A legjobb diétás brownie recept: cukor és gluténmentes!

VN

IRATKOZZ FEL

CSATORNÁNKRA

A brownie sokunk kedvenc desszertjei közé tartozik, éppen ezért érthető, ha fogyókúra közben sem szeretnénk lemondani róla. Te is imádod a brownie-t? De nem szeretnéd, ha felesleges kilók csúsznának fel? Akkor, ezt a diétás brownie receptet neked találták ki. Nem csak glutén- és cukormentes, de nagyon finom is! De hogyan lehet a brownie diétás? Nézzük meg!

Diétás brownie: a titok az édesburgonya

 

Meglepő, de a diétás brownie egyik fő alapanyaga nem a csoki, hanem az édesburgonya. Így lehet ez a brownie egyszerre finom és diétás is. Ezen kívül semmilyen különleges alapanyagot nem tartalmaz, csak a szokásos süteményekhez szükséges dolgokat. Elkészítése a sütéssel együtt körülbelül másfél-két órát vesz igénybe. Lássuk is a receptet!

Cukor- és gluténmentes édesburgonyás diétás brownie

Hozzávalók

•    1 közepes édes burgonya
•    2 tojás
•    1/2 csésze (118 ml) mandulavaj
•    1/2 teáskanál (2,5 ml) vanília kivonat
•    1/3 csésze (79 ml) mandulaliszt 
•    1/3 csésze (79 ml) cukrozatlan kakaópor

hirdetes
•    1/4 teáskanál szódabikarbóna
•    1/8 teáskanál só
•    1/4 csésze (59 ml) mini csokoládé chips vagy apróra vágott dió (opcionális)

hirdetes

Elkészítés

1. Első lépésként az édesburgonyát kell előkészíteni! Ehhez melegítsd elő a sütőt 200 °C-ra. Az édesburgonyát tekerd be alufóliába és hagyjd sülni körülbelül fél óráig! Ha ez meg van várd meg még kihűl, majd távolítsd el a héját és egy villa segítségével passzírozd finom pürévé! 

2. A sütő főfokát csökkentsd le 180 °C-ra, vagy ha az édesburgonya és a diétás brownie sütése közt több idő telik el, ki is kapcsolhatod. 

3.  Egy közepes tálban keverd fel a tojásokat egy habverő segítségével, majd add hozzá az édes burgonyát, mandulavajat és vaníliát. Ezeket jó alaposan keverd össze, hogy egységes masszát alkossanak!

4. Következő lépésként szitáld hozzá a kakaóport, valamint add hozzá a mandulalisztet, szódabikarbónát és sót is. Ezeket is jó alaposan keverd össze! 

5. Ha kész a masszád, öntsd egy kivajazott tepsibe, vagy sütőformába és egy spatula segítségével egyengesd el, hogy mindenhol egyforma legyen! A tetejét ízlésed szerint díszítheted dióval, vagy csokidarabokkal. 

6. Előmelegített sütőben 180 °C-on 20-25 percig kell sütni, egészen addig, amíg a brownie el nem kezd húzodni a tepsi szélétől. Ha kész, hagyd legalább 10 percig hűlni, mielőtt felvágnád, és megkóstolnád!
 


Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában
diéta édesség egészséges táplálkozás fogyás fogyókúra nassolás recept

Szótár

Bulémia

Mély lelki válságban előforduló, kórosan fokozott étvágy, amely csupán táplálkozással... Tovább

Táplálékkiegészítő

  Az étkezések kiegészítésére, pótlására szolgáló legális készítmények, melyek... Tovább

Tovább a lexikonra