Szenteste, család

hirdetes

Szenteste - együtt a kis család

Józan Szilvia
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

A szentestét együtt tölti a család, de sokan nem tudják mit is kellene ilyenkor csinálni. Gyerekekkel, vagy csak felnőttek, a lényeg, hogy egy kis időt, legalább karácsonykor együtt töltsetek. Ne csak a karácsonyfa díszítés és az ajándékozás legyen az egyetlen közös esemény, aztán már mindenki vonul vissza a saját szobájába tévét nézni. Ez nem az a nap. Szenteste a családról szól. Néhány ötlet, hogy milyen közös programokat csinálhattok otthon szenteste.

szenteste

Az örök klasszikus: társasjáték Szenteste

Ha van otthon bármilyen társasjáték az mindig feldobja a hangulatot. Mégha nincsenek is gyerekek, egy felnőtt társaság számára is lehet társasjátékokat kapni. És vannak olyan klasszikus társasjátékok, amik szinte minden korosztálynak kiváló szórakozás: gazdálkodj okosan, monopoly, tabu, ki nevet a végén. Egy pakli kártyával, pedig rengeteg játékot játszhatunk, legyen az akár francia kártya, vagy magyar. A merészebbek vállalkozhatnak közösen egy puzzle kirakására is, de valami karácsonyi, vagy téli témájú képpel. A lényeg, hogy jól érezzétek magatokat játék közben.

Családi történetek Szenteste

Ha már így összegyűlt a kis család, és eltölt együtt egy kis időt, akkor remek alkalom a család vicces, vagy éppen karácsonyi történeteinek a felelevenítésére. A Gyerekeknek, lehet érdekes történeteket mesélni, míg a felnőttek együtt nosztalgiázhatnak a már elmúlt karácsonyokról. A történetek témája legyen a karácsonyhoz tartozó, de ha nincsenek ilyenek, akkor mindenképpen pozitív felhanggal rendelkezzen, hiszen szenteste van.
hirdetes

Karácsonyi filmnézés Szenteste

Semmi baj a jól bevált karácsonyi filmekkel, az klasszikusoktól, egészen a modernekig. A lényeg, hogy Szenteste ne mindenki a saját szobájába visszavonulva nézze őket, hanem a család együtt, egy tévén. Hidd el a közös filmnézés még szórakoztatóbbá teszi az akár unalomig ismételt filmeket is. Ha nem tudjátok eldönteni, hogy melyik karácsonyi filmet válasszátok, akkor nézzétek meg mindkettőt, de senki ne maradjon szomorú, vagy sértett karácsonykor, mert nem azt a filmet választottátok, amit szeretett volna.

Ajándékozás Szenteste

Az ajándékozás mindig különleges része a karácsonynak. Ne úgy adjátok át a karácsonyi ajándékot, hogy „na essünk már túl rajta, és mindenki menjen a maga dolgára”. Akár az is lehet, hogy mindenkin végig mentek egyesével és nem csak odaadjátok boldog karácsonyt kívánva, hanem mondotok még pár mondatot pl.: miért szeretitek az illetőt, vagy, hogy mennyit gondolkodtatok, hogy mit is vegyetek neki… A kapott ajándékokat pedig akár ki is lehet rögtön próbálni, az édességekkel meg lehet kínálni mindenkit.
hirdetes

Karácsonyi zene Szenteste

Annyi klasszikus és modern karácsonyi dal van, amit szenteste a kell igazából hallgatni. Ha már nincs kedvetek a régi karácsonyi dalokhoz, akkor kipróbálhattok pár feldolgozást, vagy valami teljesen újat. Minden évben karácsonyra frissül a karácsonyi zene kínálat. Az igazi karácsonyi hangulatot garantáltan meghozza.
hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
hirdetes

Szótár

Izolációs edzés

  Az izolációs edzés azt jelenti, hogy minden erőnkkel egy adott izomra vagy... Tovább

Kampó

  Speciális, erős csuklópánt, melyre egy kampó van rögzítve, a tenyér befelé eső... Tovább

Tovább a lexikonra
hirdetes