Így válassz könyvelői tanfolyamot

hirdetes

Hogyan válassz tanfolyamot könyvelőként?

SzSz
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

A könyvelői szakma bár hordoz magában sok előnyt, mégis sok kötelezettséggel is jár. Az egyik igen lényeges szempont, hogy minden évben kötelező továbbképzéseken kell részt vennie a szakmában dolgozóknak. Ezek a kötelező továbbképzések kreditpontos rendszeren alapulnak, amelyeket muszáj teljesíteni. De hogyan válasszunk magunknak megfelelő tanfolyamot könyvelőként? Segítünk!

Könyvelő továbbképzés

Mérjük fel, mennyi időnk van 


Akár magánkönyvelőként, akár egy cég alkalmazottjaként dolgozunk, mindenképp kalkulálnunk kell azzal, hogy mennyi időnk van a munka mellett elvégezni a kötelező továbbképzéseket. Amennyiben nincs arra lehetőségünk, hogy egy egész napunk vagy több is elmenjen a képzések miatt, akkor a legjobb, ha e-learninges tanfolyamot választunk. Az e-learninges rendszer tökéletes választás lesz, hiszen saját időnket beosztva nézhetjük végig a kötelező tananyagokat. A másik nagyon jó előnye, hogy akár kényelmesen, otthonról is megnézhetjük a képzések videóit. A kotelezotovabbkepzes.hu weboldalán akár tanulhatunk is ilyen formában. 

 

 

Vizsgáld meg a piacot


Persze, mindenki felméri egy tanfolyam esetén, hogy mennyibe kerül. Ezesetben se hagyd ki, hiszen a saját pénztárcádhoz mérten válassz a továbbképzések közül. Vannak olyan tanfolyamok, amiket lehet, hogy túláraznak. Ezt csak úgy tudod megnézni, ha több lehetőséget is megtekintesz. Azt is figyeld meg a kínálatok között, hogy mi mindent tartalmaz az adott továbbképzés. Ha pedig nem e-learinges képzést választasz, az útiköltséggel is számolnod kell. 

hirdetes

 

 

Nézd meg a tanfolyam hosszát 

hirdetes


A továbbképzések esetén nem lehet pontosan megmondani a rövidebb vagy a hosszabb képzések a megfelelőek-e. Mindenki másképp tanul jobban, de egy biztos, hogy nézzük meg azt is: az adott továbbképzés milyen témaköröket érint és ezt milyen időintervallumban adják át. Lehet, hogy a számviteli törvényváltozásokat valahol 2 nap alatt adják át, még máshol elég hozzá fél nap. A tananyag minden esetben ugyanaz, hiszen ezek olyan változások, amelyek egységesek, viszont nem mindegy hogyan adják át. 

 

 

Egyedül vagy segítséggel? 


Mindenki másképp szeret tanulni. Valaki inkább magában, egyedül szereti elsajátítani az újdonságokat. Valaki viszont szereti, ha valamit nem ért, meg tudja kérdezni. Ez nagyban függ az egyén személyiségétől. Az előbbi típusnak tökéletes választás lesz az e-learninges rendszer, hiszen otthonról, egyedül ismerheti meg a kötelező továbbképzések anyagát. Az utóbbi típus esetén pedig jobb egy olyan továbbképzést választani, ahol szakmai oktató tartja meg az előadást. 
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában
életmód

Szótár

Alakformáló-zsírégető masszázs

  A svéd masszázs fogásait alkalmazva a masszőr erőteljes mozdulatokkal zsinte... Tovább

okj

MI is az az OKJ? Az OKJ képzés napjaink egyik legkeresettebb képzések egyike. Az OKJ... Tovább

Tovább a lexikonra
hirdetes

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 124

Átlagos értékelés: 5.0