Karfiol pogácsa

vitalzone.hu

KÖVESS MINKET

ISTAGRAMMON

1 pogácsa csupán 2,5 g zsírt, 3,2 g szénhidrátot és ugyanannyi fehérjét tartalmaz. Sütheted muffin formában is, de akár ejthetsz kis adagokat egy lapos, kiolajozott tepsire is.

Hozzávalók 12 darabhoz:


70 dkg karfiol, rózsáira szedve
1 nagy fokhagymagerezd
2 tojás vagy 1/3 csésze tojásfehérje
1 ek. keményítő
½ csésze + 3 ek. kemény sajt, reszelve
½ tk. só
1/8 tk. fekete bors, frissen őrölve
2-3 ek. zöldhagyma (csak a zöld, szár része) finomra vágva
olaj.


Konyhai robotgépben, a pillanatkapcsolót többször benyomva, daráld finomra a karfiolt. Befejezés előtt add hozzá a fokhagymát, és daráld készre. Melegítsd elő a sütőt 200 Celsius-fokra.


hirdetes
Közepesnél erősebb fokozaton melegíts fel egy nagy, teflonos serpenyőt, majd olajspray-vel vagy kis papírral olajozd ki. Szórd bele a darált karfiolt, és folytonos kavargatás közben párold 5-7 percig, míg aranybarna nem lesz. Könnyen odaég!


Közben egy közepes tálban keverd össze a tojásokat. Add hozzá a keményítőt, és verd simára. Keverd hozzá az előpárolt karfiolt, a reszelt sajtot (kivéve 3 ek.), a sót, a borsot, a zöldhagymát. Jól elegyítsd.


 


Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában
akaraterő alakformálás diéta egészség egészséges életmód egészséges táplálkozás élelmiszer étrend fogyás fogyókúra recept

Szótár

Nyelési nehézség

Diszfágia Legtöbbször valamilyen mechanikus akadály (szűkület, daganat, idegen test) vagy... Tovább

Flabélos

OTO FLABéLOS (FL-3000) (Gyártói információ)   Professzionális TTV (teljes test... Tovább

Tovább a lexikonra