5 módja annak, hogy több fehérjét adjunk a reggelihez

SzSz

IRATKOZZ FEL

CSATORNÁNKRA

A testépítésben és a fogyókúrában is egyaránt szeretettel fogyasztják a zabkását reggelire. A zab olcsó, könnyen beszerezhető és végtelenül testre szabható élelmiszer, amelyből szuper reggeli készíthető. Arról nem is beszélve, hogy egy olyan egyedülálló tápanyag-összetételt tartalmaz, amelytől az egyik legegészségesebb étel lesz a szíved egészségének. 

Valójában a zabpehely két szívre egészséges csúcsösszetevője a béta-glükán, amely egy egyedülálló rost, ami a koleszterint segít kizárni a szervezetből, valamint az avenantramidokként ismert antioxidánsok, amelyek segítik a vérnyomás csökkentését.

Egy dolog van viszont, ami a zabpehelyben nem található meg nagy mennyiségben. Az a fehérje. A diéta és testépítés során igen nagy jelentősége van a fehérjének, így hoztunk pár tippet, hogyan pótold a reggeli zabhelyhed fehérje tartalmát. 

1. Diófélék


Egy evőkanál mogyoróvaj a zabkásához hozzáadva 4,5 gramm fehérjét tartalmaz, két evőkanál 9 grammot. Akár vaj formájában akár szemenként adjuk hozzá, mindenképp jó választás lesz. Arra figyeljünk, hogy ne agyon cukrozott mogyoróvajat használjunk, hanem lehetőleg natúr verziót.  

hirdetes
Miután hozzáadtuk a dióvajat, próbáljuk meg friss gyümölcsökkel feltölteni a természetes édességet feldolgozott cukrok nélkül.

2. Tej


A zabkását általában vízből készítik a legtöbben, azonban nyugodtan készítheted tejjel is, amennyiben nem vagy tej vagy laktózérzékeny. A tejjel körülbelül adagonként 8 gramm fehérjét viszel be. Szójatej esetén a fehérje körülbelül 6-7 gramm lesz. 
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Szótár

Glutén

  A glutén egy fehérje-komplex (a gliadin és a glutenin keveréke), amely megtalálható... Tovább

Zsírleszívás

A zsyrleszívás egy sebészi folyamat, melynek során a mestersgesen távolítják el felesleges... Tovább

Tovább a lexikonra