Az édességek utáni sóvárgás kordában tartása

Szita Lili

IRATKOZZ FEL

CSATORNÁNKRA

A legtöbb ember időről időre édesség után sóvárog. Minél inkább beépíted az édességeket a napi étrendedbe, annál nehezebben szabadulsz meg ettől a rossz szokástól.

A jó hír az, hogy vannak hatásos étrend kiegészítők ennek leküzdésére. Természetesen csak egy kiegyensúlyozott étrend mellett, vagy annak részeként fogyasztva segíthetnek.

 

Glutamin

A glutamin stabilizálja a vércukorszintet, ami csökkenti az édesség utáni leküzdhetetlen sóvárgást. Amikor a vércukorszint alacsony, a glutamin segít az inzulintermelés mérséklésében, vagyis a vércukorszint további esésének megállításában. A glutamin továbbá egy glikogén nevű anyag felszabadulását stimulálja, amely a vércukor a normális szintre emelkedését teszi lehetővé. Éppen ezért a glutaminos táplálék kiegészítőket is sikerrel vethetjük be édességéhségünk kordában tartására. 500 mg bevétele javasolt vízzel, vagy anélkül. 

 

hirdetes

C-vitamin

A C vitamin a kortizol nevű hormon előállításához nélkülözhetetlen. Hasonlóan a B vitamin komplexekhez, a kortizol segíti a szervezetet a vércukorszint stabilan tartásában stresszhelyzetekben. Ennek eredményeképpen, a C vitamin csökkenti az alacsony vércukor tüneteit és csökkenti az édességek iránti vágyadat. A C vitamin rágótabletták formájában is beszerezhető, illetve citrusfélékben található meg, valamint eperben, papayában, piros és zöld paprikában, brokkoliban, kiwiben, káposztában, málnában, és kelkáposztában.

hirdetes

 

B-vitamin komplex

A B vitamin komplex segít az mellékvese ellátásában, melynek számos funkciója van. A legfontosabb ezek közül az, hogy a szervezet stresszre történő reakcióját szabályozza. A stressznek nagyon fontos szerepe van abban, mennyire sóvárgunk az édességek után, különösen akkor, amikor a mellékvese kezd már kifulladni. A B vitamin komplexet beszerezhetjük, mint étrend kiegészítőt, de megtalálható a májban, magvakban, leveles zöldekben, a rizsben, a tejben, a tojásban, a halakban és a teljes kiőrlésű gabonákban és gyümölcsökben is.

 

Króm

A króm abban segít, hogy testünk megőrizze, illetve kiegyensúlyozottá tegye a vércukorszintet. A hatékony dózis napi 600-1000 mikrogramm között mozog. Ezt három részre elosztva érdemes bevenni, az étkezésekkel egyidejűleg. A króm csökkentheti a vércukorszintet, a cukorbetegeknek tehát szigorúan figyelniük kell a vércukorszintjüket.


Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Szótár

K-vitamin

K-vitamin   A természetben két változata fordul elő: fillokinon (K1), amit a zöld... Tovább

Energia felvétel

A felvett energia a táplálék energiájából származik.   Tovább

Tovább a lexikonra