fit

Így tudod megszeretni a futást!

Bejelentkezés  |  Regisztráció  | 2017. November 17. Péntek - Hortenzia, Gergő
hirdetes
címkék: edzésmódok, fitness, futás

Így tudod megszeretni a futást!

hirdetes

Így tudod megszeretni a futást!

A futás rendkívül jó hatással van a szervezetre, mégsem képes rá mindenki, hogy ezt a mozgásformát válassza. Adunk néhány tippet, amivel te is meg fogod szereti a futást! 

A futás az egyik leghatékonyabb zsírégető módszer, több kalóriát égethetsz el vele, mint bármilyen kardiogyakorlattal. Egyre népszerűbb mozgásforma, hiszen nincs másra szükséged hozzá, mint egy jó minőségű futócipőre. Bármikor és bárhol űzheted. Nem köthető nemhez és életkorhoz, nem kell hozzá semmilyen edzettségi szint.

A legtöbb ember azért kezd el futni, hogy leadjon néhány kilót, azonban számos pozitív előnye van az alakformáláson kívül a futásnak. Sokan azért nem szánják rá magukat, mert korábbi negatív tapasztalat miatt teljesen elment a kedvük tőle.

hirdetes

 

Futás közben sokan szúró fájdalomra panaszkodnak, amit általában a helytelen légzéstechnika okoz. Egy kis gyakorlással könnyedén orvosolhatod ezt a problémát. Ügyelj a fokozatos légzésre! Ha már régóta futsz, és akkor érzed a szúró fájdalmat, inkább hagyd abba és folytasd sétálva. Az elején biztosan nehezebben fog menni, ezért nem kell, hogy maratonokat fuss.

A szúró fájdalmat az is okozhatja, hogy nem melegítettél be a mozgás előtt. Sokan nem tartják fontosnak a bemelegítést, pedig érdemes rá legalább 5 percet szentelni mozgás előtt.

hirdetes
hirdetes

A rendszeres mozgás hatása a szervezetedre

A rendszeres mozgás hatása a szervezetedre

2017-09-29

A rendszeres mozgásnak számos pozitív hatása van a szervezetünkre, a testünkre. Ha ezt elolvasod, biztosan lesz elég motivációd a rendszeres edzéshez!

A guggolás művészete

A guggolás művészete

2017-06-28

Ez a mozgás, érinti a test fő izomcsoportjainak a legtöbbjét. Megmutatjuk, hogy mire kell figyelned és mitől lesz látványosabb, hatékonyabb a fejlődésed.

Terepfutás - Vegyük lábunkra a természetet!

Terepfutás - Vegyük lábunkra a természetet!

2017-02-06

A terepfutás az egyik legjobb lehetőség azoknak, akik szeretnek sportolni és a természettel is szoros barátságot ápolnak. Hogyan kezdjük, merre induljunk? A válaszokért, kattints!


2017-01-15 A legtutibb ételek futáshoz

A futás az egyik legjobb, ám legolcsóbb edzésforma. Mégsem árt odafigyelni edzés során a táplálkozásunkra, azokra az ételekre, melyek erősítik immunrendszerünket.

2017-06-17 A három legjobb izmosító gyakorlat nőknek

Elhoztam nektek a legjobb, leghatásosabb izmosító edzéseket, minden nőnek kötelezően ajánlom az összeset, próbáljátok ki még ma, nem fogtok csalódni bennük!

2017-06-17 Éges több kalóriát rövidebb idő alatt Burpee gyakorlattal

A burpee nem más, mint a leghatékonyabb zsírégető edzésmód, ami tetőtől talpig igénybe veszi testünket, ráadásul semmilyen segédeszközt nem igényel.

2016-11-27 Futógép vs. szabadtéri futás

Sokan egy lapon említik a futógépet és a szabadtéri futást, pedig számos különbség van közöttük. Eláruljuk, mire kell ügyelned, hogy hatékony legyél!

Toka elleni gyakorlatok

Egy kutatás szerint az emberek több mint 60 százaléka küzd a tokával, éppen ezért hoztam el most nektek szakértőnk tanácsait, nézzük meg, miért...

12 kiló egy hónap alatt – próbáltad már a brazil diétát?

A fogyni vágyók képesek órákat eltölteni az interneten a leghatékonyabb fogyasztó módszerek után kutatva, legyen szó szigorú étrendekről vagy...