Öregedés ellen a botox helyett segít a fogselyem

Öregedés ellen a botox helyett segít a fogselyem

hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Ha valaki a nagy átlaghoz tartozik, fogásza bizonyára félévente leszidja azért, hogy nem használ fogselymet. Meghallgatja a szokásos figyelmeztetést arról, hogy a fogaink közé ragadt lepedék ínybetegségeket és más rendellenességeket okozhat, ennek ellenére a tevékenységet valahogy nem sikerül beilleszteni a napi rutinba.
 

fogselyem

Öregedés ellen fogápolás 

 

Ám itt egy újabb kutatási eredmény, amely segíthet észben tartani a tevékenységet: a szakértők szerint a fogselyem használata hatékonyabb lehet az öregedés hatásai ellen (legalábbis hosszú távon), mint a plasztikai sebészet.

Ha nem használunk minden nap fogselymet, a fogfelületünk 40 százaléka szennyezett marad, vagyis hemzsegnek rajtuk a baktériumok, ami a fogak elszíneződését és sárgulását okozza. A lepedék elterjedése pedig ínygyulladáshoz, az ínybetegség első stádiumához vezethet, amely gyulladást, vérzést és az ínyszövet érzékenységét váltja ki. Ez később ínyvisszahúzódást és csontvesztést eredményez.

hirdetes


Az íny visszahúzódásától beesik az arcunkA szakértők szerint a kialakult hiányok, a kevesebb és egyenetlenebb ínyszövet miatt idősebbnek kezdünk kinézni. Ráadásul a helyzet még tovább súlyosbodhat: az ínybetegség végül az alatta lévő csont lebomlását eredményezheti. A csont lebomlása pedig az arc megjelenését is megváltoztatja. Amint a fog eltűnt, nincs ok arra, hogy a csont megmaradjon, és végül az ajkak és az orca beesik, vagy ráncok alakulnak ki az ajkak és az orca környékén.

hirdetes

Ráadásul ilyen esetekben a plasztikai sebészet is tehetetlen. A Plastic and Reconstructive Surgery szakfolyóiratban nemrégiben megjelent tanulmány szerzői kimutatták, hogy az állkapocs, a szemgödör és az orca csontvesztése úgy öregíti az embereket, amin a bőrfeszesítő kozmetikai beavatkozások nem segíthetnek.

Persze a fogselyem használata valószínűleg nem olyan látványos és azonnali hatású, mint a közismert ránctalanító kezeléseké. De kit érdekel, hogy van-e nevetőráncunk, ha hiányoznak a fogaink?
 

Forrás: Medipress

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Szótár

Hétvége Bécsben

 Hétvége Bécsben Tovább

Finn szauna

  Alapvető jellemzője a magas hőmérséklet, 80 Celsius fok, alacsony páratartalommal... Tovább

Tovább a lexikonra
hirdetes

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 169

Átlagos értékelés: 4.7