Laktóz-, cukor- és gluténmentes gyümölcsös mousse-torta recept

Bartók Vivien

KÖVESS MINKET

ISTAGRAMMON

Sajnos a diétás torták kínálata elég csekély, ami a cukrászdákat illeti, viszont van egy szuper hírem! Nem kell cukrászdába mennünk ahhoz, hogy isteni tortákat készítsünk DIÉTÁS változatban, ugyanis elkészíthetjük magunk is, mindenféle extra hozzávaló vagy eszköz nélkül!

Laktóz-, cukor- és gluténmentes erdei gyümölcsös mousse-torta Szitás Barbara receptje alapján:

Barbi szabadidejében rengeteg finomságot süt, mindemellett elképesztő tortákat állít össze. Most az utóbbiból kapunk egy kis kóstolót egy isteni gyümölcsös mousse torta formájában.

Hozzávalók:

Rizslisztes piskóta

- 2 darab közepes méretű tojás

- 10 dkg xilit

- 5 dkg rizsliszt

- 2 evőkanál cukrozatlan kakaópor

- csipetnyi só

              

Málnás túró mousse

- 20 dkg erdeigyümölcs mix

- 20 dkg xilit

- 7 és fél darab lapzselatin vagy 1 csomag zselatinfix

- 50 dkg laktózmentes túró

- 25 dkg laktózmentes habtejszín

Erdei gyümölcsös curd

- 10 dkg erdeigyümölcs mix

- 2 darab közepes méretű tojás

- 10 dkg xilit

- 2 evőkanál laktózmentes vaj

- 1 darab lapzselatin

hirdetes

Elkészítés lépései

Először a piskóta alapot készítjük el és a sütőt melegítjük elő 180 fokra.

hirdetes

A tojásokat ketté választottam, és a sárgáját a xilit felével fehéredésig kevertem. Ezt követően egy nagyobb keverőtálban a rizsliszttel elkevertem a kakaóport, majd hozzá dolgoztam a cukorral elkevert tojássárgáját.

A tojásfehérjét kemény habbá vertem egy csipetnyi sóval és a xilit másik felével. Miután elkészült, a masszához kevertem óvatosan. A kapott masszát egy kapcsos tortaformába elsimítottam (24 centis, de kisebb is tökéletes hozzá).

Az előmelegített sütőben, 180 fokon körülbelül 20 perc alatt megsütöttem.

Málnás túró mousse elkészítése:

Az erdei gyümölcsöket a xilittel együtt feltettem melegedni, majd amikor már majdnem forrt, az egészet egy botmixer segítségével összepépesítettem. Ezt egy szűrőn átpréseltem, majd hozzáadtam a zselatint és alaposan elkevertem. A túrót szintén botmixerrel átpépesítettem, majd apránként a kapott gyümölcspépet hozzákevertem. A tejszínt egy tálban kemény habbá vertem és az egész túrós keveréket fellazítottam vele. Ezt végül a kihűlt piskótára öntöttem és betettem a hűtőbe.

Erdei gyümölcsös curd elkészítése:

A lapzselatint hideg vízben beáztattam, közben a gyümölcsmixet a tojásokkal és a xilittel vízgőz felett óvatosan megmelegítettem. Amikor kellően felmelegedett, hozzáadtam a hideg vízben beáztatott lapzselatint. Mikor besűrűsödött, fokozatosan hozzáadtam a vajat és az egészet egyneműre, sima állagúra kevertem. Miután kicsit kihűlt, a túrós rész tetejére öntöttem.

Miután összeállítottuk a diétás erdei gyümölcsös mousse tortát Barbi szuper receptje alapján, legalább 1 éjszakára hűtőbe tesszük pihentetni.

@barbara_szitas receptje


Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában
alakformálás diéta édesség egészség egészséges életmód egészséges táplálkozás élelmiszer életmód fogyás fogyókúra gyümölcs kalóriabevitel nassolás recept táplálkozás

Szótár

Anticellulitisz masszázs

  Az egészségtelen táplálkozás, mozgásszegény életmód elősegítik a méreganyagok... Tovább

Energia leadás

A szervezet az energia döntő részét anyagcsere révén adja le, de energiát használ fel az... Tovább

Tovább a lexikonra