Használati útmutató a mindennapi harmóniához

hirdetes

Használati útmutató a mindennapi harmóniához

Joósz Andrea
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

 


Figyelj arra, mivel „táplálod" magad s másokat!


A „táplálást" itt a legszélesebb értelemben kell venni: táplálni lehet a testet, a lelket, a szellemet, a barátságot, egy tervet, egy vállalkozást, vagy a családot, amelyben élsz. A táplálkozás nemcsak fenntart és növel, de eldönti életünk színvonalát is. Testünket táplálkozással beteggé és egészségessé lehet tenni.
„Az ember azzá lesz, amit eszik." Ezen túl táplálnak a jó és a rossz érzések, gondolatok. „Az ember azzá lesz, amit gondol." De legfőképpen a hitek és a tévhitek táplálnak: „Az ember azzá lesz, amivé mágikus hite-képzelete alapján varázsolja magát!" Arról a varázslatos anyagcseréről van szó, amellyel önmagunkat és környezetünket formáljuk, alakítjuk s fenntartjuk.
Aki életét nemesebbé, szebbé akarja tenni, az nemes és szép gondolatokat vesz magához, s dolgoz föl lelkében. Csak amit megeszel s megemésztesz, az lesz a tiéd. Nem csupán futó gondolatokról van szó, hanem az „imaginációról". Amit hittel képzelsz, valóra válik! Figyeld a szádat! Az eredetét nézd mindennek, ami a szádon bemegy s kimegy.

hirdetes

Figyeld, ki varázsol benned s mivel! Ha a „Félő" varázsol, félni fogsz, s előbb-utóbb okod is lesz rá. Ha az Igaz Ember varázsol s erővel, szabadsággal, bizakodással tölt el, előbb-utóbb erős leszel, szabad, s okod lesz a bizakodásra! Nagy hatalma van a szavaknak, amiket magadnak és másoknak hangosan kimondasz. Ezért az Igaz Ember óvatos a szavaival - mert tudja, önismeret, önmegvalósítás, harmónia, hogy teremt velük! Ha nem úgy alakulnak dolgaid, ahogy szeretnéd, változtatni kell gondolkodási mintáidon. A lényeg, mint a táplálkozásnál, a rendszerességen, az ismétlésen van! Ahogy naponta többször eszel, úgy kell naponta táplálni a lelkedet, a hitedet; a láthatatlan dolgokat éppúgy energiák növelik vagy sorvasztják, mint fizikai testedet; aki naponta boldogtalan gondolatokat „eszik", boldogtalan lesz! Az ember felel azért, amit mások lelkébe szavaival, érzéseivel, gondolataival „beletáplál". Bármi történik velünk, annak szellemi előzménye van! Ha mélyen magadba nyelsz egy mérgezett téveszmét, elronthatod az életedet.

hirdetes

Minden belül dől el. Aki ezt nem tudja, az a körülmények fogságába kerül. Korunk zuhan, s a szó minden értelmében rosszul táplálkozunk. Vegyi konyhán élünk, mesterséges anyagokon hizlalt állatokat fogyasztunk, s ezen túl félelmet, szorongást, céltalanságot, nyugtalanságot, haragot, gyűlöletet, bosszúvágyat, depressziót eszünk naponta, megemészthetetlen mennyiségben. Élj a korod ellen! Ne edd meg, amivel etetnek! A taktika: mozgásodat állandóan „táplálja" a nyugalom! Kívül erőteljes mozgás - belül Nyugalom! Mindig őrizd, s ha egy-egy pillanatra elveszíted, azonnal találj vissza nyugalmadhoz!
Lefordítva hétköznapi élethelyzetre: bármilyen mozgalmas, feszült vagy drámai szituációba keveredsz, őrizd meg benső nyugalmadat! Ha késztetést érzel arra, hogy „túllihegd" a dolgokat, inkább ne beszélj, vagy csak nagyon keveset. Minden kimondott szavad teremt! A megfontolt szó sikert. A fecsegés sikertelenséget.


Tápláld magad és másokat is nyugalommal és szeretettel !
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
hirdetes

Szótár

Szorító

  A tárcsák után a rúdra helyezhető eszköz, mely a tárcsák lecsúszását akadályozza... Tovább

Kampó

  Speciális, erős csuklópánt, melyre egy kampó van rögzítve, a tenyér befelé eső... Tovább

Tovább a lexikonra
hirdetes