Bulgur a "török rizs"

vitalzone.hu

IRATKOZZ FEL

CSATORNÁNKRA

A bulgur tört búza. Előfőzött, szárított búzaszemek, melyek különböző méretben kaphatók a rizsszemnyitől az egészen apróra őrölt változatig. Nagyon jó köret, hasonlít a rizshez, de kicsit, pergősebb az állaga, és gyakorlatilag percek alatt kész. Nagyon jól átveszi az ízeket, ezért népszerűek a bulgurból készült saláták, sok zöldséggel és sok zöldfűszerrel.

Mennyiség / 100 g
Kalória (kcal) 342 g
Szénhidrát 76 g 
Rost 18 g 
Cukor 0,4 g 
Fehérje 12 g


ZÖLDSÉGES PILÁF CSIRKECOMBBAL


3 db csirke comb
1 vöröshagyma
2 sárgarépa
3 gerezd fokhagyma
1 paradicsom

hirdetes
fél zöldpaprika
1 bögre rizs
kevés só
frissen őrölt bors
1 kk őrölt pirospaprika
1 kk kurkuma
1 csipet őrölt koriander
1 csipet őrölt édeskömény
kevés olaj


A csirkecombokat annyi enyhén sós vízben megfőzzük, amennyi ellepi. Az így keletkezett csirke alaplevet később felhasználjuk! A bulgurt enyhén megpirítjuk, és felöntjük a csirkecombok főzőlevével annyira, hogy két ujjnyira ellepje. Megfőzzük a bulgurt is. Amikor a combok kihűlnek, kevés olajon megpirítjuk.


Megszórjuk sóval, borssal, őrölt pirospaprikával, kurkumával, korianderrel és őrölt édesköménnyel. A combokat rövid pirítás után kivesszük a serpenyőből, és a maradék fűszeres olajon megpirítjuk a hagymát és a szétnyomott fokhagymát. Hozzáadjuk a nagyon apróra darabolt paradicsomot, és felöntjük kicsit a hús főzőlevével.


 


Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában
alakformálás diéta egészség egészséges életmód egészséges táplálkozás élelmiszer étrend fitness fogyás fogyókúra kalóriabevitel recept

Szótár

Pihenés

A pihenés fogalma A pihenés fizikai és szellemi erők teljes értékű... Tovább

Zsírleszívás

A zsyrleszívás egy sebészi folyamat, melynek során a mestersgesen távolítják el felesleges... Tovább

Tovább a lexikonra