fit

Vajon az egypetéjű ikerpárok melyik tagja nem dohányzik? Rád is ilyen hatással van rád a cigaretta! Kutatók egypetéjű ikreken mutatták be a különbséget!

Bejelentkezés  |  Regisztráció  | 2017. December 17. - Lázár
hirdetes
 | Szerző: cs
címkék: betegség, egészség, rák

7 dohányzó és nem dohányzó egypetéjű ikerpár. Te kitalálod melyik-melyik?

hirdetes

Dohányzó és nem dohányzó ikerpár

Az egypetéjű ikreknek csaknem azonos DNS-ük van, és szinte megszólalásig hasonlítanak egymásra, sokszor kemény feladat elé állítva ezzel a környezetükben élőket. Életüket végigkísérő választásaik – beleértve az étrendet és a különböző szokásaikat  – befolyásolhatják az egészségüket és hatással vannak a megjelenésükre is.

Dohányzol?

 

Ahhoz, hogy bemutassák, hogy az életünkben bekövetkező választások milyen hatással vannak megjelenésünkre, különböző életmódot folytató egypetéjű ikerpárokat vizsgált meg a Colorado Egyetem.

Az egyetem által készített tanulmány az étrend és életmódbeli döntések testre gyakorolt hatásait vizsgálta meg, különbözőképpen viselkedő egypetéjű ikrek összehasonlításával. Megdöbbentő különbséget tapasztaltak a dohányzóknál! 

hirdetes

A dohányzás az egyik vezető tényezője ma a korai elhalálozásnak; tüdőrákot, gége-és szájrákot okozhat, mégis több millióan választják önként a pöfékelést. Ezeken kívül számos módon károsítja a szervezetet; használata stroke-hoz vezethet, hozzájárul a csontritkuláshoz, valamint növeli a szívbetegségek kialakulásának esélyét.

Mivel a dohányzás nagyon hamar függőséget okoz, a legjobb megoldás, ha soha el sem kezdjük azt. A cigarettázás ugyanakkor nemcsak betegségek kialakulásához vezet, hanem a megjelenésünkre is negatívan hat, mi sem támasztja ezt alá jobban az alábbi képsorozatnál, amelyben olyan egypetéjű ikerpárokat hasonlítanak össze egymással, amelyeknek egyik tagja már évek óta dohányzik. A dohányos félnek ráncosabb a bőre, táskás a szeme és szája körül is megjelentek a mély barázdák.

 

Te kitalálod, hogy melyikük dohányzik?

 

Dohányzó  - nem dohányzó ikerpár
 

Ugyan az ikerpár mindkét tagja dohányos, a jobb oldali testvér 14 évvel régebben szokott rá a káros cigarettára.  

 

A további képeken még szembetűnőbb a különbség. Kattints értük a következő oldalra! ;)

hirdetes
hirdetes

7 dohányzó és nem dohányzó egypetéjű ikerpár. Te kitalálod melyik-melyik?

7 dohányzó és nem dohányzó egypetéjű ikerpár. Te kitalálod melyik-melyik?

2017-11-25

Az egypetéjű ikerpárok szinte a megszólalásig hasonlítanak egymásra. A vizsgált alanyok közül, azonban az egyik dohányzik. Nézd meg, te is az ő példájukon keresztül, hogy milyen hatással van rád a cigaretta!

Tiszta étkezés 1.rész

Tiszta étkezés 1.rész

2017-04-06

Az étkezés során nem szabad megfosztani magad az ételektől.Tudtad, hogy ha koplalsz a narancsbőröd ugyanúgy meg fog maradni?

Az igazság a kávéról: káros, vagy sem?

Az igazság a kávéról: káros, vagy sem?

2017-02-01

A rendszeres kávéivás hatásairól megoszlanak a vélemények, az átlag kávéfogyasztók már nem tudják, mit gondoljanak. De a tanulmányokban is vannak közös pontok.


2017-11-13 HOT IRON edzés Budapest - Ismerd meg ezt az edzésformát!

Szeretnél rövid idő alatt látványos eredményt elérni? Akkor a HOT IRON edzést neked találták ki! Cikkünkből megtudhatod, hogy kinek ajánljuk ezt az edzésformát!

2017-11-14 Melyik ajtót választanád a túléléshez? Meglepő, de 10-ből 8-an rosszat választanak!

Mindig is szerettem ezeket a kis feladványokat, a legtöbb ugyanis a logikát fejleszti. Most sincsen másképpen, az viszont érdekes, hogy a megfejtők közül nagyon sokan rosszul választanak!

2017-11-15 A szakértő segít: Így ápold a bőröd a téli hidegben

A hideg és szeles időjárás hatását bőrünkön is érezhetjük. Télen sem kell búcsút mondanod a gyönyörű bőrnek, szakértőnk tippjeivel ekkor is ragyoghatsz!

2016-10-21 Mégsem olyan egészséges a sushi?

Egyre elterjedtebb itthon is a sushi fogyasztása, sok esetben házhozszállítást igénybe vehetünk ha egy kis halas finomságra vágyunk, de el kell keserítsük a sushi-fanokat!

Így kezdj végre tényleg új életet januárban

Ugye te is minden évben megfogadsz valamit újévkor? Türelmesebb leszek, sportolni kezdek, keresek egy hobbit, többet dolgozom, le fogok fogyni, kitartóbb...

Miért fontos a fizikai aktivitás idősebb korban

Ahhoz, hogy nyugdíjas éveinket jó erőben és jó lelki állapotban tölthessük elengedhetetlen a mozgás. Nem kell rögtön az extrém sportokra gondolni,...