Néhány hasznos tipp a kikapcsolódáshoz

10 tipp a kikapcsolódáshoz és feltöltődéshez

LK

Időközönként mindenkinek szüksége van a kikapcsolódásra, feltöltődésre, egy kis "énidőre". A következőkben adunk néhány hasznos tippet, ha szeretnéd elfelejteni egy időre a stresszt, és magadra koncentrálnál! 

Hasznos tippek a kikapcsolódáshoz

Ne hagyd, hogy kizökkentsenek

Minden elektronikai eszközt kapcsolj ki, kerüld a közösségi médiát, ne nézd meg az e-mailjeidet, és ne fogadj semmilyen telefonhívást. Olvass el egy könyvet vagy egy magazint, sétálj, vagy egyszerűen csak nézz ki az ablakon és álmodozz.

 

Alkoss valamit

A szórakozás és a kikapcsolódás kedvéért alkoss valamit! A kulcs az, hogy a végeredménynek nem kell tökéletesnek lennie; nem kell megtervezni, vagy pontosan követni az útmutatást. Rajzolj, írj, faragj, süss egy tortát, színezz! Végezz bármilyen olyan tevékenységet, ahol ki tudsz egy kicsit kapcsolni, és ne törődj a végeredménnyel!

 

Pihenj egy kicsit egy különleges helyen

Ha úgy érzed, hogy kezd eluralkodni rajtad a stressz, vagy csak egy kicsit kiszakadnál a szürke hétköznapokból, érdemes elutaznod egy hétvégére. Azonban ha igazán szeretnél kikapcsolódni, érdemes egy nagyvárostól távoli helyszínt választanod. Bikács és a Zichy Park Hotel minden lehetőséget megad ahhoz, hogy kipihend a dolgos hétköznapok fáradalmait. A vidéki szállás könnyen megközelíthető, mégis elég távol helyezkedik el a várostól. Itt tökéletes kiélvezhető a friss levegő, a természet közelsége. A wellness élmények mellett pedig a vendégek gasztronómiai élményekkel is gazdagodnak. 

 

Ülj be a kedvenc helyedre  

Kényeztesd magadat egy kellemes étkezéssel a kedvenc éttermedben vagy a kedvenc kávézódban. Ez egy jó megoldás, ha a hét közepén szeretnél egy kicsit kiszakadni a megszokott rutinból, vagy egy hétvégi menekülés, amikor van pár szabad órád magadra. Olvass el egy könyvet, és közben élvezd az ízeket!

 

Hívj fel egy régi barátot

Hiányoznak a régi napok? A pozitív kapcsolatok fenntartása a lélek táplálása, így érdemes kihasználnod a szabadidődet, és felhívnod egy régi barátot vagy családtagot, akivel az utóbbi időben nem beszéltél.

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS
Ennyien olvasták az oldalt ebben a hónapban:
165 635
ENNYIEN OLVASTÁK AZ OLDALT
2019. JANUÁR 1. ÓTA:
860 106
Közösség

Szótár

Csalán

Latin neve: Urtica dioica   Eredete, élőhelye   Európában őshonos,... Tovább

Gluténmentes táplélkozás

A glutén két fehérje, a gliadin és a glutenin keveréke. A búza, a rozs és az árpa magjainak... Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 228

Átlagos értékelés: 4.9

egészség