notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Fenékformálás guggolás nélkül

hirdetes

Fenékformálás guggolás nélkül – 6 gyakorlat, amiket ki kell próbálnod!

Sz.F.

A legtöbb fitneszguru szerint a formás fenék titka nem más, mint egy jó adag guggolás minden egyes nap. De a guggolások nem feltétlenül a leghatékonyabb (vagy legszórakoztatóbb, ha már itt tartunk) gyakorlatok a test ezen részének átalakítására.

Guggolás nélküli fenékformálás

Guggolás közben sokan egyszerűen nem használják rendesen a farizmaikat, ezért éreznek inkább fájdalmat a központi izmok és a vádlik környékén. A cél a test többi részének stabilizálása, hogy a munka a farizmokra összpontosuljon. De hogyan? Máris mutatunk hat gyakorlatot, amikkel pontosan ezt érheted el!

Lábemelés plank pózban

Ereszkedj plank pózba vagy állj négykézláb. Ügyelj rá, hogy könyökeid a vállak alatt helyezkedjenek el, és hogy érezd, hogy a hasizmaid aktívak. Emeld meg a bal lábadat, és közben kicsit fordítsd kifelé a lábfejedet.

Próbáld az emelés közben nem behajlítani a hátadat. Ez a gyakorlat munkára készteti a farizmokat. Összesen 8 emelést végezz mindkét lábaddal.

Láblengetés plank pzóban

Ugyan ebben a pózban emeld fel az egyik lábadat kinyújtva úgy, hogy párhuzamos legyen a gerinceddel, majd kezd el fel-le lengetni, de ne emeld se túl magasra, és ne engedd túlságosan mélyre sem. Mindkét oldalon 3-3 emelgetést végezz.

hirdetes

Hajlított lábforgatás

Szintén plank pózból indulunk. Hajlítsd be a bal lábadat a térdednél, közben pedig a jobb lábad alatt nyomd ki oldalra. Ez után (továbbra is behajlítva) hozd vissza a bal oldalra, és nyomd ki erre az oldalra is, majd nyújtsd ki és térj vissza a kezdő pózba. Mindkét oldalon négy-négy alkalommal ismételd el. 

hirdetes

Nyújtott lábas kilépés oldalra

Ereszkedj plank pózba. Emeld meg enyhén a bal lábadat, és lépj ki vele oldalra, majd tedd le a padlóra. Ez után ugyan ezzel a mozdulattal hozd vissza a jobb lábad mellé. Eközben mindkét lábad maradjon egyenes. Mindkét oldalon 8-8 ismétlést végezz belőle.

Oldalsó lábemelés

Állj négykézláb, emeld fel a bal lábadat, majd tedd le egyenesen magad mellé úgy, hogy 90 fokos szöget zárjon be a törzseddel. Ez után emeld fel úgy, hogy majdnem párhuzamos legyen a padlóval, végül térj vissza a kezdő pózba. Mindkét oldalon nyolc alkalommal végezd el.

Kar- és lábnyújtás plank pózból

Állj négykézláb, emeld fel és nyújtsd ki a bal lábad és a jobb karod, a másik két végtagoddal pedig tartsd meg az egyensúlyod. A felemelt végtagjaiddal végezz 8 emelgetést, majd válts a másik oldalra.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában


Szótár

Streching, nyújtás

  Az ízületi mozgékonyság, hajlékonyság fejlesztésének módszere. Az angol eredetű... Tovább

Táplálékkiegészítő

  Az étkezések kiegészítésére, pótlására szolgáló legális készítmények, melyek... Tovább

Tovább a lexikonra
akaraterő alakformálás egészséges életmód fitness fogyás fogyókúra mozgás sport