notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Ez a 3 sport idén formába hozhat mind testileg, mind lelkileg

hirdetes

3 sport, mely idén formába fog hozni mind testileg, mind lelkileg

TK

Sportolsz mert formába akarsz kerülni, fogyni szeretnél? Ez már a múlté. Ideje azért sportolnod, hogy jól érezd magad! Ebben fogunk segíteni…

Sport mely formába hoz

Ebben a zavaros időszakban egyre nagyobb hangsúlyt fektetünk szokásainkra, melyek érdekeinket szolgálják. A gyengébb gyógyszerekkel vagy terápiákkal ellentétben, a testmozgás a test és az elme – két elválaszthatatlan entitás összeegyeztetésének eszközévé válhat. De testmozgásból se mindegy, hogy mit választasz! Íme 3 dolog, mely mindenki számára hozzáférhető, melyek lehetővé teszik, hogy sokkal jobban érezd magad, s békét köss önmagaddal.


Hogy megszabadulj a problémáktól: az intuitív táncolás


Nem kell profi szinten táncolnod, vagy mindenképpen érezned a ritmust. Ebben az esetben a koreográfiának, mozdulatoknak nincs más jelentősége, csak hogy felszabadulj, porcikáid leküzdjenek minden előítéletet és gátlást. A zene hatására megismerheted újra önmagad, elengedheted pillanatnyi érzéseid – viszont ehhez mozgásodnak spontánnak, illetve gátlástalannak kell lennie, hogy elérje a megfelelő hatást. Ebben legnagyobb akadályod szintén saját magad lesz; a félelmed attól, hogy nevetséges leszel. Legelőször ettől kell megszabadulnod.

hirdetes


Válassz egy olyan zenét, aminek nincs szövege, s amelyik illeszkedik a jelenlegi hangulatodhoz. Állj fel, csukd be szemeid, koncentrálj az érzelmeidre és érzéseidre, melyek majd lassan ki fogják nőni porcikáid. Próbáld meg ezeket kisebb gesztusokká, mozdulatokká alakítani. A lényeg, hogy a zene a kikapcsolódás eszköze, mozgásod is e célt szolgálja. 


Hogy képes legyél elengedni: a yin jóga


Ez a mozgás segíteni fog megtanulni, hogy hogyan dolgozz együtt testeddel. A yang ellentéteként a yin a nyugalmat szimbolizálja. Általában elég 1 – 5 perc, hogy ellazuljanak izmaink, ízületeink általa. Azáltal, hogy ezt a sportot szokásunkká alakítjuk, rugalmasságot és nyitottságot gyakorlunk, s ezekre törekszünk, mind fizikailag, mind szellemileg – mindkettőn egyszerre fogjuk hatását érezni.

hirdetes


Meditáció és biciklizés: igen, együtt is lehetséges!


Amennyiben van szobabiciklid, mondom, hogyan kivitelezhető. Gyújts gyertyákat, meleg fényeket, valamint válassz egy megfelelő lejátszási listát. Viszont, ha szalonban csinálod, akkor az edző fogja felhívni arra a figyelmed, hogy mind az elején, mind közben fókuszálj egy nyugodt állapotra. A monoton tekerés, illetve az erre való összepontosítás nagyon hamar egy módosult tudatállapotba képes helyezni. Ezeket természetesen otthon is kivitelezhetőek - ilyenkor Te magad leszel a saját edződ.
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában


Szótár

Finn szauna

  Alapvető jellemzője a magas hőmérséklet, 80 Celsius fok, alacsony páratartalommal... Tovább

Izomláz

Az izomláz kemény fizikai munka után jelentkező izomgyulladás, ami a legtöbb esetben 2-3... Tovább

Tovább a lexikonra
egészséges életmód életmód lelki egészség