notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Alvás ruha nélkül

7 ok, amiért a ruha nélkül alvók boldogabbak és egészségesebbek

Sz. F.
hirdetes

Alvás nélküli alvás

5. Jobb kapcsolatok

Amikor összebújsz pároddal, akkor nem csak a biztonságérzet és a kettőtök közötti kapcsolat erősödik meg – ilyenkor termelődik az úgynevezett oxitocin hormon is. A német kutatók azt állítják, hogy az oxitocin kulcsfontosságú szerepet játszik a vonzalomban, míg más tanulmányok szerint képes enyhíteni a feszültséget, csökkentve ezzel a veszekedések számát. Egy felmérésből, amelyben ezer britet kérdeztek meg alvási szokásaikról, kiderült, hogy a ruha nélkül alvók boldogabb kapcsolatban élnek egymással, akár párkapcsolatról, akár házastársi viszonyról van szó. A ruha nélkül alvók 57%-a vallotta, hogy boldog kapcsolatban él, míg a pizsamában alvók között ez a szám csupán 48% volt.

 

Az oxitocin természetes módon növeli az ember optimizmusát, bizalmát és önbizalmát is, amelyek mind segítenek megerősíteni a kapcsolatot közted és párod között. A bőr bőrrel való közvetlen érintkezése azonban nem csak a kapcsolatok tekintetében egészséges. A közös, ruha nélküli alvás segít csökkenteni a vérnyomást és a pulzust is, illetve erősíti az immunfunkciókat és fájdalomcsillapító hatása is van. Az oxitocin mindezek mellett az emésztőrendszer gyulladásával járó tüneteket is enyhíti.

hirdetes

 

6. Az önbizalom megszilárdítása és önmagad elfogadásának fokozása

Akik rendszeresen alszanak ruhák nélkül idővel egyre könnyebben fogadják el saját magukat, és szó szerint jobban érzik magukat a bőrükben. Mindez elengedhetetlen az önbizalom és az önértékelés megerősödéséhez is. Az egészséges testképpel rendelkezőket sokkal kevésbé fenyegetik a különböző beteges evészavarok és egyéb hangulattal kapcsolatos állapotok.

 

A fokozott önbizalom és önmagad elfogadása továbbá arra ösztönöz majd, hogy szembenézz félelmeiddel és könnyebben fogadd az új kihívásokat. Általánosságban tehát pozitívabb, optimistább hozzáállásra számíthatsz, ha valamilyen nehézséggel találkozol napjaid során.

 

7. A gombás fertőzések megelőzése

A meleg, nedves körülmények tökéletesek a terjedni kívánó gombás és egyéb fertőzések számára. Csupán még egy nagyon nyomós ok, amiért jobb megszabadulni az éjszakai ruházattól!

 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

Klasszikus újévi fogadalom! De vajon be is tartod?

2019-12-11

Klasszikus újévi fogadalom! De vajon be is tartod?

"Lassan itt a karácsony, az újév, már elkezdtek megfogalmazódni sokunkban a fogadalmaink, melyek közül az egyik, sok ember listáján a fogyás, alakformálás.

Kifogásaitokkal kíméljetek meg! Nem érdekel, és nem hat meg!!

2019-12-09

Kifogásaitokkal kíméljetek meg! Nem érdekel, és nem hat meg!!

Arra van , és lesz időd , energiád amire akarod! Ha egészséges vagy, van kezed-lábad, minden adott ,hogy elgyere a kondi terembe, vagy akár otthon sportolj, akkor tedd meg!

Miért vagyunk fáradtak?

2019-12-09

Miért vagyunk fáradtak?

Az állandó fáradtságérzet az egyik leggyakoribb probléma a népesség körében, melyet befolyásolhat az életvitel. Előfordulhat, hogy valaki egészséges életmódot folytat és nincsen egészségügyi problémája sem, mégis rátelepszik egy kellemetlen érzés: az állandó kimerültség.

Miért nélkülözhetetlen számunkra a glutamin?

2019-12-03

Miért nélkülözhetetlen számunkra a glutamin?

Nélkülözhetetlen a gyomor - és bélrendszer számára, mivel a glutamin az egészséges bélflóra egyik fontos tényezője!

Evéssel kapcsolatos problémák kisgyermekkorban

2019-11-28

Evéssel kapcsolatos problémák kisgyermekkorban

A gyermekeink jó ütemű testi-lelki fejlődéséhez alapvető szükséglet az életkori sajátosságokat figyelmembe vevő táplálás. Az egészséges táplálkozási szokásokat már kora gyermekkorban érdemes kialakítani, elsajátítani. Csecsemőkorban, a szoptatás befejezé

Egy új népbetegség?

2019-11-25

Egy új népbetegség?

Fáradtnak érzed magad? Nem tudsz koncentrálni? Felszaladtak a kilók és nem használ a fogyókúra?

Ennyien olvasták az oldalt ebben a hónapban:
66 413
ENNYIEN OLVASTÁK AZ OLDALT
2019. JANUÁR 1. ÓTA:
2 318 633
Közösség

Szótár

VLCD

A VLCD a very low calory diet angol kifejezés rövidítése, mely a nagyon alacsony... Tovább

Kamilla

Latin neve: Matricaria recutita   Népi elnevezései: orvosi székfű, pipitér, pipiske,... Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 228

Átlagos értékelés: 4.7