Gazpacho – Mentőöv a nyári hőségben

vitalzone.hu

KÖVESS MINKET

ISTAGRAMMON

A gazpacho paradicsom alapú zöldségleves. A spanyol konyha készítménye, amelyet hidegen tálalnak. Egész Spanyolországban fogyasztják, főleg a portugál határ közelében, továbbá a dél-amerikai államokban

Tápértékadatok:


Mennyiség / 100 g
Kalória (kcal) 18
Nátrium 303 mg 
Szénhidrát 1,8 g 
Rost 0,2 g 
Cukor 0,6 g 
Fehérje 2,9 g


Hozzávalók:


50 dkg érett paradicsom
2 dl paradicsomlé

hirdetes
10 dkg kígyóuborka
2 db zöld kaliforniai paprika
2 szál újhagyma
1 gerezd fokhagyma
1 evőkanál lime lé
2 dl extra szűz olívaolaj
1 dl borecet
5 dl víz

bors

Elkészítés: 


A paradicsomokat és az uborkát meghámozzuk, előbbit kimagozzuk, és nagyobb darabokra vágjuk. A kaliforniai paprikát megmossuk, felaprítjuk. Az újhagymát felkarikázzuk, a fokhagymát lereszeljük. Az egészet meglocsoljuk a borecettel és 1 dl olívaolajjal. Egy éjszakára a hűtőbe tesszük.  Másnap felöntjük a paradicsomlével és a vízzel, majd összeturmixoljuk. Sóval, borssal, és egy kevés lime-lével ízesítjük.


 


Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában
akaraterő alakformálás diéta egészség egészséges életmód egészséges táplálkozás élelmiszer életmód étrend fogyás fogyókúra gyümölcs kalóriabevitel nassolás recept

Szótár

Atkins diéta

Sokan az Atkins módszernek köszönhetik ideális testalkatuk visszanyerését. Az Atkins könyv... Tovább

Subcutan zsírszövet

Bőr alatti zsírszövet Tovább

Tovább a lexikonra