Minden-mentes mákosguba vaníliaöntettel

SFV

IRATKOZZ FEL

CSATORNÁNKRA

Te is emlékszel a nagyi ínycsiklandozó mákosgubájára, vagy esetleg az iskolai sodós piskóta után ácsingózol? Mostani receptünkben mindkettőre találsz egy egészséges alternatívát!

A guba elkészítése


Hozzávalók

  • 20dkg (gluténmentes) bagett    
  • 7dl mandulatej
  • 1tk vanília őrlemény    
  • 6ek eritrit    
  • 1db citrom reszelt héja    
  • 10dkg darált mák


Hogyan készítsd el?

hirdetes
  1. Szeleteld fel a bagettet 3-4 centis karikákra!
  2. A mandulatejet keverd össze az eritrittel és a citromhéjjal, majd egy lábosban melegítsd össze az egészet!
  3. A bagett felével borítsd be egy hőálló tál alját, majd öntsd rá az imént elkészített mandulatejes keverék felét, illetve szórd meg a mák felével!
  4. Ismételd meg ezt még egy réteggel!
  5. Hagyd pihenni kicsit (kb. 20-30 percet), majd 180 fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt süsd készre!

A vaníliaöntet elkészítése


Hozzávalók

  • 3dl mandulatej
  • 1tk vanília őrlemény    
  • 2ek eritrit    
  • 1tk keményítő 

   
Hogyan készítsd el?

  1. Melegíts fel 2,5 dl mandulatejet ugyanúgy, ahogyan a gubánál tetted vaníliával és etirittel!
  2. A megmaradt mandulatejben keverd csomómentesre a keményítőt!
  3. A keményítős keveréket folyamatos kevergetés mellett add hozzá a vaníliás keverékhez, mintha pudingot főznél!


A tálaláshoz locsold meg a gubát a vaníliaöntettel!
 


Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában
alakformálás cukor cukorbetegség diéta édesség egészség egészséges életmód egészséges táplálkozás élelmiszer étrend fogyás méregtelenítés nassolás recept

Szótár

Edzéseszközök

  Azok az eszközök és eljárások, amelyek az edzések levezetését segítik. A... Tovább

Energia felvétel

A felvett energia a táplálék energiájából származik.   Tovább

Tovább a lexikonra