Cukormentes madártej recept

hirdetes

Cukormentes madártej diétázóknak!

Sz.F.
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Egyetlen egy desszert van, amit imádtam régen, ez pedig nem más, mint a nagyim által készített madártej. Amióta belevágtam a diétába, vissza kellett utasítanom szeretett nagyikám finomságát, de nem olyan régen találtam egy receptet, amit közösen készítettünk el. Most végre ismét ehetek madártejet, és bármennyire hihetetlen, jobban szeretem, mint a régi változatot! 

Cukormentes madártej recept mindenkinek

Őszintén szólva, sokáig nem mertem belevágni, amikor pedig megpróbáltam, nem sikerült. Vagy a hab nem lett kemény, vagy később esett össze, vagy egyszerűen olyan rossz lett, hogy nem tudtuk megenni. Gyanítom, hogy korábbi kísérleteim esetében az édesítőszer volt a probléma forrása, ezért most olyat vettem elő, amit még egyszer sem, ez pedig a nyírfacukor. Nem tudom, miért nem próbáltam ezzel korábban, de most már mindegy! 

 

Nagyon szuper ez a madártej egyébként, zsírszegény tejből, nyírfacukorral nemcsak egészséges, hanem alakbarát, igazi szénhidrát-csökkentett desszert, és még cukorbetegek is fogyaszthatják. Laktózérzékenyeknek is merem ajánlani, mivel laktózmentes tejjel elkészítve isteni! Szükségünk lesz hozzá egy liter tejre, 10 tojásra, nagyjából 250 gramm nyírfacukorra, sóra, illetve vanília aromára. Nézzük, hogyan kezdjünk hozzá az elkészítéséhez! 

hirdetes

 

A cukormentes madártej elkészítése

Tegyük oda a tejet melegedni, közbe kevergessük néha, nehogy odaégjen. Ha már forrni kezd, vegyük le a tűzről. Közben válasszuk szét a tojásokat, egy kis sóval kezdjük el felverni a tojás fehérjéjét. Mikor már félig kemény, adjunk hozzá 3-4 kanál nyírfacukrot, és verjük teljesen kemény habbá. Nagyon jó próba, ha megfordítod a tálat, ha nem folyik ki, szilárd, akkor jó! 

hirdetes

 

Nézzük a tejet. Ha felforrt, keverjünk el benne 2 evőkanál nyírfacukrot, és vanília aromát (ízlés szerint), majd kanál segítségével szaggassuk bele a tojásfehérjét, és fedő alatt főzzük pár percig, ezután szedjük ki a habokat egy tálba. Arra figyeljünk, hogy a duplájára fog dagadni, amikor a tejbe szaggatjuk, szóval hagyjunk neki helyet bőven.

 

Amíg készülnek a habok, keverjük habosra a tojássárgáját a maradék nyírfacukorral. Ha elkészültek a habok, akkor a forró tejből merőkanálnyit adjunk a tojássárgájához, majd keverjük el, és öntsük vissza az egészet a vaníliás tejbe. Kóstoljuk meg, és ha elég édes, elég vaníliás, akkor melegítsük pár percig a tejet, de semmiképp ne forraljuk fel! Kész is vagyunk, tegyük félre kihűlni, majd hűtőben teljesen hidegre hűtsük, tálaláskor a tetejére tegyük a habot, és már ehetjük is! Remélem, hogy ízleni fog mindenkinek, sok sikert az elkészítéséhez!

 

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában
hirdetes
egészség egészséges életmód egészséges táplálkozás élelmiszer

Szótár

Edzésterjedelem

  Az edzésterjedelmet az edzésen alkalmazott valamennyi inger időtartamával, ismétlések... Tovább

E951

  Az E számok - az Európai Unión belül meghatározott -, az élelmiszerekbe tehető... Tovább

Tovább a lexikonra
hirdetes

Legnépszerűbb cikkeink

IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE!X
Érdekelnek a legfrissebb fogyással, alakformálással kapcsolatos hírek, legújabb blogbejegyzéseink?


A 'FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE' gomb megnyomásával hozzájárulást adsz a hírlevelek fogadásához és elfogadod az Adatvédelmi Szabályzatunkat.