notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Hasznos tanácsok az otthoni turmixkészítéshez

hirdetes

Turmixkészítés otthon - tippek, tanácsok

A legtöbb ember imádja a turmixokat, azonban sokan nem tudják, hogy hogyan is lehet finom turmixokat készíteni otthon. A következőkben bemutatjuk a turmixkészítés fortélyait! 

Turmixkészítés otthon

HOGYAN KÉSZÍTSÜK ELŐ A GYÜMÖLCSÖKET ÉS ZÖLDSÉGEKET, MIELŐTT A TURMIXGÉPBE TENNÉNK?

1. Öntsük a gépet egynegyed vagy egyharmad részig vízzel.
2. A gyümölcsöket és a zöldségeket vágjuk darabokra, és lassan dobáljuk bele a bekapcsolt gépbe, (így elkerülhetjük a keményebb darabok, mint például egy répadarab beszorulását.) 
3. A kialakult keverék legyen sűrű, ha tovább sűrűsödik, öntsünk hozzá egy kis vizet.
4. Az ital lágyabb, simább álagának létrehozásához dobjunk még bele egy banánt vagy jégkockákat. A jég lehűti az italt, ami fokozza ízletességét.
5. Ha kész vagyunk, öntsuk át egy kancsóba, és ízlés szerint hígíthatjuk akár vízzel vagy más bolti gyümölcslével.

HOGYAN FOKOZHATJUK HÁZI KÉSZÍTÉSŰ ITALAINK EGÉSZSÉGÜNKRE KIFEJTETT HATÁSÁT ?


Italaink frissítő, tápláló és testméregtelenítő hatásának fokozása érdekében a következő összetevőket ajánljuk:

hirdetes
Gyümölcsök és zöldségek: csak alapos mosást és kisebb darabokra történő felaprítást igényelnek. Organikusan termesztett gyümölcsök esetében nincs szükség hámozásra, míg a boltból vásároltaknál feltétlen szükséges ez a művelet is. A zellert zöldjével együtt is belerakhatjuk. Ha forró leveslét öntünk a turmixba, akkor bármilyen főtt zöldség, bab vagy magok is lehetnek benne. 
Friss zöldségek (például: sárgarépa, zeller, káposzta, fehérrépa, spárga
stb.)
Friss gyümölcsök (például: banán, alma, narancs, barack, szőlő stb. ) Sótlan és nyers magvak, illetve mogyorófélék (például: dió, napraforgómag, pekán- vagy hikoridió, tökmag stb.) Tartósítószertől mentes, cukrozatlan, szárított gyümölcsök (pl: datolya, mazsola, barack stb.)


TIPP EGY TÁPANYAGOKBAN GAZDAG REGGELI ELKÉSZÍTÉSÉHEZ
 

1. Válasszuk ki a gyümölcslét, amit a hígításhoz használni fogunk. A legközkedveltebbek:

hirdetes
- Almaecet
- Cukrozatlan kókuszlé
- Édesítés nélküli, hűtött ananászsűrítmény
- Mogyoró és más magokból készült lé, amit a desztillált vízbe helyezett magok mixelésével készíthetünk el.
- Papayalé
- Paradicsomlé
2. Töltsük meg a mixelőedényt egynegyed részig a kiválasztott lével vagy vízzel.
3. Ezután tegyünk bele egy réteg puha zöldséget, például káposztát.
4. Most dobjuk bele az apróra vágott sárgarépát, fehérrépát, almát és mixeljük jól össze. A keverék simaságát úgy érhetjük el, ha mixelés közben sűrű állagban tartjuk.
5. Miután mindent beletettünk, és a keveréket kellőképpen mixeltük, dobjunk még bele egy banánt és jégkockákat, majd hígítsuk egy kis ananászlével.
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes


Szótár

Kreatin táplálékkiegészítők

  A kreatin az ételekben és a szervezetünkben is természetesen megtalálható aminosav... Tovább

Obezitás

Az obezitás az elhízás latin neve. Tovább

Tovább a lexikonra