Isteni diétás, sült zöldségek köretkén és főételként

#vitalteam

IRATKOZZ FEL

CSATORNÁNKRA

A diéta alatt lehetőségünk van kicsit kreatívkodni a zöldségek és gyümölcsök adta lehetőségek közül. Most három szuper egészséges és finom receptötlettel készültünk, amelyet Te is könnyedén és villámgyorsan elkészíthetsz köretként, főételként vagy akár vacsorára is!

Csőben sült zöldbab recept

Hozzávalók:

  • 80 dkg zöldbab      
  • 4 darab tojás      
  • 2 dl kefír      
  • Ételízesítő (ízlés szerint)

Elkészítése:

Ételízesítővel ízesített vízben megfőzzük a zöldbabot, majd tepsibe tesszük. A kefírt összekeverjük a tojással, pici sóval, és a zöldbabra öntjük.

Előmelegített sütőben, 180 fokon körülbelül 15-20 perc alatt megsütjük. 

Sült spenót recept

Hozzávalók:

  • 20 dkg főtt sonka  
  • 90 dkg fagyasztott spenót  
  • 6 darab tojás  
  • 5 dkg trappista sajt  
  • 10 púpos evőkanál zabpehely  
  • 2 evőkanál olívaolaj  
  • 2 fej vöröshagyma  
  • 2-3 gerezd fokhagyma  
  • 3 nagyobb méretű paradicsom  
  • 3 evőkanál almaecet  
  • édesítőszer (ízlés szerint)
  • Ízesítésként: só, bors, szerecsendió, bazsalikom  

Elkészítése:

A főtt sonkát és az apró kockára vágott vöröshagymát dinszteljük meg az olajban. Nyomjuk hozzá a fokhagymát, majd adjuk hozzá a spenótot és olvasszuk fel (közben kevergessük meg).

hirdetes

A tojásokat 8 evőkanál zabpehellyel és a reszelt sajttal verjük habosra, öntsük a spenótra és az egészet ízesítsük sóval, borssal, szerecsendióval.

Egy sütőlapot béleljünk ki sütőpapírral, szórjuk meg a maradék zabpehellyel és simítsuk rá a spenótos masszát és ezt előmelegített sütőben, 200 fokon süssük körülbelül 30 percig. Közben ízesítsük be az almaecetet sóval és bazsalikommal (ha szükséges, akkor édesítőszerrel is), majd ebbe forgassuk bele a karikákra szeletelt paradicsomokat.

Tálalás:

Tálalás előtt a lecsepegtetett paradicsomkarikákkal rakjuk körbe a tányérokat és az így elkészített „fészekbe” adagoljuk a sült spenótot.

Sült répa, lencse ágyon recept

Hozzávalók:

hirdetes
  • 10 darab répa
  • ½ kg lencse
  • friss petrezselyem
  • 1 kis doboz tejföl
  • 2 gerezd fokhagyma
  • fél fej vöröshagyma
  • fél citrom leve

Elkészítés:

Mosd meg és pucold meg a répát, majd vágd le a szárát (ne az egészet). Tedd a sütőbe és süsd addig, míg jól át nem sül, meg nem pirul (forgasd időközönként). Az előző este beáztatott lencsét főzd meg, majd szűrd le. Vágj apróra egy marék petrezselyem zöldet és egy fél fej vöröshagymát, majd keverd össze a lencsével.

Tejfölös öntet elkészítése: Keverj el egy kis doboz tejfölben 2 gerezd fokhagymát. Reszelj bele egy petrezselymet, és nyomd bele egy fél citrom levét. Adj hozzá ízlés szerint sót, borsot.

Tálalás:

Tedd egy tálba az ízesített lencsét, majd a répákat fektesd rá és öntsd le a tejfölös öntettel.

Jó étvágyat a finom és egészséges sült zöldségekhez!


Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában
alakformálás egészség egészséges életmód egészséges táplálkozás étrend fitness fogyás fogyókúra nassolás nyár recept táplálkozás vitamin

Szótár

Szeder

(Rubus fruticosus)   Eredete, élőhelye   A szeder nemzetségen belül a szeder fajok... Tovább

Wellness

A wellness valójában már az emberiség megjelenése óta létezik. Az irányzat célja, hogy... Tovább

Tovább a lexikonra