Laktóz-, cukor- és gluténmentes gyümölcsös mousse-torta recept

Bartók Vivien

KÖVESS MINKET

ISTAGRAMMON

Sajnos a diétás torták kínálata elég csekély, ami a cukrászdákat illeti, viszont van egy szuper hírem! Nem kell cukrászdába mennünk ahhoz, hogy isteni tortákat készítsünk DIÉTÁS változatban, ugyanis elkészíthetjük magunk is, mindenféle extra hozzávaló vagy eszköz nélkül!

Laktóz-, cukor- és gluténmentes erdei gyümölcsös mousse-torta Szitás Barbara receptje alapján:

Barbi szabadidejében rengeteg finomságot süt, mindemellett elképesztő tortákat állít össze. Most az utóbbiból kapunk egy kis kóstolót egy isteni gyümölcsös mousse torta formájában.

Hozzávalók:

Rizslisztes piskóta

- 2 darab közepes méretű tojás

- 10 dkg xilit

- 5 dkg rizsliszt

- 2 evőkanál cukrozatlan kakaópor

- csipetnyi só

              

Málnás túró mousse

- 20 dkg erdeigyümölcs mix

- 20 dkg xilit

- 7 és fél darab lapzselatin vagy 1 csomag zselatinfix

- 50 dkg laktózmentes túró

- 25 dkg laktózmentes habtejszín

Erdei gyümölcsös curd

- 10 dkg erdeigyümölcs mix

- 2 darab közepes méretű tojás

- 10 dkg xilit

- 2 evőkanál laktózmentes vaj

- 1 darab lapzselatin

hirdetes

Elkészítés lépései

Először a piskóta alapot készítjük el és a sütőt melegítjük elő 180 fokra.

hirdetes

A tojásokat ketté választottam, és a sárgáját a xilit felével fehéredésig kevertem. Ezt követően egy nagyobb keverőtálban a rizsliszttel elkevertem a kakaóport, majd hozzá dolgoztam a cukorral elkevert tojássárgáját.

A tojásfehérjét kemény habbá vertem egy csipetnyi sóval és a xilit másik felével. Miután elkészült, a masszához kevertem óvatosan. A kapott masszát egy kapcsos tortaformába elsimítottam (24 centis, de kisebb is tökéletes hozzá).

Az előmelegített sütőben, 180 fokon körülbelül 20 perc alatt megsütöttem.

Málnás túró mousse elkészítése:

Az erdei gyümölcsöket a xilittel együtt feltettem melegedni, majd amikor már majdnem forrt, az egészet egy botmixer segítségével összepépesítettem. Ezt egy szűrőn átpréseltem, majd hozzáadtam a zselatint és alaposan elkevertem. A túrót szintén botmixerrel átpépesítettem, majd apránként a kapott gyümölcspépet hozzákevertem. A tejszínt egy tálban kemény habbá vertem és az egész túrós keveréket fellazítottam vele. Ezt végül a kihűlt piskótára öntöttem és betettem a hűtőbe.

Erdei gyümölcsös curd elkészítése:

A lapzselatint hideg vízben beáztattam, közben a gyümölcsmixet a tojásokkal és a xilittel vízgőz felett óvatosan megmelegítettem. Amikor kellően felmelegedett, hozzáadtam a hideg vízben beáztatott lapzselatint. Mikor besűrűsödött, fokozatosan hozzáadtam a vajat és az egészet egyneműre, sima állagúra kevertem. Miután kicsit kihűlt, a túrós rész tetejére öntöttem.

Miután összeállítottuk a diétás erdei gyümölcsös mousse tortát Barbi szuper receptje alapján, legalább 1 éjszakára hűtőbe tesszük pihentetni.

@barbara_szitas receptje


Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában
alakformálás diéta édesség egészség egészséges életmód egészséges táplálkozás élelmiszer életmód fogyás fogyókúra gyümölcs kalóriabevitel nassolás recept táplálkozás

Szótár

Magnézium

Az emberi szervezet megfelelő működéséhez szükséges legfontosabb ásványi anyagok közé... Tovább

Tavaszi kankalin

Latin neve: Primula officinalis   Eredete, élőhelye   Legfőbbképp Magyarországon... Tovább

Tovább a lexikonra