Hasznos tanácsok az otthoni turmixkészítéshez

Turmixkészítés otthon - tippek, tanácsok

hirdetes

A legtöbb ember imádja a turmixokat, azonban sokan nem tudják, hogy hogyan is lehet finom turmixokat készíteni otthon. A következőkben bemutatjuk a turmixkészítés fortélyait! 

Turmixkészítés otthon

HOGYAN KÉSZÍTSÜK ELŐ A GYÜMÖLCSÖKET ÉS ZÖLDSÉGEKET, MIELŐTT A TURMIXGÉPBE TENNÉNK?

1. Öntsük a gépet egynegyed vagy egyharmad részig vízzel.
2. A gyümölcsöket és a zöldségeket vágjuk darabokra, és lassan dobáljuk bele a bekapcsolt gépbe, (így elkerülhetjük a keményebb darabok, mint például egy répadarab beszorulását.) 
3. A kialakult keverék legyen sűrű, ha tovább sűrűsödik, öntsünk hozzá egy kis vizet.
4. Az ital lágyabb, simább álagának létrehozásához dobjunk még bele egy banánt vagy jégkockákat. A jég lehűti az italt, ami fokozza ízletességét.
5. Ha kész vagyunk, öntsuk át egy kancsóba, és ízlés szerint hígíthatjuk akár vízzel vagy más bolti gyümölcslével.

 

HOGYAN FOKOZHATJUK HÁZI KÉSZÍTÉSŰ ITALAINK EGÉSZSÉGÜNKRE KIFEJTETT HATÁSÁT ?


Italaink frissítő, tápláló és testméregtelenítő hatásának fokozása érdekében a következő összetevőket ajánljuk:

hirdetes
Gyümölcsök és zöldségek: csak alapos mosást és kisebb darabokra történő felaprítást igényelnek. Organikusan termesztett gyümölcsök esetében nincs szükség hámozásra, míg a boltból vásároltaknál feltétlen szükséges ez a művelet is. A zellert zöldjével együtt is belerakhatjuk. Ha forró leveslét öntünk a turmixba, akkor bármilyen főtt zöldség, bab vagy magok is lehetnek benne. 
Friss zöldségek (például: sárgarépa, zeller, káposzta, fehérrépa, spárga
stb.)
Friss gyümölcsök (például: banán, alma, narancs, barack, szőlő stb. ) Sótlan és nyers magvak, illetve mogyorófélék (például: dió, napraforgómag, pekán- vagy hikoridió, tökmag stb.) Tartósítószertől mentes, cukrozatlan, szárított gyümölcsök (pl: datolya, mazsola, barack stb.)


TIPP EGY TÁPANYAGOKBAN GAZDAG REGGELI ELKÉSZÍTÉSÉHEZ
 

1. Válasszuk ki a gyümölcslét, amit a hígításhoz használni fogunk. A legközkedveltebbek:
- Almaecet
- Cukrozatlan kókuszlé
- Édesítés nélküli, hűtött ananászsűrítmény
- Mogyoró és más magokból készült lé, amit a desztillált vízbe helyezett magok mixelésével készíthetünk el.
- Papayalé
- Paradicsomlé
2. Töltsük meg a mixelőedényt egynegyed részig a kiválasztott lével vagy vízzel.
3. Ezután tegyünk bele egy réteg puha zöldséget, például káposztát.
4. Most dobjuk bele az apróra vágott sárgarépát, fehérrépát, almát és mixeljük jól össze. A keverék simaságát úgy érhetjük el, ha mixelés közben sűrű állagban tartjuk.
5. Miután mindent beletettünk, és a keveréket kellőképpen mixeltük, dobjunk még bele egy banánt és jégkockákat, majd hígítsuk egy kis ananászlével.
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

13 Gyors és egészséges vegetáriánus snack

2019-04-25

13 Gyors és egészséges vegetáriánus snack

Az egészséges étrend - beleértve a vegetáriánus étrendet is – egyik kulcsfontosságú eleme, hogy tápláló ételeket válasszunk a nap folyamán. Sajnos azok az ételek, amelyekhez gyorsan hozzájuthatunk, csak plusz kalóriákat, extra nátriumot és hozzáadott cukrot tartalmaznak. Ha valamilyen nassolni valóra vágynánk, válasszunk az alábbi ételek közül!

7 ok, hogy egészségesen reggelizz

2019-04-24

7 ok, hogy egészségesen reggelizz

Újra és újra hallhatod: A reggeli a nap legfontosabb étkezése. Sok ember azonban még mindig úgy indul munkába, hogy bármit is evett volna. Ez egy igen rossz szokás, hiszen a reggeli kihagyása számos problémát okozhat a nap folyamán. De milyen előnyökkel jár, ha egészségesen reggelizel? Mutatjuk!

5 Élelmiszer az energia növeléséhez

2019-04-17

5 Élelmiszer az energia növeléséhez

Mielőtt bármilyen táplálékkiegészítőhöz vagy serkentőhöz nyúlnál, érdemes előbb megnézni a táplálkozásodat. Lehet, hogy hiányzik néhány egyszerű energiaforrás az étrendedből. Itt van 5 élelmiszer, amelyet mindenképp építsd be étrendedbe.

6 mítosz a növényi alapú táplálkozásról

2019-04-11

6 mítosz a növényi alapú táplálkozásról

A növényi alapú táplálkozással kapcsolatban több mítosz is kering, amelyek miatt nem kezdenek bele ebbe a fajta életmódba. Egyre többen alkalmazzák azonban ezt a fajta táplálkozást, viszont sokan nincsenek tisztában, hogyan folytassák megfelelően. De lássuk melyik az a 6 mítosz, amely valójában nem igaz.

Top 10 leggyakoribb élelmiszer-érzékenység és intolerancia - 2. rész

2019-04-03

Top 10 leggyakoribb élelmiszer-érzékenység és intolerancia - 2. rész

Az előző cikkben ismertettük az első öt leggyakoribb ételérzékenységet és intoleranciát, amit most folytatunk. Bár ezeknél az élelmiszereknél ritkább az intolerancia kialakulása, mégis egyre többen tapasztalnak ételérzékenységgel kapcsolatos tüneteket. Íme a következő 5 leggyakoribb allergén élelmiszer!

Top 10 leggyakoribb élelmiszer-érzékenység és intolerancia - 1. rész

2019-04-03

Top 10 leggyakoribb élelmiszer-érzékenység és intolerancia - 1. rész

Manapság egyre többen szenvednek élelmiszerallergiában vagy intoleranciában. Sok olyan élelmiszer létezik, amelyekre könnyen kialakulhatnak ezek az allergiás reakciók. De melyek azok az élelmiszerek, amelyek a toplistás helyezést értek el, vagyis a legtöbben ezekre érzékenyek? Mutatjuk!

hirdetes
Ennyien olvasták az oldalt ebben a hónapban:
202 898
ENNYIEN OLVASTÁK AZ OLDALT
2019. JANUÁR 1. ÓTA:
897 369
Közösség

Szótár

B2-vitamin

B2-vitamin Riboflavin. Az enzimek a piroszőlősav, zsírsavak és az aminosavak oxidatív... Tovább

Aerobik

  Amerikából származó sportág, lényege a zenére végzett testmozgás, amely a test... Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 129

Átlagos értékelés: 4.7