Keresztanyám nemrégiben esett el az udvaron hólapátolás közben. Ezért gondoltam, hogy fontos erről beszélni, hiszen idősebb korban súlyos következményei lehetnek egy-egy esésnek. Figyeljetek nagyon oda, hova és hogyan léptek! crossfit,kettlebell

hirdetes

Így lapátold a havat, hogy ne sérülj meg!

Kerekes Orsolya
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Keresztanyám nemrégiben esett el az udvaron hólapátolás közben. Ezért gondoltam, hogy fontos erről beszélni, hiszen idősebb korban súlyos következményei lehetnek egy-egy esésnek. Figyeljetek nagyon oda, hova és hogyan léptek!

Így lapátold a havat, hogy ne sérülj meg!

 

 

 

 

 

 

 

 

Instrukciók a sérülésmentes hólapátoláshoz

 
1. Lapátold el a havat, amint leesik! Minél tovább vársz, annál nehezebb lesz. A friss hó sokkal könnyebb állagú, söpörni is könnyebb. Kerüld el a megcsúszást, erőlködést, hátfájást.
 
2. Fogd fel úgy a hólapátolást, mint egy jó mozgást! Ne egyél nehéz ételt és ne is dohányozz előtte , valamint melegíts be előtte, a végén pedig csinálj néhány nyújtó gyakorlatot. A folyadékfogyasztásról se feledkezz meg előtte, utána és ha teheted, közben is. A bemelegítéssel szintén csökkented a sérülések kockázatát. 
hirdetes
 
3. Állj meg, amint fájdalmat érzel! Ha szédülsz vagy begörcsöl/elfáradnak az izmaid, ne folytasd a lapátolást, állj meg pihenni! Ha van még otthon valaki, kérdd meg, hogy segítsen neked. Együtt amúgy is gyorsabban megy. Hogy elkerüld a hirtelen fáradtságot és a dehidratáltságot, tarts rövidebb szüneteket.
 
4. Ha akkor mész ki havat lapátolni, mikor már helyenként vagy a hó alatt jeges az út, jobb, ha mindenekelőtt felszórod homokkal, sóderrel. A sóval való felszórást azért nem ajánljuk, ha tartasz állatot.
 
5. Jó minőségű lapáttal dolgozz, így könnyebben és gyorsabban megy a munka. Ha friss még a hó, használhatsz vesszőseprűt is, azzal könnyebb.
hirdetes
 
6. Fontos a technika is, hogyan lapátolod a havat. Ne erőltesd meg a hátad és a csuklód, egyszerre ne emelj sokat. Próbáld meg egyenes háttal megemelni a lapátot , hogy elkerüld a hátfájást és a meghúzódást. Vállszélességű terpeszben állj ilyenkor. Ha nem akarod vagy nem tudod megemelni a hóval megrakott lapátot, csak told félre oda, ahol nincs útban. 
 
Így lapátold a havat, hogy ne sérülj meg!

Reméljük, tudtunk Nektek segíteni, hogy kevesebb sérülés és baleset történjen.

 
 
 
 
hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
hirdetes

Szótár

Regeneráció

  Az izomnövekedés a regeneráció ideje alatt történik, vagyis amikor pihenünk.... Tovább

Edzésfajták

  A sportteljesítményt meghatározó alkotóelemek és összetevők megjelenési formája.... Tovább

Tovább a lexikonra
hirdetes