Krémlevesek – 1. rész

Puskás Rékka

IRATKOZZ FEL

CSATORNÁNKRA

Ha valami igazán finomra, mégis könnyűre vágysz, az egyik legjobb választás valamilyen krémleves. Ezeket alapvetően elég egyszerű elkészíteni, és nagyon finomak. Vannak kiadósabbak, amik mellé nincs is szükség második fogásra, és vannak természetesen könnyedebbek is, amik nem lakatnak jól egész napra, mégis élvezetet nyújtanak, amíg fogyasztod őket. Íme három krémleves receptet, amit biztosan imádni fogsz!

Számomra a krémleves egy olyan étel, amely mindig rendbe tud tenni. Ha beteg vagyok, elcsaptam a gyomrom, izgulok, nincs étvágyam, vagy bármi bajom van, egy finom krémleves mindig ki tud rántani abból az állapotból. Ebben a cikkben mutatok három, általam nagyon kedvelt krémlevest, remélem, neked is olyan kedvenceid lesznek, mint nekem!

Kukoricaleves korianderrel

Hozzávalók: 1 konzerv kukorica, 1 fej vöröshagyma, 1 teáskanál koriandermag, 1 liter víz vagy zöldségalaplé, só, olívaolaj, kókusztej.

A felkockázott vöröshagymát a koriandermaggal dinszteld meg egy kis olívaolajon, majd öntsd rá a kukoricát a levével együtt. Pár percig kevergetve párold, majd öntsd fel vízzel vagy alaplével. Ízlés szerint sózd, majd főzd puhára (kb. 5-6 perc). Botmixerrel pépesítsd félig darabosra, majd krémesítsd egy kis kókusztejjel, ha krémesebben szereted. A levest reszelt sárgarépával is gazdagíthatod, és még tartalmasabbá tehető, ha 2-3 evőkanál kukoricadarát is belefőzöl.

hirdetes

Burgonyakrémleves curryvel 

hirdetes

Hozzávalók: 3 közepes krumpli, 1 fej hagyma, 1 alma, 1 liter víz vagy zöldségalaplé, só, curry fűszerkeverék, olívaolaj, esetleg kókusztej.

A felkockázott vöröshagymát futtasd meg egy kevés olívaolajon, add hozzá a megtisztított és felkockázott krumplit és almát, majd pár percig kevergetve párold, aztán szórd meg curryvel, majd öntsd fel a vízzel vagy az alaplével. Ízlés szerint sózd, majd párold puhára a zöldségeket (kb. 15 perc). Krémesítsd botmixerrel. Ha selymesebben szeretnéd, akkor egy kis kókusztejet is keverhetsz bele. Tálaláskor a tetejét hintsd meg pirított szezámmaggal.

Sütőtökkrémleves gyömbérrel 

Hozzávalók: 40 dkg tisztított, felkockázott sütőtök, 2 szál sárgarépa, 1 fej hagyma, 1 liter víz vagy zöldségalaplé, só, bors, diónyi friss gyömbér lereszelve, olívaolaj, esetleg kókusztej.

A felkockázott vöröshagymát dinszteld meg egy kevés olívaolajon, add hozzá a sütőtököt és a felkarikázott sárgarépát, majd pár percig kevergetve párold. Ezt követően öntsd fel a vízzel vagy az alaplével. Sózd ízlés szerint, majd addig főzd, amíg a zöldségek megpuhulnak (kb. 15 perc). Reszeld bele a gyömbért, adj hozzá frissen őrölt borsot, majd pépesítsd botmixerrel. Kis kókusztejjel tovább krémesítheted, ha a selymesebb textúrát szereted. Pirított szezámmaggal, tökmaggal megszórva vagy kevés tökmagolajjal megcsepegtetve tálald.


Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában
diéta egészséges táplálkozás élelmiszer étrend recept vitamin

Szótár

Zsálya

Latin neve: Salvia officinalis   Eredete, élőhelye   A Földközi-tenger... Tovább

Vitamin

A vitamin szerves anyag, ami nélkülözhetetlen a szervezet számára. A vitaminok fontos szerepet... Tovább

Tovább a lexikonra