notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Tippek a boldogabb élethez - Tedd meg ezt az egy-egy dolgot 15 napon keresztül, hogy boldogabb életet élj

hirdetes

15 nap 15 tipp, hogy kiegyensúlyozottabb életet élj

CZs

A mai rohanó világban, a sok-sok feladat és stressz között olykor bizony nem könnyű pozitívnak maradni. Ha úgy érzed, kicsit lemerültél, és elveszítetted az életerődet, ezt a cikket neked írtuk! Tedd meg ezt a 15 dolgot 15 napon át, hogy kiegyensúlyozott, boldog életet élhess.

Tippek a boldogabb élethez

​​​​​​1.nap: 10 percig összpontosíts magadra

Ha úgy érzed, kicsit összecsaptak fejed fölött a hullámok, állj meg egy pillanatra. Hagyd abba a munkát, halkítsd le a telefonodat, és az e-mailjeidet se nézd meg csak 10 egész percig. 10 percet a gyerekek is kibírnak nélküled, 10 percet a mosás vagy a főzés is várhat. Egyszerűen csak ülj, vagy feküdj le, és ürítsd ki a gondolataidat. Ami a legfontosabb, hogy a 10 perc alatt egyetlen problémára, stresszes szituációra vagy elvégzetlen feladatra se gondolj. Csak légy magadban 10 percet.

2.nap: 15 perc napsütés

Végre vége a hideg télnek, itt az ideje kicsit feltöltődni D-vitaminnal. 15 perce márpedig mindenkinek van erre. Adj magadnak egy kis szünetet, ülj ki a kertbe, vagy sétálj egyet a közeli parkban. Élvezd, hogy ez a 15 perc csak a tiéd, és csak arra kell szánnod, hogy magadba szívd a Nap sugarait.

3.nap: Felejtsd el a közösségi médiát ebédidőig

A lényeg, hogy legyen egy reggeled, ami nem azzal kezdődik, hogy a telefonod után nyúlsz, és valamelyik közösségi média felületet kezded böngészni. Hidd el, sokkal több időd marad majd arra, hogy mentálisan is felkészülj az előtted álló napra, így az esetleges stresszes szituációkat is könnyebben kezeled majd.

hirdetes

4.nap: Írd ki magadból a negatívumot

Teljesen mindegy, hogy valami általánosról van szó, esetleg ezen a napon történt valami, ami stresszessé tett, vagy felzaklatott, vesd papírra. Tényleg papírra, kézzel és tollal, fogalmazd meg a hozzá kapcsolódó gondolataidat. Egyszerűen csak írd ki magadból a problémát.

5.nap: Vezess listát az aznapi teendőidről

hirdetes

Reggel, amikor felkelsz, készíts egy listát arról, hogy aznap pontosan mit kell tenned. A rendszerezettség, az előrelátás segít kezedben tartani a dolgokat. Ha valamit elvégeztél, húzd ki a listáról.

6.nap: Egyél valamit, amit nagyon szeretsz

Akkor is, ha éppen diétázol. Adj magadnak egy napot, amikor olyanokat eszel, amikért különösen rajongsz. Persze a mértékletesség fontos, azért ne edd túl magad. A lényeg, hogy ezen a napon még az étkezések is boldoggá tegyenek.

7.nap: Írj egy listát azokról a dolgokról, amikért hálás vagy

Nos, talán alig jut majd eszedbe valami, ha belelendülsz, akár az is előfordulhat, hogy egy teljes órán át ülsz majd a papír fölött, és nem győzöd sorra venni azokat a dolgokat, amikért hálás vagy. Írj össze minden olyan dolgot, ami boldoggá tesz az életedben, amiért szerencsésnek érezheted magad.

8.nap: Ma ne vigyél magaddal ebédet

Keress egy helyet a munkahelyed közelében, ahol megebédelhetsz. Egyszer igenis kiveheted az ebédszünetet ahelyett, hogy az asztalodnál fogyasztanád el az elcsomagolt ételt. Ez a nap, ma legyen!

A kvöetkező oldalon folytatjuk, lapozz!

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes


Szótár

Laparoszkópia

A hasüreg tükrözése a hasfalon keresztül. A hasfalat a köldök közelében szúrják át, majd... Tovább

Gőzfürdő

  A gőzfürdők története az ókori görögökig és rómaiakig vezethető vissza.... Tovább

Tovább a lexikonra