notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Ne mond ki ezt a 4 szót és fogyni fogsz!

hirdetes

5 szó, ami akadályozza a fogyást

EG

Nem csak a súlyzóknak van súlyuk, de a kimondott szavaknak is! – állítja egy amerikai fitnesz edző. Szerinte a fogyás legnagyobb részt azon múlik, hogy sikerül-e magadat eléggé motiválnod, és a megfelelő tudatállapotban tartanod elég ideig! Ehhez pedig nagyon jó módszer, ha hatást gyakorlunk a tudatalattinkra! Lássuk hát, hogyan lehetséges ez!

Ezek a szavak vannak hatással a fogyásodra!

„Az általam edzett nők 99 %-a fogyni szeretne, ezért jár le az edzőterembe. Amennyiben betartják a diétát és tisztességesen megcsinálják a feladatokat, ezt garantálni is tudom nekik. Az évek során azonban megfigyeltem, hogy nagyon nagy összefüggés van az általuk használt szavak és a sikerességük között!

A probléma alapvetően abból áll, hogy ezek a nők folyamatosan negatív kijelentéseket tesznek, akár szón belül is! Hogy ez mit jelent? Azt, hogy a szépség-, és fitneszipar által jól bejáratott kifejezéseket használják, amik alapvetően a nők félelmeinek és vágyainak felkorbácsolására lettek kitalálva! Ez az ipar az, ami egy sémát kínál minden nőnek, így tárgyiasítva őket! A végeredmény pedig mindig ugyanaz: nem a mérleg, hanem a bankszámla egyenlege mutat majd kevesebbet!”

Az első lépés az kell legyen, hogy ezt az 4 szót egyszer, s mindenkorra töröljétek ki a szótáratokból! Bíz bennem, a tested hálás lesz érte!

Ezek a szavak vannak hatással a fogyásodra!

TÚL IZMOS

Ismerős az, hogy egy csomó kövér nő azon aggódik, hogy nem akar nagy izmokat, ezért nem is súlyzózik? Ez több ponton is hibás érvelés! 

Először is le kéne végre számolnunk azzal a régi beidegződéssel, hogy a nő nem lehet izmos. Persze mi sem támogatjuk, hogy mindenki testépítő legyen, de miért ne lehetne valaki teljesen fitt, ha azt szeretné? Nem szabad azonosítanunk a nőiességet és a satnya izmokkal!

Másrészt azért sem állja meg ez a helyét, mert a nők csak nagyon nehezen tudnak izmot építeni. Ennek legfőbb oka az, hogy a női szervezetben nagyjából 15-ször kevesebb tesztoszteron található, mint a férfiakéban, ami az egyik legfőbb izomépítésért felelős hormon! Ne féljetek, ha csak nem tesztek érte meg mindent, nem lesztek „túl izmosak”

hirdetes

Ezek a szavak vannak hatással a fogyásodra!

LAPOS, SZÁLKÁS, TÓNUSOS

Ezek a kifejezések gyakorlatilag az alacsonyabb testzsírszázalék miatt jobban látható izomzatot. Ezzel persze önmagában nem lenne semmi baj, ha nem kizárólag a külsőségekre helyezné a hangsúlyt! Miről is van szó pontosan?

A lefogyni kívánó emberek legfőbb célja valójában nem az, hogy soványabbak legyenek, hanem az, hogy jobban érezzék magukat a bőrükben! Persze, ehhez a zsírvesztésen keresztül vezet az út, de sajnos az „egészségipar” igyekszik elhallgatni a valós célt, és pusztán a kinézetre szorítani a fogyás lényegét! Mi pedig persze bedőlünk a cselnek – nem figyelünk oda arra, hogy valójában hogyan érezzük magunkat a változások miatt – a megelégedésünket egy teljesen lapos hashoz, vagy a kiálló csípőcsontokhoz kötjük!

hirdetes

Reméljük, egyszer majd eljön az az idő, amikor mindenki megérti – nem hason látható a harmadik sor kocka, vagy a combot és feneket elválasztó vonal kiemelése a cél, hanem az, hogy végre jól érezzük magunkat a bőrünkben!

Ezek a szavak vannak hatással a fogyásodra!

GYŰLÖLÖM!

Sajnos a legtöbb fogyni vágyó beleesik abba a hibába, hogy részletesen és folyamatosan ecseteli, mivel nem elégedett a testén. Persze, az jó, ha tudatosítjuk, min kell változtatni, de ezt nem szabad túlzásba vinni!

Ahhoz, hogy törődj magaddal, nem az önutálaton, hanem az elfogadáson keresztül vezet az út! Utálod a tested? Feleannyira sem leszel hatékony, mint az, aki elfogadja és szereti magát, és éppne ezért fordít időt, energiát magára!

Keress a testeden olyan részeket, amiket szeretsz, amikre büszke vagy! Tudatosítsd magadban, hogy a többi testrészedre is hasonlóképpen akarsz tekinteni, és ezt hajlandó vagy tevőlegesen kivárni! Ha nagyon le akarnánk egyszerűsíteni a kérdést, azt mondanánk: szerinted a szeretet, vagy a gyűlölet erejével érheted el a céljaidat?

Ezek a szavak vannak hatással a fogyásodra!

NEM LEHET, NEM MEGY

 Én azért nem tudok lefogyni, mert nincs időm rendszeresen edzeni, meg nem vagyok képes lemondani a zsíros ételekről, és nincs elég akaraterőm sem! – Ismerős?

Nem mondok nagy igazságot azzal, hogy a legfőbb gátja a fogyásnak Te magad vagy! A magyarokra egyébként is jellemző negativitás itt hatványozottan jelentkezik! Elhisszük, hogy nem könnyű a dolgod, és sok minden hátráltat – de akkor miért teszed Te is ugyanezt? A feladat soha nem lesz könnyebb, vagy egyszerűbb, viszont, ha ezt hajtogatod, akkor csak a saját önbizalmadat csökkented, nem a súlyodat!

A megoldás erre az kell, hogy legyen, hogy igyekszel pozitívan hozzáállni a kérdéshez! Nehéz? Sebaj, Te erősebb vagy! Ma nem ment? Holnap biztosan sikerül!

A gondolatoknak nem csak teremtő, hanem pusztító erejük is van – ezt sose feledjétek!

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes


Szótár

Edzéseszközök

  Azok az eszközök és eljárások, amelyek az edzések levezetését segítik. A... Tovább

Citromfű

Latin neve: Melissa officinalis   Eredete   A Közel-Keletről, Kis-Ázsiából... Tovább

Tovább a lexikonra