Soha többé ne dobd ki a cseresznyeszárát, elmondom, milyen fantasztikus hatásokkal rendelkezik!

hirdetes

Soha többé ne dobd ki a cseresznyeszárát, elmondom, milyen fantasztikus hatásokkal rendelkezik!

Sz.F.
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Itt a nyár, ezzel együtt itt a cseresznyeszezon is, azt viszont kevesen tudják, hogy még a cseresznye szárát is fel lehet használni! Nézzük, miért és hogyan készítsünk cseresznyeteát! 

Soha többé ne dobd ki a cseresznyeszárát, elmondom, milyen fantasztikus hatásokkal rendelkezik!

A cseresznyét az elterjedt nézet szerint Anatólia északkeleti részéről vitték be a Római Birodalom Pontus régiójába, i. e. 72-ben. A törökországi Giresun városát az ókori görögök Choerades vagy Pharnacia, később Kerasous vagy Cerasus néven ismerték. A név később a Kerasunt (néha Kérasounde vagy Kerassunde) alakra módosult. Az angol cherry, a francia cerise, a spanyol cereza, a dél-olasz cerasa (sztenderd olaszban: ciliegia) mind az ókori görög κέρασος, „cseresznye” szóból ered, amit a Cerasusszal azonosítottak. Először a római időkben exportálták Európába a gyümölcsöt.

 

Nemesített cseresznyéből éves szinten 2007-ben az egész világon mintegy 2 millió tonnát termesztettek. Ennek mindegy 40%-át az USA, kb. 13%-át Európa állítja elő. Törökország a világ legnagyobb cseresznyetermelője, az USA a második. A cseresznyefa Olaszországtól Norvégiáig egyaránt jól termeszthető. Ennek ellenére az ökológiai adottságok apróbb eltérései döntően befolyásolhatják a termesztés sikerét.

 

Kiemelkedő a gyökérzet levegőigénye, amelyet azok a mélyrétegű, közép kötött vályogtalajok elégítenek ki, ahol a vízzáró réteg legalább 2 méteres mélységben helyezkedik el. A cseresznyefa az összes gyümölcsfaj közül legjobban szenved a talaj levegőtlenségétől. Nagyon alacsony humusztartalmú talajokra nem érdemes cseresznyét sem telepíteni. A cseresznyéből, ha megszárítjuk, tea is készíthető, ahogyan a szárakból is. Lássuk, hogyan készíthetjük el, és mi mindenre jó ez a finom tea!

hirdetes

 

A cseresznyetea elkészítése

Elkészítés: forraljunk egy edénybe vizet, majd töltsük azt egy csészébe, ezután helyezzünk bele két csipet szárított cseresznyeszárat, majd hagyjuk állni a főzetet pár percig. Szűrjük le, és ízesítsük kedvünk szerint, mehet bele a méz és a citrom is, nagyon finom lesz tőlük! Fontos megjegyezni, hogy a cseresznye teából nem szabad naponta 2 csészével többet meginni, mert az esetleges mellékhatások még nem ismertek. A terhes, szoptatós kismamák is nyugodtan elkortyolhatnak napi 1-2 csésze cseresznyeteát. Most pedig nézzük, milyen jótékony hatásai vannak ennek a finom főzetnek, a következő oldalon folytatom!  

 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában
hirdetes
betegség egészség egészséges életmód egészséges táplálkozás élelmiszer életmód

Szótár

Elizabeth

    21-15-9 ismétlés, időre:   60kg-al Clean (felrántás) Gyűrűn... Tovább

Állóképesség

  A szervezet fáradással szembeni ellenállóképessége hosszan tartó erőkifejtéseknél.... Tovább

Tovább a lexikonra
hirdetes