Sajtos-spenótos gnocchi

vitalzone.hu

KÖVESS MINKET

ISTAGRAMMON

Kalória szegény smiley

Hozzávalók 2 adaghoz:


25 dkg spenót
8 dkg zabliszt vagy durumliszt
10 dkg sovány túró vagy ricotta
2-3 dkg reszelt sovány sajt
1 tojásfehérje

bors
szerecsendió
1 teáskanál olívaolaj a sütéshez
A szószhoz:
2 dl 1,5%-os tej vagy natúr joghurt
2 gerezd fokhagyma

hirdetes
1-2 dkg reszelt sajt
A tetejére:
1-2 dkg reszelt sajt

Elkészítés:

Felteszünk egy fazékba vizet forrni. A spenótot hozzáadjuk, a lisztet, a reszelt sajtot, a túrót, a tojásfehérjét és a fűszereket. Jól összekeverjük, kb. nokedli sűrűségűre, majd kiskanál segítségével kis galuskákat szaggatunk ki belőle a forrásban lévő vízbe. Ha feljöttek a víz tetejére, lyukacsos kanállal óvatosan kiszedjük, és olajjal kikent tepsibe rakjuk.

Majd a 2 dl tejet a zúzott fokhagymával és 1-2 dkg reszelt sajttal jól elkeverjük, ráöntjük a spenótos nokedlikre, és 200 fokos sütőben aranybarnára sütjük. Mielőtt kivesszük a sütőből, még kevés reszelt sajttal megszórhatjuk, pár perc alatt szépen rásül.


Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában
akaraterő alakformálás egészséges életmód egészséges táplálkozás élelmiszer recept

Szótár

Aloe vera

Eredete   Az Aloe vera Afrika szubtrópusi, homokos területeiről származik, a... Tovább

Nyelési nehézség

Diszfágia Legtöbbször valamilyen mechanikus akadály (szűkület, daganat, idegen test) vagy... Tovább

Tovább a lexikonra