és jól táplálkozik. Ebből következően a teste esztétikusabb, a ruhák jobban állnak rajta és az önbizalma is a helyén van. Ezek a dolgok nem elhanyagolhatók, mert az élet minden területére rányomják a bélyegjüket akkor is, ha megvannak és akkor is, ha nincsenek.

 

Hogyan lehet jó fizikumra szert tenni rövid idő alatt? Először életmódváltásra kell törekedni. A sport, az aktív életmód elengedhetetlen.

 

Aztán itt van az egészséges életmód. A cigaretta, az alkohol és az egyéb szerek használata, fogyasztása ellentmond a természetnek, mérgek, csak rombolni képesek azt, ami éppen építeni szeretnénk, vagy legalább megtartani egy tűrhető állapotban. A megfelelő mennyiségű és minőségű alvás, pihenés szintén elengedhetetlen. A szervezetnek szüksége van a regenerálódásra, különben nem lesz képes a megfelelő működésre.

 

Az egészséges táplálkozás, a megfelelő folyadékbevitel is részét képezi a jó fizikum kialakításának. Ezeket a dolgokat nem csak kampányszerűen egy-egy diéta során kell betartani, hanem életvitelszerűen át kell állni az egészséges életmódra.

 

Szerző: Nagy Sándor - Személyi Edző

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
hirdetes
Ennyien olvasták az oldalt ebben a hónapban:
150 286
ENNYIEN OLVASTÁK AZ OLDALT
2019. JANUÁR 1. ÓTA:
1 069 375
Közösség

Szótár

Méhtoxin terápia

Ezt a fajta gyógymódot már 300 éve ismerik, azonban 2007-ben kezdték el világszerte... Tovább

Rostok

  A rostok a legösszetettebb szénhidrát-félék. Ezek nem emészthető növényi anyagok... Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 146

Átlagos értékelés: 4.9