notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

A legjobb edzés, ami 10 perc alatt fogyáshoz vezet!

hirdetes

10 perces zsírpusztító edzés

EG

Nincs feltétlenül szükséged napi több órára, vagy egy csomó pénzre ahhoz, hogy hatékony edzéseket csinálj! Ezt a nevetségesen egyszerű feladatsort bárhol és bármikor elvégezheted, ugyanolyan hatékony lesz! Ha úgy érzed, hogy szeretnél egy kicsit faragni az alakodból, ez pont neked való!

Brutális edzés 10 perc alatt? PIPA!

A most következő gyakorlat valójában egy köredzés, ami 10 perc alatt úgy lefáraszt, hogy nem is tudsz majd többet csinálni belőle! Sok embernek csak napi 10-20 perce van arra, hogy a testével foglalkozzon – ez pont nekik lett kitalálva! Mielőtt belekezdenénk, tudnod kell, hogy ez nem éppen a legkönnyebb gyakorlatsor! Viszont ez nem lehet baj, hiszen odaszánás nélkül nincs siker!

Az egész edzést, mint minden más esetben, legalább 5, de inkább 10 percnyi alapos bemelegítéssel kell kezdened! Ha ez megvolt, és megbizonyosodtál róla, hogy megfelelő mértékben beizzítottad a tested, állítsd be a telefonod/órád időzítőjét 10 perce! Egy lendületes, gyors tempóban kezd neki az első körnek, és addig abba se hagyd a köredzést, amíg meg nem hallod a csipogást! Az egésznek az a lényege, hogy folyamatosan, magas intenzitással dolgozz! Meglátod, az első pár perc után jelentkezni fognak a jótékony tünetek: nem veszed majd már olyan könnyen a levegőt, nehézzé válnak az izmaid, stb. Ne ijedj meg, pont ezt szeretnénk elérni!

hirdetes

Brutális edzés 10 perc alatt? PIPA!

Mi a gyakorlat lényege? Az egész köredzés oldalsó kitörésekből, húzódzkodásból, planksétákból és sprintekből áll. Ezek kivétel nélkül elképesztően fárasztó gyakorlatok, így biztos lehetsz benne, hogy a végére teljesen ki fogsz fáradni!

Lássuk, miért is működik ez a brutális és brutálisan hatékony edzésmódszer! Mint majd meglátod, a gyakorlatok úgy vannak összeállítva, hogy a felső- és alsótested felváltva dolgoztassák meg. A pulzusod már az első kör végére az egekben lesz! Az oldalra kitörések kifejezetten alkalmasak rá, hogy azokat az izomcsoportokat is megdolgoztassák, amik egy hagyományos lábemelés során nem dolgoznának! A plankséták első sorban a törzs, kar, és váll edzésért felelősek.

Brutális edzés 10 perc alatt? PIPA!

Végezetül lássuk hát, hogyan is zajlik pontosan az edzés menete!

Első gyakorlat: Kitörés oldalra – mindkét lábbal, 10 ismétléssel!

Guggoló állásból indulsz. Az egyik lábaddal lépj oldalra egy nagyot, egészen  addig, amíg teljesen ki nem nyújtod azt. Ha ez megvolt, a behajlított sarkadra támaszkodva  húzd vissza a másik lábad! A következő mozdulat pont az ellenkező oldalra történjen!

hirdetes

Második gyakorlat: 10 húzódzkodás

 

Ezt sokan nem tudják megcsinálni – ha Te is ide tartozol, csinálj annyit és úgy, ahogy tudsz! Nem feltétlenül baj, ha nem húzod fel magad állig – a lényeg, hogy ne csípőből csináld! A vállak és a hát dolgozzon!

Harmadik gyakorlat: 5 plankséta

Állj meg egyenesen! Hajolj előre, egészen addig, amíg nem tudsz e tenyereidre támaszkodni! A karjaiddal sétálj előre, miközben a lábad a helyén marad! Amikor a törzsed egyenes lesz, topogj szépen vissza, és állj fel! Ez volt egy ismétlés, még 4 hátra van!

Negyedik gyakorlat: 30 mp sprint

Ezt kár magyarázni: adj bele mindent! Ha gondolod, lépcsőzéssel is kiválthatod, a lényeg, hogy intenzíven végezd a gyakorlatot!

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes


Szótár

Subcutan zsírszövet

Bőr alatti zsírszövet Tovább

Anorexia

 Az orvosok anorexia nervosának nevezik a lelki eredetű kóros lesoványodást. Az anorexia... Tovább

Tovább a lexikonra