Mogyorós gombakrém recept

Receptek

Egészséges mártogatósok


Mogyorós gombakrém

Mogyorós gombakrém

Hozzávalók:

35 dkg gomba
1 közepes vöröshagyma
 65 ml olívaolaj
1 ek aprított rozmaring
1 ek aprított kakukkfű
1 tk szárított élesztő
Fél citrom leve
1 konzerv fehérbab
10 dkg pirított mogyoró, aprítva
3 ek aprított petrezselyem zöld
 
 

Elkészítés:

A gombát és hagymát apróra feldaraboljuk.
Az olajat egy serpenyőben felmelegítjük, ebben a hagymát és gombát puhára sütjük. Hozzáadjuk a rozmaringot, kakukkfüvet és élesztőt. Átkeverjük, majd lehúzzuk a tűzhelyről, szűrőn keresztül a keletkezett szaftot lecsurgatjuk.
A felét a babbal és a citromlével pürézzük, majd elkeverjük a maradékkal, az aprított mogyoróval és petrezselyem zölddel. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
Fogyasztás előtt legalább 1 órán át pihentetjük.

címkék: egészséges táplálkozás

Küldje el ismerősének!