Idén nyáron ne strandolj enélkül a csoda mentőmellény nélkül!

hirdetes

Egy strandkiegészítő, ami akár az életedet is megmentheti!

T.B.
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

A strand balesetek többsége bár elkerülhető lenne, mégis minden évben szomorúan hallgatjuk nyaranta a rádióban, hogy milyen sokan szenvedtek valamilyen balesetet a nagy felhőtlen fürdőzések közepette. Ezzel a csoda kiegészítővel azonban a legtöbb ilyen baleset megelőzhető.  Megmutatjuk, hogyan működik pontosan. 

Ne felejtsd idén otthon ezt a kis szerkezetet ha strandra mész!

A nyári időszakban sokan döntenek a szabad strandok mellett, valamelyik híres hazai tónál, ami persze olcsó, és igazi felüdülés a családok számára, mert nem kell kifizetni a strandbelépőt, azonban nagy kockázatokat rejtenek magukban az ilyen helyek. Ha baj van nincs a közelben vízi mentő, aki segíthetne, és általában a kiépítés hiánya miatt is sokszor kerülnek bajba az ilyen helyeken fürdőzők. A Balatonnál a nyári főszezonban nem sajnos minden hétvégére jut legalább egy szörnyű baleset, ami könnyedén elkerülhető lenne egy kis odafigyeléssel. 

 


Ezekre figyelj, ha tóban fürdesz


A tavakban sok veszély leselkedhet ránk, ilyen a békésnek tűnő Balaton is. A nyílt víz miatt a part közelében is találkozhatunk erős áramlatokkal, melyek veszélyt jelenthetnek ránk. Ha nem tudsz úszni, akkor ezekre különösképpen figyelj oda, de ezek az áramlatok sok esetben a tapasztalt úszóknak is feladják a leckét. 

 

Sok baleset abból adódik, hogy a nyaralók nincsenek tisztában a vízszinttel, és beleugranak vagy a partról, vagy egy csónakról a vízbe. Sokan szenvedtek már súlyos, maradandó sérüléseket emiatt a felelőtlen döntés miatt, amikor is úgy ugrottak fejest például a Balatonba, hogy túl alacsony volt a vízszint. Ezt mindenképpen kerüld el, és mielőtt a barátiddal, vagy a családoddal belevetnétek magatokat a féktelen vízi szórakozásba mindenképpen ellenőrizd, hogy elég mély e a víz.

hirdetes

 


A másik nagy veszély a hírtelen mélyülés, ami a Balaton esetében teljesen kiszámíthatatlan. Engem teljesen meglepett, hogy a Balaton helyenként több 10 méter mély is lehet, hiszen a déli parton olyan lankás, és kicsi a víz, hogy sokáig én is azt hittem, hogy biztonságos benne fürdeni. Azonban kiszámíthatatlan, hogy a víz hol képez az iszapból dombokat a víz alatt, és hol képez mély árkokat. Ha egy nem jól úszó a vízi bicikliről egy mély árokba érkezik, akkor bepánikolhat, és elmerülhet a vízben, ami kifejezetten nagy veszély forrás. Szerencsére erre már feltalálták a tökéletes megoldást, ami életeket menthet ezekben az esetekben. A csoda kiegészítőért lapozz a következő oldalra, ott azt is megmutatjuk, hogyan kell használni ahhoz, hogy valóban fenn tartson a vízen, ha vészhelyzetbe kerülnél egy mély vízben, és messze van tőled a segítség. 

hirdetes

 

 

A cikk folytatásáért lapozz a követező oldalra!

Ne felejtsd idén otthon ezt a kis szerkezetet ha strandra mész!

Ennek a csoda szerkezetnek a létrejötte is egy súlyos balesethez köthető. A feltaláló azután tervezte meg, hogy a barátja vízbe fulladt, azonban ezután sok ember életét mentheti meg. Használata végtelenül egyszerű. A King II. gyakorlatilag egy speciális karkötő, amit kényelmesen a csuklódra erősíthetsz, és észrevétlenül lehet veled a vízben, hogy ha bajba kerülsz, elmerülsz, vagy úgy érzed nem tudsz tovább úszni, akkor csak bekapcsolhasd, amíg a segítségre vársz.

 

Egy beépített légzsák van a karkötőben, melyet pillanatok alatt kinyithatsz a vízben, ha tényleg bajba kerülnél. Az eszköz egy karúszóként funkcionál ezután, és addig a víz felszínén tart, amíg meg nem kapod a megfelelő segítséget. Én személy szerint minden tó mellett ingyen osztogatnám, és ezzel el lehetne kerülni a legtöbb vízbe fulladásos esetet. Reméljük sok ember életét fogja majd megmenteni, és minél gyorsabban elterjed a használata. Az alábbi videón megmutatjuk hogyan is néz ki pontosan használat közben. 

 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában
hirdetes
egészség mozgás

Szótár

Badger

    3 kör a következő gyakorlatokból időre:   30 - 43kg-al Felrántás és... Tovább

Isabel

    30 ismétlés, időre:   60kg-al szakítás   Tovább

Tovább a lexikonra
hirdetes