10 perces reggeli torna

10 perces reggeli torna – kezd a napot mozgással!

Józan Szilvia

A reggeli torna különösen télen fontos, amikor amúgy is kevesebbet mozgunk. Ilyenkor sokkal nehezebb kikelni az ágyból és később is ébredünk fel igazán. Kezd a napot egy tíz perces reggeli tornával és nem csak hamarabb térsz magadhoz, de sokat tehetsz alakod megőrzéséért is.

10 perces reggeli torna – kezd a napot mozgással!

Tényleg elég 10 perc reggeli torna gyanánt?

A válasz: igen. A reggeli torna legfőbb funkciója, hogy felébresszen. Ez nem csak az álmosság megszűntetését jelenti, hanem a nap beindítását. Ha a megfelelő időpontban hajtjuk végre a szükséges edzést, akkor nincs szükség annyi időre, mint egy másik időpontban, így reggel felébredés után elég 10 perc torna is. Ez persze nem azt jelenti, hogy a nap további részében semmi mozgást ne végezzünk. A 10 perces reggeli torna segít karbantartani testünket, de a rendszeres mozgást sajnos nem helyettesíti, inkább megfelelő kiegészítője annak.

 

10 perces reggeli torna – kezd a napot mozgással!

Mindig szánjunk elég időt a bemelegítésre. Ha valaki sokkal merevebben ébred, vagy tudja, hogy sokkal alaposabb bemelegítésre van szüksége az ne kapkodja el. A reggeli rohanásban nem biztos, hogy sok idő jut a reggeli tornára, de a 10 percbe senki ne kezdjen bele anélkül, hogy legalább a főbb izomcsoportokat nem mozgatta meg egy kicsit. Az éjszaka alatt a test túl sok ideig van mozdulatlanul ahhoz, hogy az ágyból kikelve rögtön intenzív mozgásba kezdjünk. Ilyenkor a legnagyobb a sérülések veszélye, ezért senki ne hagyja ki a bemelegítést!

 

10 perces reggeli torna – kezd a napot mozgással!

A tavaszi, nyári esetleg kora őszi időszakban a 10 perces reggeli torna hatékonyan kiváltható egy kis reggeli kocogással. Semmi nem élénkíti fel úgy a testet, mint egy kis korai kocogás. Télen azonban nem sok lehetőség van erre. Viszont a 10 perces reggeli tornába is beépíthetjük a kocogás elemeit. Így csinálhatunk helyben futást, vagy több lábemelést, mint egy edzés során. A reggeli torna végére érve pedig azt a testrészed dolgoztasd meg, amire a legkevésbé vagy büszke. Így pozitív élménnyel kezded a napot, hiszen máris tettél valamit, hogy úgy formáld alakod, ahogy neked tetszik. A reggeli torna gyakorlatai szabadon választottak, de arra figyeljünk oda, hogy nem kell kemény edzést tartani, a lényeg, hogy átmozgasd magad, és felfrissülve induljon a napod.

 

10 perces reggeli torna – kezd a napot mozgással!

10 perces reggeli torna minden reggel?

Meddig és milyen napokon kell csinálni a 10 perces reggeli tornát, ahhoz, hogy hatékonyan működjön? Természetesen, ha mindennap elvégzed a tornát, akkor fog igazán hatni. De ha egy héten csak a hétköznapok alatt használod, akkor is hatásos. A reggeli felfrissítő tornákkal kapcsolatban az a tapasztalat, hogy könnyen hozzászokunk, és már egy-két hét után örömmel várjuk a torna kezdetét. Igazán hatékony módszer arra, hogy reggel időben felkelj és fel is ébredj.

 

10 perces reggeli torna után nyújtás

A nyújtás minden edzés után fontos. Ha reggel nincs is időd minden testrészedet nyújtani, amit mozgás ért, akkor legalább azokat az izmokat nyújtsd egy kis ideig, amiket intenzíven használtál. Ha hosszú távon elfeledkezel a nyújtásról, az nem tesz jót az izmoknak és akár le is sérülhetsz. Ha már reggel rászánjuk az időt a tornára, akkor úgy csináljuk, hogy hatékony és sérülésmentes legyen. Kellj fel időben, hogy a nyújtás is beleférjen a reggeli készülődésbe.

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Még több cikk

Csak 15 perced van? Itt a tökéletes edzés az alakformáláshoz!

2019-04-17

Csak 15 perced van? Itt a tökéletes edzés az alakformáláshoz!

A rövid, de intenzív edzések is lehetnek ugyanolyan hatékonyak, mint a hosszú edzések. Ha csak 15 perced van, de szeretnél formába jönni, akkor ezt a lépcsős edzéstervet neked találták ki. Mindössze 15 perc alatt mind a lábaidban, mind a farizmokban garantált lesz a másnapi izomláz. Mutatjuk, hogyan.

5 tipp, hogy megszeresd a testmozgast

2019-04-15

5 tipp, hogy megszeresd a testmozgast

5 szuper hatékony tipp, amik segítenek benne, hogy a testmozgás életed végéig hétköznapjaid fontos része legyen. Fogadd meg ezeket a tippeket, mozogj, élj egészséges, boldog, hosszú életet!

Ezért kell minden nőnek a súlyzós edzés

2019-04-09

Ezért kell minden nőnek a súlyzós edzés

Sok hölgy irtózik a súlyzós edzésektől, mert azt hiszi, hogy túl izmos lesz miatta. Azonban sokkal több előnnyel jár a súlyzós edzés, mint gondolnád, emellett biztos, hogy nem leszel túl izmos miatta, csak tónusos és feszes alakod lesz. Mutatjuk miért ne hagyd ki a súlyzós edzéseket!

5 egyszerű, otthon is elvégezhető gyakorlat a tökéletes popsiért

2019-04-03

5 egyszerű, otthon is elvégezhető gyakorlat a tökéletes popsiért

5 szuper-egyszerű, de annál hatékonyabb fenékformáló gyakorlat, amit otthon is elvégezhetsz, és tökéletes popsit garantál nyárra. Ne kelljen idén szégyenkezni a strandon.

20 perces kardió edzés otthon, amitől beindul a fogyás

2019-04-02

20 perces kardió edzés otthon, amitől beindul a fogyás

20 perces otthoni kardió edzés, amitől leolvadnak rólad a kilók. Könnyedén, otthon, eszköz nélkül is elvégezhető kardió gyakorlatok, amiktől nyárra bombaformába kerülhetsz. Íme a legjobb otthoni kardió gyakorlatok.

Így lesz a kardió edzés hatékony

2019-04-01

Így lesz a kardió edzés hatékony

A kardió edzések unalmassá válhatnak, hiszen több időbe telhet, mint a szokványos súlyzós edzések. Kutatások kimutatták azonban, hogy egy rövidebb, nagyobb intenzitású kardió edzés is ugyanolyan egészségügyi előnyökkel jár, mint a hosszabb mérsékelt edzések. Lássuk, hogyan csináld hatékonyan!

Ennyien olvasták az oldalt ebben a hónapban:
178 984
ENNYIEN OLVASTÁK AZ OLDALT
2019. JANUÁR 1. ÓTA:
873 455
Közösség

Szótár

Subcutan zsírszövet

Bőr alatti zsírszövet Tovább

B9-vitamin

Szerepe van még a fehérvérsejtek, vörösvértestek, vérlemezkék képzésében, az aminosavak,... Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 236

Átlagos értékelés: 5.0