Így készíts el mindenféle kávét, mint egy profi barista

SFV

IRATKOZZ FEL

CSATORNÁNKRA

Tudd meg Te is, hogy melyik kávé elnevezése mit takar és dönts gyorsabban a kávézóban, vagy készítsd el a kedvenc kávékülönlegességed akár Te magad!

Kávézni szinte mindenki szeret. Ráadásul a kávéfogyasztásnak rengeteg előnye is van, ha okosan csináljuk. Azon túl, hogy egy gyors löketet kapunk tőle a felébredéshez, pozitív hatással van szív- és érrendszerünk működésére is, sőt még az agyi funkciók hosszútávú fenntartását is segíti. 


Az, hogy kávézni mindenki szeret nem jelenti azt, hogy mindenki ugyanúgy szereti a kávéján. Sokan tartják, hogy az igazi kávészerelmes csakis az lehet, aki tisztán feketén fogyasztja a koffeinbombát, vannak azonban olyanok is, akik bár nem tudják elképzelni az életüket kávé nélkül, mégis számukra a kávézás édes és habos kell, hogy legyen.

hirdetes


Mostani cikkünkben egy kisokost hoztunk nektek a legnépszerűbb kávétípusokról, hogy ne kelljen annyit gondolkodnotok egy-egy kávézóban tett látogatásotokkor az itallap fölött, sőt, ha szeretnétek, Ti magatok is elkészíthessétek otthon a kedvenc kávétokat. Lássuk, mi miből áll!


No.1. Latte

  • 2/3 espresso
  • 1/3 gőzölt tej
  • tejhab


No.2. Americano

  • 1/3 espresso
  • 2/3 víz


No.3. Espresso


Az espresso az espresso. :)


No.4. Flat White

  • 1/3 espresso
  • 2/3 gőzölt tej

No.5. Cappuccino

hirdetes
  • 1/3 espresso
  • 1/3 forró tej
  • 1/3 tejhab


No.6. Mocha

  • 2/5 espresso
  • 2/5 csoki
  • 1/5 gőzölt tej
  • igény szerint tejszínhab


No.7. Caffe Affogato

  • 3/5 vaníliafagyi
  • 2/5 espresso


No.8. Macchiato

  • dupla espresso
  • egy kevés gőzölt tej


No.9. Café au Lait

  • ½ hosszúkávé
  • ½ gőzölt tej 


No.10. Jegeskávé

  • jég
  • lehűtött hosszúkávé
     

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában
cukor édesség egészség egészséges életmód egészséges táplálkozás élelmiszer nassolás reggeli

Szótár

Vitamin

A vitamin szerves anyag, ami nélkülözhetetlen a szervezet számára. A vitaminok fontos szerepet... Tovább

C-vitamin

Aszkorbinsav. Vízben jól oldódó, erősen redukáló vegyület. Képlete: C6H8O6. Teljesen... Tovább

Tovább a lexikonra