Az élővilág esszenciája: a mikroalga

hirdetes

Az élővilág esszenciája: a mikroalga

hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

 

 Az algák számos országban a táplálék fontos részét képezik már napjainkban is. Japánban például nem hiányozhatnak az étlapokról, igen leleményes formákban fogyasztják és szolgálják fel őket kiegészítőként.
 Ezzel egy időben jó néhány fejlődő országban a lakosság számának megnövekedése vagy a talajváltozások következtében alig-alig sikerül az élelmezési problémákat megoldani.

 Az algákban egy olyan potenciális tápanyagtartalék rejlik, mely segítségével megoldható ez a probléma. Igen hatékony fotoszintézisük által - mely során a nap energiáját átalakítva megkötik, az algák olyan óriási bio-tápértéket képeznek, mely akár tízszerese is lehet a kontinentális haszonnövényekének. Magas és igen sokoldalú tápértékük miatt napjainkban az algák egyre fontosabb és nélkülözhetetlen  részei táplálkozásunknak. A fejlett országokban is egyre nehezebb teljes értékű és egészséges táplálékhoz jutni: kimerített, tápanyagszegény talajból származó konzervált, denaturált élelmiszerek fogyasztása jellemző, melyeknek igen hosszú az útjuk a fogyasztóig. A termesztett növények genetikai értékvesztése, környezetünk elszennyeződése, a növényvédő- és tápszerek, mind-mind veszélyeztetik táplálékunk minőségét. Egyre több ember táplálkozik egyoldalúan és egészségtelenül, a  hiánybetegségek gyakran előfordulnak az iparosodott vidékek lakosainak körében is.személyi edzés, alga, diéta, hatékony fogyás
Az algák az egyik legrégebbi földi életformát képviselik, kb. 3 milliárd éve léteznek bolygónkon, túlélték az összes földtörténeti korszakot és a klímaváltozást. Kitűnő alkalmazkodási képességük mellett, a Spirulina, a Chlorella és a Lithotamnium algák igen értékes és gazdag összetevőikkel tűnnek ki, az emberi táplálkozás számára nélkülözhetetlen anyagokat tartalmaznak. A mikroalgákat, mint táplálékot, már az aztékok is nagyra becsülték. Nem véletlenül nevezték őket az Istenek ajándékának.


Spirulina platensis - a zöld erőmű 

A Spirulina egy parányi, fonálszerű édesvízi mikroalga, a nap erejét fotoszintézis által alakítja értékes alkotóelemekké. Intenzív zöld színét magas klorofill tartalmának köszönheti, mely az emésztésben és az anyagcserében fontos szerepet játszik. Más növényekkel ellentétben a Spirulinának nincs erős sejthártyája, ez az egyik ok, amiért emésztőszerveink oly könnyedén juthatnak hozzá a benne lévő életfontosságú anyagokhoz. Az általa kínált létfontosságú aminosavak magasan felülmúlják a tejtermékekben és egyéb ételeinkben található mennyiséget. A Spirulina lúgos jellege meggátolja szervezetünk savtúltengését. A általa tartalmazott legfontosabb anyagok: értékes fehérjék (40-60%), különböző aminosavak és vitaminok, mint például a teljes B-komplex vitamin skála, sok B12, kálium, magnézium, cink, vas, béta-karotin, valamint lényeges zsírsavak, mint a gamma-linolénsav, (több, mint 50 életszükségletű anyag). E a bőséges összetétel a könnyű hozzáférhetőséggel kombinálva teszi a Spirulina platensist egész szervezetünk erőforrásává.

hirdetes
Kellemes közérzetet, szépséget, erőt és energiát kölcsönöz.

Chlorella vulgaris - a méreganyagok kivezetője

A legismertebb, egysejtű, édesvízi alga, amely a különleges sejtfelépítésének és a klorofil tartalmának köszönheti méregtelenítő hatását. Teljes értékű tápanyagforrás, sőt egyike a legjobb tápanyag kiegészítőnek. Májunk és vesénk méregtelenítés esetén jobban képes ellátni tisztító feladatát.
Így válik a Chlorella egészségünk és ellenálló képességünk fontos fenntartójává.

Lithotamnium calcareum - az építőmester!

Nyugat-Európa magas ásványtartalmú, kristálytiszta vizeiben honos. Összetételének
34 %-át tiszta, természetes, szerves kalcium képezi, mely testünk számára az egyik legfontosabb ásvány. A kalcium nélkülözhetetlen csontjaink, fogaink, körmeink és hajunk újraképződéséhez. Tudományos kutatások igazolják, hogy a Lithotamnium természetes kalciuma - a vegyileg előállítottal szemben- magas arányban képes beépülni, sőt ennek hatékonysága bizonyos százalék Spirulina hozzáadásával még tovább fokozódik, ami a Lithotamniumot csontjaink és fogaink leghatékonyabb kalciumforrásává teszi.

A Spirulina, Chlorella és a Lithotamnium végtelenül fontos az egészséges, teljes értékű táplálkozáshoz. Szépségünk, vitalitásunk és életkedvünk fenntartásához való hozzájárulásuk nem varázslat, hanem komplex összetételükön alapszik. Folyamatos fogyasztásukkal elkerüljük és megelőzzük a hiányállapotokat és az ezekből eredő megbetegedéseket. A mindennapi életben, a munkában, de főként a szervezetünket érő terhelő környezeti hatásokkal szemben segítenek számunkra a mikroalgákban fellelhető létfontosságú anyagok, hogy egészségünket és vitalitásunkat megtarthassuk egészen idős korunkig.

hirdetes

 

Az élet esszenciája

"Az mondják, hogy az ember megél
algán és vizen."

Ugye, te is hallottad a több ezer éves szállóigét:
az vagy, amit megeszel?

Ugye, te is hallottad, hogy napjainkban az élelmiszereink közel 85 %-a vegyi anyag.

Nem véletlen, hogy betegek vagyunk, ha testünk jó része méreganyagokból épül fel.
Természetes alapú táplálék kiegészítők nélkül ma már nem tudjuk biztosítani szervezetünk megfelelő vitális anyag ellátását, és nem tudunk megszabadulni a mérgektől.

 A mikroalgákról azt állítják a világ vezető kutatói, hogy ez a 21. század fénytápláléka.

A kutatók most értették meg, mire van szüksége az emberi szervezetnek. Mire? Biofotonokra.A sejtjeink működésképtelenek speciális fényrészecskék, ún. biofotonok nélkül.
Az elmúlt évtizedekben átvette a napon való érlelés szerepét a gázzal történő kényszerérlelés. Így a táplálékunk már nem tartalmazza megfelelő mennyiségben ezeket a nélkülözhetetlen részecskéket.Ezen felül a mikroalga - minden élőlény ősanyja - megfelelően pótolja a táplálékunkból hiányzó életfontosságú anyagokat. Olyan mennyiségű vitális anyag, mint ami a mikroalgákban található, a Földön termelt növények összességében sincs meg. Semmi értelme bármelyikkel is versenyeztetni, hisz az összes élőlény őse. Az élővilág esszenciája. Mindent tartalmaz, amire az emberi (és állati) szervezetnek szüksége van.

 


 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában
hirdetes
verseny

Szótár

Bélflóra

    A bélflóra az emésztőszervekben élő baktériumok összessége.   A... Tovább

nyírfacukor

    Mi is az a nyírfacukor   A nyírfacukor egy fehér,édes, kristályos... Tovább

Tovább a lexikonra
hirdetes