notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

„Abbahagytam a búzaevést, és ez történt a testemmel”

"Abbahagytam a búzaevést, és ez történt a testemmel"

SZ.F.
hirdetes

"Abbahagytam a búzaevést, és ez történt a testemmel"

Több energia és jobb közérzet

 

Az első 5 nap után, amik a korábban elfogyasztott búzák emésztéséből és a narkotikumok lerakódásából származó kimerültséggel, fejfájással és rossz hangulattal teltek, érezhető energialöketet érzékeltem magamban. Ez persze kapcsolatban állhat azzal is, hogy többet és jobban aludtam a rendszeres éjszakai ébredések nélkül, amiket korábban általában tapasztaltam.

 

Ilyen energianövekedésre egyáltalán nem számítottam, de Dr. Davisnek erre is volt magyarázata – emésztés közben a búza egy pepsin nevű enzimmel illetve sósavval kerül kapcsolatba a gyomorban, amely a búzában található glutént polipeptidekre bontja szét. A polipeptidek képesek átjutni az agy és a véráram közötti rétegen. Amikor ezek a búza polipeptidek bekerülnek az agyba, rátapadnak a morfinreceptorra, akárcsak a legtöbb kábítószer teszi ugyan ezzel a receptorral. Ez okozza az evés által kiváltott pozitív hangulatot, amit általában az energiaszint zuhanása követ. Legenyhébb esetben is ködös gondolkodást, illetve mentális és fizikai kimerültséget okoz, de akár egy súlyos egyensúlyzavart is okozhat az agyban, ami növeli a depresszió veszélyét.

hirdetes

 

hirdetes

Olasz kutatók már bizonyították a búza és a depresszió kapcsolatát. Egy tanulmány során olyan résztvevőknek adtak glutént vagy placebót tartalmazó pirulákat, akik úgy gondolták, hogy a glutén felelős depressziójuk tüneteiért. Habár a résztvevők nem tudták, hogy melyik pirulát vették be, a gluténes pirulát elfogyasztók depressziója lényegesen súlyosabb tünetekkel mutatkozott. Nem csoda, hogy az én hangulatom is sokkal jobbá vált úgy egy héttel később.

 

Tudtad, hogy szervezetünk hangulat fokozásáért és a depresszió leküzdéséért felelős szerotoninjának 90%-a, illetve a figyelemért és motivációért felelős dopamin 50%-a a belekben termelődik? Ez azt jelenti, hogy ha a beleidet búzafogyasztással károsítod, azzal veszélybe sodrod saját hangulatod és energiaszinted is.

 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

Még az édes is sós Válasszuk a csökkentett sótartalmú élelmiszereket!

2019-06-25

Még az édes is sós Válasszuk a csökkentett sótartalmú élelmiszereket!

Budapest, 2019. június xx. – A sótlan ételeket ízetlennek tartjuk, sokunk kezében pedig már az első falat előtt ott a sószóró – derült ki a Kométa Mindennapok felmérésből*.

Bélrendszeri problémák kiváltó okai: Stressz és helytelen táplálkozás!

2019-06-24

Bélrendszeri problémák kiváltó okai: Stressz és helytelen táplálkozás!

Nagyon fontos oda figyelni a helyes étrendre! Nem győzöm hangsúlyozni a tudatos táplálkozást! Fontos a megfelelő minőségű és mennyiségű zöld zöldség fogyasztása.

Mi van a kosaradban Piroska?

2019-06-20

Mi van a kosaradban Piroska?

Szeretem megfigyelni az embereket, ki mit tesz a kosarába, a hozzá járó fizikumot, és kedélyállapotot is. Komolyan még mindig nem értem...

A legegészségesebb salátanövény a spenót!

2019-06-17

A legegészségesebb salátanövény a spenót!

A spenót vagy paraj (Spinacia oleracea) a disznóparéjfélék (Amaranthaceae) (korábban: libatopfélék) családjába tartozó, világszerte elterjedt kultúrnövény. Közép- és Délnyugat-Ázsiában őshonos. Ismert nevei még: spinót, spenát, spinát, spinác, barátparéj.

Énidő nem is tudod milyen fontos

2019-06-17

Énidő nem is tudod milyen fontos

Fontos, hogy legyen mindenkinek önmagára szentelt minőségi ideje, amit például önfejlesztésre szán, vagy csak pihen, meditál.

Soványan kövéren! Zsigeri izmok elzsírosodása.

2019-06-17

Soványan kövéren! Zsigeri izmok elzsírosodása.

A belső szervek között lerakódó zsírt nevezzük zsigeri vagy más néven viszcerális zsírnak. Mivel a belső szervek közelében található ezért felszaporodása különösen megnöveli bizonyos betegségek kockázatát.

hirdetes
Ennyien olvasták az oldalt ebben a hónapban:
307 669
ENNYIEN OLVASTÁK AZ OLDALT
2019. JANUÁR 1. ÓTA:
1 432 056
Közösség

Szótár

Edzéseszközök

  Azok az eszközök és eljárások, amelyek az edzések levezetését segítik. A... Tovább

High protein diéta

Fehérjékben gazdag összetételű diéta. Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 162

Átlagos értékelés: 5.0