notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Alvás ruha nélkül

hirdetes

7 ok, amiért a ruha nélkül alvók boldogabbak és egészségesebbek

Sz. F.
Alvás nélküli alvás

5. Jobb kapcsolatok

Amikor összebújsz pároddal, akkor nem csak a biztonságérzet és a kettőtök közötti kapcsolat erősödik meg – ilyenkor termelődik az úgynevezett oxitocin hormon is. A német kutatók azt állítják, hogy az oxitocin kulcsfontosságú szerepet játszik a vonzalomban, míg más tanulmányok szerint képes enyhíteni a feszültséget, csökkentve ezzel a veszekedések számát. Egy felmérésből, amelyben ezer britet kérdeztek meg alvási szokásaikról, kiderült, hogy a ruha nélkül alvók boldogabb kapcsolatban élnek egymással, akár párkapcsolatról, akár házastársi viszonyról van szó. A ruha nélkül alvók 57%-a vallotta, hogy boldog kapcsolatban él, míg a pizsamában alvók között ez a szám csupán 48% volt.

Az oxitocin természetes módon növeli az ember optimizmusát, bizalmát és önbizalmát is, amelyek mind segítenek megerősíteni a kapcsolatot közted és párod között. A bőr bőrrel való közvetlen érintkezése azonban nem csak a kapcsolatok tekintetében egészséges. A közös, ruha nélküli alvás segít csökkenteni a vérnyomást és a pulzust is, illetve erősíti az immunfunkciókat és fájdalomcsillapító hatása is van. Az oxitocin mindezek mellett az emésztőrendszer gyulladásával járó tüneteket is enyhíti.

hirdetes

6. Az önbizalom megszilárdítása és önmagad elfogadásának fokozása

Akik rendszeresen alszanak ruhák nélkül idővel egyre könnyebben fogadják el saját magukat, és szó szerint jobban érzik magukat a bőrükben. Mindez elengedhetetlen az önbizalom és az önértékelés megerősödéséhez is. Az egészséges testképpel rendelkezőket sokkal kevésbé fenyegetik a különböző beteges evészavarok és egyéb hangulattal kapcsolatos állapotok.

hirdetes

A fokozott önbizalom és önmagad elfogadása továbbá arra ösztönöz majd, hogy szembenézz félelmeiddel és könnyebben fogadd az új kihívásokat. Általánosságban tehát pozitívabb, optimistább hozzáállásra számíthatsz, ha valamilyen nehézséggel találkozol napjaid során.

7. A gombás fertőzések megelőzése

A meleg, nedves körülmények tökéletesek a terjedni kívánó gombás és egyéb fertőzések számára. Csupán még egy nagyon nyomós ok, amiért jobb megszabadulni az éjszakai ruházattól!

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
Ennyien olvasták az oldalt ebben a hónapban:
13 467
ENNYIEN OLVASTÁK AZ OLDALT
2020. JANUÁR 1. ÓTA:
722 679

Szótár

Edzéseszközök

  Azok az eszközök és eljárások, amelyek az edzések levezetését segítik. A... Tovább

Aromafürdő

  A fürdővízhez gyógynövényeket és illóolajokat adagolnak a fürdővízhez, éppen... Tovább

Tovább a lexikonra