Vitalzone Már csatlakoztam Köszi, most nem

Így tudod megszeretni a futást!

Bejelentkezés  |  Regisztráció  | 2017. Szeptember 26. Kedd - Jusztina
hirdetes
címkék: edzésmódok, fitness, futás

Így tudod megszeretni a futást!

hirdetes

Így tudod megszeretni a futást!

A futás rendkívül jó hatással van a szervezetre, mégsem képes rá mindenki, hogy ezt a mozgásformát válassza. Adunk néhány tippet, amivel te is meg fogod szereti a futást! 

A futás az egyik leghatékonyabb zsírégető módszer, több kalóriát égethetsz el vele, mint bármilyen kardiogyakorlattal. Egyre népszerűbb mozgásforma, hiszen nincs másra szükséged hozzá, mint egy jó minőségű futócipőre. Bármikor és bárhol űzheted. Nem köthető nemhez és életkorhoz, nem kell hozzá semmilyen edzettségi szint.

A legtöbb ember azért kezd el futni, hogy leadjon néhány kilót, azonban számos pozitív előnye van az alakformáláson kívül a futásnak. Sokan azért nem szánják rá magukat, mert korábbi negatív tapasztalat miatt teljesen elment a kedvük tőle.

hirdetes

 

Futás közben sokan szúró fájdalomra panaszkodnak, amit általában a helytelen légzéstechnika okoz. Egy kis gyakorlással könnyedén orvosolhatod ezt a problémát. Ügyelj a fokozatos légzésre! Ha már régóta futsz, és akkor érzed a szúró fájdalmat, inkább hagyd abba és folytasd sétálva. Az elején biztosan nehezebben fog menni, ezért nem kell, hogy maratonokat fuss.

A szúró fájdalmat az is okozhatja, hogy nem melegítettél be a mozgás előtt. Sokan nem tartják fontosnak a bemelegítést, pedig érdemes rá legalább 5 percet szentelni mozgás előtt.

hirdetes
hirdetes

5 furcsa fitnesz tipp

5 furcsa fitnesz tipp

2017-05-29

Nagyon gyakran megesik velünk, hogy egy fitnesz tanácsra azt mondjuk: hiszi a piszi! Aztán mégis kiderül, hogy mi tévedtünk!

A guggolás művészete

A guggolás művészete

2017-06-28

Ez a mozgás, érinti a test fő izomcsoportjainak a legtöbbjét. Megmutatjuk, hogy mire kell figyelned és mitől lesz látványosabb, hatékonyabb a fejlődésed.

Zsírpusztítás napi 20 percben

Zsírpusztítás napi 20 percben

2017-05-22

Napi 20 perces zsírpusztító, teljes test edzés! Annyiszor megkapjuk, hogy „nincs mindenkinek napi több órája edzeni” – hát nem is kell4 20 perc alatt le lehet tudni, csak akkor azt így kell csinálni!


2017-01-15 A legtutibb ételek futáshoz

A futás az egyik legjobb, ám legolcsóbb edzésforma. Mégsem árt odafigyelni edzés során a táplálkozásunkra, azokra az ételekre, melyek erősítik immunrendszerünket.

2016-11-27 Futógép vs. szabadtéri futás

Sokan egy lapon említik a futógépet és a szabadtéri futást, pedig számos különbség van közöttük. Eláruljuk, mire kell ügyelned, hogy hatékony legyél!

2017-02-06 Terepfutás - Vegyük lábunkra a természetet!

A terepfutás az egyik legjobb lehetőség azoknak, akik szeretnek sportolni és a természettel is szoros barátságot ápolnak. Hogyan kezdjük, merre induljunk? A válaszokért, kattints!

2017-02-09 Unod a magányos kardiót? Ütőre fel!

Szórakozás és zsírégetés egyben! Halottál már a squash-ról? Tudtad mennyi pozitív hozadéka van a rendszeres játéknak? Részletekért kattints!

Európa döntött - A homeopátia hazugság és még veszélyes is!

Semmilyen érdemi bizonyíték nincs arra, hogy a homeopátia tényleg használ (az ezt állító...

Ismerd fel a kalciumhiány tüneteit!

Egészséged megőrzése érdekében figyelned kell a tested jelzéseire, és fel kell ismerned azokat. Ez azonban nem...