Guinoa mexikói módra

vitalzone.hu

IRATKOZZ FEL

CSATORNÁNKRA

A quinoa – amellett, hogy nagyon jó ízű – rendkívül tápláló, számos betegség megelőzésében és gyógyításában vállal szerepet. Gluténmentes, könnyen emészthető, magas a fehérje tartalma, tartalmazza mind a 9 esszenciális aminosavat. Ezen kívül gazdag káliumban, mangánban, kalciumban, magnéziumban, vasban, rézben és foszforban, valamint nagyobb mennyiségű B-, C- és E-vitamint tartalmaz.

Hozzávalók:


1 ek olívaolaj
1 bögre quinoa
1 kis fej vöröshagyma felaprítva
2 gerezd fokhagyma
1 jalapeno paprika, kimagozva és apróra vágott (nem kötelező)
5 dkg kockára vágott paradicsom
5 dkg zöld chili paprika
5 dkg kukorica
5 dkg konzervbab
taco fűszerkeverék ízlés szerint
2 bögre csirkehúsleves
apróra vágott, friss koriander ízlés szerint

hirdetes

Elkészítés:

Öntsük az olívaolajat a serpenyőbe, és tegyük bele a hagymát és a quinoát. Pirítsuk addig, amíg a hagyma nem lesz üveges. Adjuk hozzá a fokhagymát, a jalapeno paprikát, és még 2-3 percig kavargassuk a tűz felett.


Keverjük hozzá a quinoához a paradicsomot, chilit, kukoricát, babot és a taco fűszert, majd öntsük hozzá a húslevest. Forraljuk fel, majd közepes lángon várjuk meg, amíg az összes lé felszívódik/elforr alóla. Végül keverjük hozzá a koriandert.


 


Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában
akaraterő alakformálás diéta egészség egészséges életmód egészséges táplálkozás élelmiszer étrend fitness fogyás fogyókúra kalóriabevitel nassolás recept

Szótár

Nyelési nehézség

Diszfágia Legtöbbször valamilyen mechanikus akadály (szűkület, daganat, idegen test) vagy... Tovább

Toxoplazmózis

Cikk a macska toxoplazmózis veszélyeiről itt!    1. Mi a toxoplasmosis... Tovább

Tovább a lexikonra