A nevetés gyógyító hatása

A nevetés gyógyító hatása

hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Alapjában véve én a természetes megoldások híve vagyok. Hiszem, hogy a természet vagy a teremtő a legbölcsebb módon alkotott meg minket embereket és velünk együtt a minket körül vevő természetet. Hiszem, hogy a betegségek nagy része a túl civilizált a természettől elszakadt életvitelnek köszönhető.

Létezik két módszer arra, hogy jól érezzük magunkat. Két olyan módszer melyet szintén a természet adatott meg nekünk, mely mindenki számára korlátlan mennyiségben alkalmazható.
Hogy mi ez a két csoda módszer melytől fiatalabbnak, energikusabbnak, életvidámabbnak érezzük magunkat? Az egyik a NEVETÉS.

nevetésKedves olvasónk ma már nevetett? Vagy inkább úgy kérdezem mikor nevetett utoljára? És most nem a mosolyra gondolok, hanem egy igazi szívből jövő kacagásra, melynél fogja a hasát, néhány könnycsepp jön a szemére, esetleg még a szája is megfájdul mert néhány percig tartó önfeledt állapotba kerül. Szóval mikor élete meg az igazi nevetés élményét?

A nevetés ez az egyik olyan gyógymód, melyért nem kell a patikában sorban állni. Vegye észre az élet apró örömeit! Tanuljon meg szemébe nevetni a bajnak! Mi a haszna, milyen előnyökhöz juthatunk a rendszeres nevetés által?

hirdetes

Egyértelműen kiderült és kutató-laboratóriumi eredményekkel is bizonyított, tudományos tény lett, hogy a nevetés valóban olyan különös belső nedvek, "örömhormonok" termelődését indítja meg az emberi testen belül, mint a boldogság-érzetet keltő endorfinok, vagy a külső környezet behatásainak káros következményeit semlegesítő stresszellenes hormonok. A nevetés gyógyításra és megelőzésre egyaránt remek!

Nevetés közben a szokásosnál jobban összehangolódik a jobb és a bal agyfélteke működése. Kibontakozik a mélyben rejtőzködő, üdén tiszta, gyermeki lelkület, a játékos kreativitás, háttérbe szorulnak a negatív érzelmek, a harag, az irigység, az elégedetlenség, a düh mérge, amivel amúgy is főleg csak magunkat tudnánk mérgezni, méghozzá szó szerint.

hirdetes

Jobb lesz a közérzet, javítja a kedélyállapotot, jótékonyan befolyásolja a családi, munkahelyi kapcsolatok. Stresszoldó, testmozgás, külső-belső torna. Sok nevetés hatására erősödik az immunrendszer védekezőképessége. Nehezebben betegszünk meg és könnyebben gyógyulunk, akár végzetesnek tartott betegségekből is. A kacagás az egész emberre hat, fizikailag is, de mentális és spirituális mivoltunkra is, testre, tudatra és szellemre egyaránt. A nevetést egyáltalán nem érdemes tehát többé tréfára venni!

 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Szótár

Folyamatos feszítés

  Az izomzat megfeszítése az ismétlés teljes hossza alatt.      Tovább

Edzésalkalmazkodás (adaptáció)

  A sportalkalmazkodáson az egyénnek, szervezetének, szervrendszereinek meghatározott... Tovább

Tovább a lexikonra
hirdetes

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 230

Átlagos értékelés: 5.0